Facebook kondigt nieuwe technologie aan om de Metaverse te bouwen

Facebook kondigt nieuwe technologie aan om de Metaverse te bouwen
Facebook kondigt nieuwe technologie aan om de Metaverse te bouwen
Anonim

Als je een beetje versleten bent door de werkelijke realiteit, is er geen beter moment om naar virtual reality te kijken, dankzij Facebook en zijn enorme druk op virtual reality, augmented reality en mixed reality (VR, AR, en MR, respectievelijk).

Het bedrijf hield donderdag zijn jaarlijkse Facebook Connect-conferentie en gooide de handschoen op met betrekking tot alle drie de soorten digitale realiteit. Mark Zuckerberg legde zijn plannen voor de toekomst uit, gehuld in de paraplu van wat hij de 'metaverse' noemt. Wat is de metaverse? De CEO van Facebook vergeleek het met een andere wereld die bovenop de echte lag en noemde het een 'belichaamd internet'.”

Image
Image

"In plaats van naar een scherm te kijken, of vandaag hoe we naar internet kijken, denk ik dat je in de toekomst in de ervaringen zult zijn, en ik denk dat dat gewoon een kwalitatief andere ervaring is," zei Zuckerberg.

Als je op zoek bent naar één gadget om zijn metaverse concept te illustreren, heeft het bedrijf ook Project Cambria geïntroduceerd. De high-end VR-headset wordt volgend jaar gelanceerd en bevat een hele reeks functies die hem onderscheiden van de huidige vlaggenschipheadset van het bedrijf, de Oculus Quest 2.

Cambria bevat sensoren waarmee je virtuele avatar oogcontact kan houden met een andere avatar en zelfs gezichtsuitdrukkingen kan reflecteren. De headset zal zich ook richten op mixed-reality-ervaringen, waarbij het bedrijf zegt dat het de mogelijkheid zal hebben om virtuele objecten in de fysieke wereld met zowel diepte als perspectief weer te geven. Cambria zal natuurlijk ook technologie bevatten om de visuele getrouwheid te verbeteren, maar details zullen volgend jaar worden vrijgegeven.

Wat betreft augmented reality, Facebook is zijn Spark AR-platform aan het upgraden en meer gericht op makers. Het lanceert een iOS-app genaamd Polar waarmee gebruikers hun eigen AR-effecten en objecten kunnen ontwerpen, zonder enige programmeerervaring.

Facebook zette ook geruchten over een nieuwe bedrijfsnaam de kop in. Het ging samen met "Meta", wat zich verder verbond met het idee van de metaverse en een verbonden virtuele wereld.

Aanbevolen: