Earin A-3 Earphones Review: slanke maar eigenzinnige oordopjes

Inhoudsopgave:

Earin A-3 Earphones Review: slanke maar eigenzinnige oordopjes
Earin A-3 Earphones Review: slanke maar eigenzinnige oordopjes
Anonim

Bottom Line

Deze oordopjes klinken en zien er fantastisch uit, maar hun pasvorm en connectiviteit laten te wensen over.

Earin A-3 koptelefoon

Image
Image

Earin heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

De Earin A-3-oortelefoons zijn enkele van de meest unieke echte draadloze oordopjes in de ruimte. En dat is logisch, want Earin was eigenlijk een early adopter van de echte draadloze markt en bracht een paar uit rond dezelfde tijd dat Apple zijn AirPods liet vallen.

De A-3 is de nieuwste generatie van Earin's aanbod, en het uiterlijk, het gevoel en de prestaties van deze hoofdtelefoon zijn heel anders dan die van de andere vlaggenschipmodellen in de ruimte. In sommige opzichten is dit goed, omdat de A-3's je een futuristisch ontwerp, solide bouwkwaliteit en echt mooi geluid bieden. Op andere manieren zijn de verschillen van de hoofdtelefoon nadelen, zoals de slechte pasvorm en eigenzinnige connectiviteit. Ik heb ongeveer een week met mijn paar doorgebracht. Lees verder om te zien hoe ze het doen.

Ontwerp: totaal enkelvoud

Het eerste wat me opviel toen ik de A-3's uitpakte, is hoe verschillend ze eruitzien. Van de matte, geborstelde aluminium behuizing tot het ontwerp met draaiknop aan de buitenkant van elke oordop, het ontwerp is echt anders dan al het andere. De volledig metalen behuizing heeft een ontwerp met een halve cirkel en een platte bovenkant die openklapt. Ik heb de zilveren versie ontvangen, maar voor mijn geld ziet de volledig zwarte optie er net wat strakker uit.

Eenvoud en onopvallendheid waren hier duidelijk de doelen, en Earin slaagde zeker op beide punten.

De oordopjes zelf zien er niet eens echt uit als oordopjes. Als ze in je oren zitten, zien ze eruit als platte cirkels die vlak in je oren zitten, in principe zonder enig uitsteeksel. De platte rand die over het midden van de cirkels loopt, lijkt veel op de draaiknop die je op oude televisies ziet (en zo werkt het ook als je de oordopjes in je oren draait).

Hoewel ik normaal gesproken niet van hyperbolische claims op marketingsites houd, lijkt Earins belofte dat dit de 'kleinste draadloze oordopjes op de markt' zijn, waarschijnlijk gezien hoe klein de A-3's zijn. Eenvoud en onopvallendheid waren hier duidelijk de doelen, en Earin is op beide punten zeker geslaagd.

Comfort: verreweg het slechtste aspect

Het is moeilijk om het comfort en de pasvorm van een paar echte draadloze oordopjes te beoordelen, omdat het zo afhankelijk is van de vorm en voorkeur van elke gebruiker. Ik heb de neiging om de voorkeur te geven aan siliconen tips die je oor vastpakken met twee contactpunten, maar niet te strak in het kanaal zitten.

Het stijve, kleine plastic van de oordopjes en de vreemde, onbuigzame vorm maken ze bijna ondraaglijk om langer dan 30 minuten per keer te dragen.

De A-3's hebben helemaal geen siliconen tips, in plaats daarvan vertrouwen ze op het taps toelopende plastic punt waarin de luidsprekerdrivers zitten en in je oor zitten zoals de originele AirPods van Apple. Deze pasvorm kan voor sommigen werken, zoals blijkt uit het feit dat zoveel mensen AirPods gebruiken. Maar in mijn geval maken het stijve, kleine plastic van de oordopjes en de vreemde, onbuigzame vorm ze bijna ondraaglijk om langer dan 30 minuten per keer te dragen.

Earin heeft de oordopjes ontworpen om te draaien, de hoek te draaien zodat meer oorvormen compatibel zijn, maar ik kan het niet helpen, maar ik denk dat de keuze om elke vorm van rubber op de oordopjes weg te laten een misstap was.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: solide gebouwd

De aandacht voor detail bij de constructie van de A-3's is behoorlijk indrukwekkend. De harde metalen behuizing lijkt duurzaam, en hoewel ik een beetje bang was dat hij gevoelig zou zijn voor slijtage en microkrassen, heb ik nog geen permanente sporen op de mijne achtergelaten. De oordopjes, hoewel zeker niet gemaakt van eersteklas, zacht aanvoelend plastic, zijn bestand tegen vallen en vuil.

Image
Image

Een inherent voordeel van het ontbreken van siliconentips betekent dat het deel dat in uw oor gaat - een gebied dat normaal gesproken vatbaar is voor oorsmeer - bloot komt te liggen en gemakkelijk schoon te houden is. Earin heeft ook een IP52-classificatie behaald voor water- en stofbestendigheid. Dit is niet de hoogste score die ik heb gezien, dus ik zou niet aanraden deze oordopjes onder te dompelen in water of ze bloot te stellen aan veel vuil en puin, maar het is fijn om wat bescherming te zien.

Geluidskwaliteit: echt leuk, als je ze goed kunt laten passen

Het beoordelen van de geluidskwaliteit van een paar echte draadloze oordopjes wordt ingewikkeld omdat het zo belangrijk is om rekening te houden met pasvorm en natuurlijke isolatie. Earin adverteert op zijn site met "passieve geluidsisolatie", wat zou moeten betekenen dat ze geluid van nature blokkeren in plaats van het te annuleren. Helaas, omdat deze oordopjes niet goed in mijn oren zitten, lijdt de geluidskwaliteit een beetje omdat ik geen goede afdichting of natuurlijke isolatie krijg. Dit kan anders zijn voor oren met een andere vorm, maar het is belangrijk om op te merken.

In de praktijk voelen de A-3's echt gebalanceerd aan en bieden ze details en nuances over het grootste deel van het frequentiespectrum.

De geluidskwaliteit zelf, als je eenmaal met het gevoel speelt en op voorwaarde dat je niet in een bijzonder luide omgeving zit, is echt leuk. Er zijn 14,3-millimeter drivers in elke knop die een solide hoeveelheid hoofdruimte lijken te bieden. De frequentierespons dekt de vereiste 20Hz tot 20kHz, en omdat er de Bluetooth aptX-codec beschikbaar is, krijg je minder verliesgevende audio.

In de praktijk voelen de A-3's gebalanceerd aan en bieden ze details en nuances over het grootste deel van het frequentiespectrum. Ik ontdekte een beetje modderigheid rond de lage middentonen, maar dit was alleen bij een hoog volume, dus ik vermoed dat dit te wijten was aan een aantal onbedoelde vervormingsartefacten. Dit is allemaal geweldig, maar het is echt jammer dat de pasvorm zo moeilijk is om in te bellen, omdat het een verder fantastisch klinkend product wegneemt.

Batterijlevensduur: indrukwekkend voor het formaat van de oordopjes

Gezien hoe klein elke oordopjesbehuizing is, is het verrassend dat er vijf uur luistertijd beschikbaar is na één keer opladen. Dat aantal breidt zich uit tot ongeveer 30 uur als je rekening houdt met de oplaadcassette van de batterij. Deze cijfers vertoonden vrij nauwkeurig een trend in mijn praktijktests, en ik ben ervan overtuigd dat de A-3's een hele week gemiddeld gebruik met de behuizing meegaan.

Image
Image

De behuizing zelf laadt redelijk snel op via USB-C, maar met een oplaadtijd van drie uur is het niet de snelste die ik heb gezien. Wat ik wel leuk vind, is dat Earin ervoor heeft gekozen om Qi draadloos opladen op te nemen in de batterijhouder. Gezien het gebruiksvriendelijke karakter van echte draadloze oordopjes, sta ik er voortdurend versteld van hoe weinig fabrikanten draadloos opladen uit hun aanbod laten.

Hoewel het draadloos opladen van Earin heel goed werkt, moest het bedrijf wel wat inleveren op het ontwerp. Omdat draadloze functionaliteit niet werkt via metalen behuizingen, heeft de achterkant van de oplaadcassette een lelijke zwarte plastic plaat om draadloze doorgang mogelijk te maken. Dit ziet er waarschijnlijk niet zo opvallend uit op de volledig zwarte versie, maar houd hier rekening mee als je voor het zilveren model gaat.

Connectiviteit: Fatsoenlijk, met wat minpuntjes

Earin adverteert de A-3-oordopjes als "geen linker- of rechteroortelefoons". Dit is een interessante keuze, omdat het betekent dat elke oordop zijn eigen onafhankelijke verbinding met je bronapparaat tot stand kan brengen. Dit is handig als je er één tegelijk gebruikt, maar ik merkte dat het wat hikken veroorzaakt wanneer de oortelefoons voor de eerste keer worden aangesloten.

Ik moest de oordopjes handmatig in de koppelingsmodus forceren, wat meestal niet het geval is met oordopjes - en ik moest ze eigenlijk een paar keer koppelen en opnieuw koppelen met mijn telefoon keer voordat beide kanten goed werkten.

Image
Image

Dit is niet de grootste deal voor mij, omdat ik gewend ben om Bluetooth-problemen op te lossen, maar voor de gemiddelde gebruiker kan dit vervelend zijn. Eenmaal gekoppeld, heeft het geluid een verrassend lage latentie, waardoor de hoofdtelefoon goed is voor videogebruik, en zelfs met veel andere Bluetooth-apparaten in mijn thuiskantoor vond ik heel weinig interferentie.

Software en extra's: het absolute minimum

Er is een smartphone-app speciaal voor de Earin A-3s, wat leuk is om te zien. Met slechts een paar opties, zoals het bewaken van de levensduur van de batterij, het aanpassen van de ingebouwde tikbedieningen en het bijwerken van de firmware, doet de app niet veel om de functionaliteit uit te breiden. De aanraakbedieningen zijn ook een soort van hit-or-miss, waarschijnlijk omdat het oppervlak dat je verondersteld wordt aan te raken zo klein en moeilijk te richten is.

Image
Image

Bottom Line

Voor $ 200 is de prijs van de A-3's niet goedkoop en ook niet bijzonder exorbitant. Het lijkt de gangbare prijs te zijn voor oordopjes van gemiddelde tot hoge kwaliteit, en ik vind de kosten hier niet enorm. Het uiterlijk en het gevoel van de constructie van de A-3s past zeker bij de prijs, en als je de oordopjes mooi in je oren kunt laten zitten, klinken ze net zo goed als andere oordopjes van $ 200. De eigenzinnige connectiviteit en ongemakkelijke pasvorm zijn echter misschien onaanvaardbaar voor dit prijsniveau, afhankelijk van uw prioriteiten.

Earin A-3 vs. Motorola Verve Buds

Er zijn eigenlijk niet zoveel merken oordopjes die zo gefocust zijn op een slanke voetafdruk, dus een van de weinige concurrenten die volgens mij zelfs een beetje vergelijkbaar is met de A-3's, zijn de Verve Buds van Motorola. Deze knoppen zitten bijna net zo vlak in je oren en hebben een superkleine, pilvormige batterijhouder. Ze zijn een beetje meer plastic-y in de bouw en klinken niet zo goed, maar ze gaan ook voor minder dan de helft van de prijs.

Goed voor bepaalde gebruikers

Het is moeilijk om aan de ene of de andere kant naar beneden te komen met de Earin A-3's. Er is veel leuks aan hen: een strak ontwerp, een solide constructie en een uitgebalanceerde geluidskwaliteit. Dit alles hangt echter af van je vermogen om de oordopjes mooi in je oren te laten zitten, wat gewoon niet gemakkelijk voor mij was. Er zijn ook enkele frustrerende inconsistenties als het gaat om Bluetooth-connectiviteit. En deze laatste twee punten zijn behoorlijk belangrijk voor een paar oordopjes. Over het algemeen kunnen de A-3's voor sommige mensen een ongelooflijke koop zijn, maar voor anderen kunnen ze gewoon teleurstellend zijn.

Specs

  • Productnaam A-3 koptelefoon
  • Product Merk Earin
  • MPN A-3
  • Prijs $199.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 9,9 oz.
  • Productafmetingen 0,67 x 0,62 x 0,79 inch.
  • Kleur Zwart, Zilver
  • Levensduur batterij Tot 5 uur (alleen oordopjes), 30 uur (met batterijhouder)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 ft.
  • Audiocodecs SBC, AAC, aptX
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: