Met de krachtige modus zou heel weinig de Mac moeten tegenhouden

Inhoudsopgave:

Met de krachtige modus zou heel weinig de Mac moeten tegenhouden
Met de krachtige modus zou heel weinig de Mac moeten tegenhouden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • macOS Monterey brengt de energiebesparende modus van de iPhone naar de Mac.
  • Een recente macOS-bèta verwijst naar een nieuwe High-Power-modus.
  • Apple Silicon is al snel. Wat gaat het doen als het gratis mag draaien?

Image
Image

Toekomstige Macs krijgen mogelijk een krachtige modus zodat je dingen echt kunt verlichten wanneer je ze nodig hebt.

Een recente bètaversie van macOS Monterey bevat verwijzingen naar een High-Power-modus. We zijn al bekend met de Low-Power-modus, die de prestaties van iPhones, iPads en Macs vermindert om de levensduur van de batterij te verlengen. Verwacht wordt dat de High-Power-modus het tegenovergestelde doet, waardoor u de computer maximaal kunt laten draaien, zelfs als dit ten koste gaat van de levensduur van de batterij. Het klinkt… handig. Maar waar is het precies goed voor?

"Professionele software zou hiervan kunnen profiteren. In ons geval gebruiken we 3D-audiosoftware die wordt gebruikt door Hollywood-studio's (Game of Thrones, Star Wars) en onze software is erg zwaar in termen van CPU-het kan duizenden genereren van geluiden die samen spelen, "vertelde Nuno Fonseca, van audio-effectensoftwarebedrijf Sound Particles, Lifewire via e-mail.

Wat is de krachtige modus?

Low-Power-modus op de Mac, beschikbaar in macOS Monterey, en op MacBooks gemaakt vanaf 2016, dimt de achtergrondverlichting van het scherm en verlaagt de CPU-snelheid om batterijvermogen te sparen. Op de iPhone vermindert de energiebesparende modus de frequentie van sommige achtergrondtaken, zoals het controleren op e-mail, het uploaden van foto's, enz.

Een ding dat het vermelden waard is, is dat de Mac al een tijdje verschillende energiebesparende functies heeft. Je kunt het scherm van je Big Sur (en eerdere) MacBook vandaag bijvoorbeeld zo instellen dat het gedimd wordt, en in het verleden was het mogelijk om te kiezen tussen hogere prestaties of een betere batterijduur op sommige modellen.

Image
Image

Hieruit zou volgen dat de High-Power-modus ervoor zou zorgen dat alles op volle snelheid en op volle helderheid zou blijven draaien. Aangezien de nieuwste M1-Macs een ongelooflijk indrukwekkende batterijduur hebben, lijkt dit een goede afweging.

Maar wat krijg je precies? Draait de Mac immers niet al op volle toeren op batterijstroom? Er zijn twee voor de hand liggende mogelijkheden: de CPU overklokken, en de remmen van die ventilatoren afzetten.

Apple Silicon kan snel werken, met minimale hitte. Daarom hebben we geen fans in iPhones, iPads of MacBook Airs. Maar de M1 iMac, Mac Mini en MacBook Pro gebruiken allemaal ventilatoren om ze wat harder en langer te laten draaien.

Toen de M1 Macs voor het eerst werden gelanceerd, vergeleken testers de ventilatorloze MacBook Air onmiddellijk met de met ventilator uitgeruste MacBook Pro. Het verschil was minimaal, zelfs niet detecteerbaar, zoals je zou verwachten van twee computers die dezelfde chip gebruiken. Maar voor aanhoudende werkvideoweergaven, bijvoorbeeld, deed de Pro de klus veel sneller. Waarom? Na een korte tijd moet de ventilatorloze Mac zijn motoren smoren om koel te blijven, terwijl de ventilator met de Pro veel langer op volle toeren zou kunnen doorgaan.

High-Power-modus zal hier waarschijnlijk meer van brengen, misschien zelfs door de fans genoeg te laten draaien om geluid te maken. Het is best een goed idee, want voor de meeste taken kun je blijven genieten van de cool-running, batterij-slurpende voordelen van Apple Silicon, maar met extra vermogen wanneer je het nodig hebt.

Waar is de krachtige modus voor?

Dus, wat kun je ermee doen? We noemden al videoweergave, maar app-ontwikkeling is misschien nog meer geschikt om een piek in vermogen toe te staan. Ontwikkelaars besteden veel tijd aan het typen van code, maar wanneer ze de app compileren, hebben ze alle kracht nodig die ze uit de machine kunnen persen.

En hoe zit het met gamen? De Mac staat niet bepaald bekend om zijn krachtige pc-gaming, maar als je iets als Steam leuk vindt op je Mac, dan is het goed nieuws om de kracht voor een langdurige sessie te kunnen verhogen.

Professionele software kan hiervan profiteren.

"Andere toepassingen zijn onder meer videobewerkingssoftware, grafische computersoftware, CAD, 3D-animatie, fotorealistische weergave, [en] wetenschappelijke verwerking", zegt Fonseca.

High-Power-modus is een geweldig idee. Je krijgt alle voordelen van een computer die is gebaseerd op jarenlang onderzoek om het maximale vermogen uit telefoons te persen, maar dan kun je die kracht ontketenen zonder je zorgen te maken over het opwekken van warmte of het verbruiken van energie.

Het is een beetje het tegenovergestelde van de laatste Intel-gebaseerde Macs, die hun fans opzwepen en standaard je schoot en handpalmen roosteren. Hopelijk zal Apple deze functie eerder vroeger dan later afmaken.

Aanbevolen: