8 Opmerkelijk eigenzinnige Chi-Fi Tube-audioproducten

Inhoudsopgave:

8 Opmerkelijk eigenzinnige Chi-Fi Tube-audioproducten
8 Opmerkelijk eigenzinnige Chi-Fi Tube-audioproducten
Anonim

Een mashup van de "Chinese" en "high-fidelity", Chi-Fi verwijst naar goedkoop gemaakte, op buizen gebaseerde audio-elektronica uit China. Waar een typische vacuümbuizenversterker van een Amerikaanse of Europese fabrikant duizenden dollars kan kosten, kost een vergelijkbaar Chi-Fi-model misschien maar honderden. Het is niet verrassend dat deze goedkope kleine audiogadgets een cultstatus hebben gekregen.

Hoewel de bouwkwaliteit van Chi-Fi-producten vaak niet geweldig is, zijn ze esthetisch divers - een belangrijke reden waarom ze verzamelobjecten zijn. Styling is zelden hetzelfde omdat industrieel design het laatste lijkt te zijn dat goedkope fabrikanten willen nabootsen. Je kunt veel Chi-Fi-producten vinden op Amazon en eBay.

Hier zijn acht van onze favoriete Chi-Fi-versterkers en -luidsprekers.

Hoewel we niet kunnen garanderen dat je een van deze producten kunt vinden om te kopen, is het toch leuk om ernaar te kijken.

Meixing MC5S 5-kanaals buizenversterker

Image
Image

De Meixing MC5S is opmerkelijk omdat hij is vernoemd naar een beruchte protopunkband uit Detroit, en het is een van de eerste buizenversterkers die we hebben gezien en die bedoeld is voor thuisbioscoop en surround sound. Met twee grote KT90-buizen per kanaal heeft de Meixing MC5S een vermogen van 70 W per kanaal. Het is moeilijk te zien op de website van het bedrijf, maar deze versterker heeft blijkbaar zijn voeding in een aparte behuizing.

Hoewel het moeilijk is om te speculeren over de prestaties van de MC5S, kunnen de tien KT90's, vijf ECC83's en vijf ECC82's vrijwel zeker een van de populairste thuisbioscoopversterkers ooit creëren.

Matisse Fanmusic MTS-623 6N3 audioprocessor

Image
Image

Wat is een audioprocessor en fanmuziek? Na een snelle lezing van de webpagina (en wat weloverwogen giswerk) komen we tot de conclusie dat de MTS-623 een buizenbuffertrap is - in feite een voorversterker met een paar 6N3-buizen die bedoeld zijn om het geluid van cd-spelers en andere solide -state bronapparaten.

Audioromy FU29 Geïntegreerde versterker

Image
Image

Het kenmerk van een serieuze buizenversterker (en een toegewijde audiofiel) is het gebruik van exotische uitgangsbuizen die verder gaan dan de gebruikelijke KT88's, EL34's en 300B's. Dit model, onder het merk Audioromy, heeft de FU29-buis die bedoeld was voor gebruik in omroepzenders. Elke buis is eigenlijk twee buizen in één, wat een gebruikelijke opstelling is in voorversterkerbuizen zoals de 12AX7, maar iets dat uiterst ongewoon is in een audio-eindbuis.

We hebben deze buis, of een soortgelijke buis, eerder gebruikt in high-end versterkers, maar dat soort versterkers kan kosten met zich meebrengen in de lage vijf cijfers. Het Audioromy-model hier heeft een vermogen van 30 W per kanaal van pure klasse A.

Dared MP-6 Bluetooth-versterker

Image
Image

De Dared MP-6 is een hybride buizen/transistor met een paar gratuite 6N2P-buizen met klein signaal die een 40 watt per kanaal solid-state versterker voeden. Sluit gewoon een paar luidsprekers aan en u kunt audio streamen vanaf uw telefoon, tablet of laptop via Bluetooth. U kunt uw computer ook rechtstreeks aansluiten via USB of een koptelefoon via de 3,5 mm audio-aansluiting aan de voorzijde. U kunt dit allemaal doen terwijl u naar de vermogensmeter op het voorpaneel kijkt.

Qinpu S-2 hoornluidsprekers

Image
Image

Helaas, voor liefhebbers van coole audioapparatuur (maar misschien gelukkig voor liefhebbers van goed geluid), biedt Chi-Fi niet veel luidsprekers. De Qinpu S-2 is echter een van de weinige interessante modellen die er zijn, al was het maar om zijn uiterlijk. Drie woorden: vintage hoornluidsprekers.

Op de foto's lijkt de 9-inch hoge luidspreker een 1-inch dome-tweeter te hebben die in een hoorn is gemonteerd, met een 2-inch woofer met hoge uitslag eronder. Je kunt kiezen tussen militair groen (afgebeeld) of knalrood. We kregen de kans om de Q-2 hybride buizen-/transistorversterker van de Qinpu te bekijken, en we waren onder de indruk van het geluid dat hij uit slechts 2 watt voortbracht. Je kunt een paar pakken voor ongeveer $ 200.

Meixing MingDa MC-08PPA Vacuümbuis Phono Stage

Image
Image

Om redenen die we niet helemaal begrijpen, zijn bijna alle Chi-Fi-producten buisgeïntegreerde versterkers. Je zou denken dat zo'n retro-georiënteerd veld vinylplaten meer zou omarmen, maar nee. De enige interessante Chi-Fi phono-voorversterker die we konden vinden, is de Meixing MingDa MC-08PPA. Voor een prijs die momenteel boven de $800 ligt, is het nog lang niet betaalbaar.

Om eerlijk te zijn, de bouwkwaliteit van de MC-08PPA ziet er beter uit dan de meeste Chi-Fi-producten, ook al is het ontwerp een beetje cheesy, maar het is zeker leuk om naar te kijken.

Dared Imperial Series DL-2000 voorversterker

Image
Image

Om welke reden dan ook, hebben Chi-Fi-fabrikanten de voorversterker niet volledig omarmd, en gaven ze er de voorkeur aan zich te concentreren op geïntegreerde versterkers met de voorversterker en versterker in één enkel chassis. Wel hebben we de Dared Imperial Series DL-2000 gevonden. Dit apparaat bevat enkele klassieke voorversterkerbuizen - dubbele 12AX7's en een 12AT7 - en heeft zelfs een echte 5Z4P-buizengelijkrichter in plaats van de solid-state gelijkrichterbrug die in veel moderne buizenproducten wordt gebruikt.

De DL-2000 heeft ook een winnend ontwerp dat in elke sciencefictionfilm thuishoort. Helaas is het echter meer geprijsd als een typische voorversterker van een Amerikaanse of Europese fabrikant.

Wistao Technology WVT2015 Hi-Fi geïntegreerde versterker

Image
Image

De Wistao Technology WVT2015 is een audioproduct met een jet-age vibe. Dit is een hybride versterker met twee de rigueur 6N3 voorversterkerbuizen en een 60 watt per kanaal solid-state eindversterker. De Wistao WVT2015 heeft drie stereo-ingangen, wat een extravagante luxe is met Chi-Fi-versterkers, en hij beschikt ook over een USB-poort en SD-kaartsleuf zodat je digitale audiobestanden kunt afspelen.

Eén ding dat je zeker van de WVT2015 verwacht dat je niet kunt van de meeste audioapparatuur: mensen zullen je vragen wat het in godsnaam is.

Aanbevolen: