Patekfly 12 Flexible Tripod Review: een eigenzinnige kleine assistent

Inhoudsopgave:

Patekfly 12 Flexible Tripod Review: een eigenzinnige kleine assistent
Patekfly 12 Flexible Tripod Review: een eigenzinnige kleine assistent
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar een multifunctioneel accessoire dat zowel als tafelstatief als veelzijdige cameraklem kan dienen, is dit wellicht de juiste keuze voor jou.

Patekfly flexibel statief

Image
Image

We hebben het Patekfly 12-inch flexibele statief gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het 12-inch flexibele statief van Patekfly is echt een leuke optie voor diegenen wiens statief veel verschillende toepassingen nodig heeft. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig, veelzijdig desktopstatief, een bevestiging voor een camera op een fiets of in een auto, het is een mooie, stevige flexibele optie. We brachten een paar dagen en een half dozijn opnamen door NYC met het statief, met een combinatie van DSLR en spiegelloze camera's, evenals onze smartphone. Lees verder om ons de voor-, nadelen en functies te zien opsplitsen.

Image
Image

Ontwerp: strak, funky en eenvoudig

Als je de drie poten recht houdt, ziet de Patekfly 12 er net zo uit als elk ander zakstatief. Maar de interessante kenmerken liggen in de flexibiliteit en het strakke zwarte ontwerp van het apparaat. De meeste andere flexibele statieven op de markt zijn ofwel met schuim omhuld of een reeks veelkleurige ballen die aan elkaar zijn geregen. Deze lijkt een beetje op een rubberen touw met ronde rubberen ballen aan het uiteinde van elk been. Elk van die flexibele poten is ongeveer 30 cm lang en ongeveer 2,5 cm dik. Elke poot komt uit een kleine 2-inch schijf met het Patekfly-logo in subtiel wit. Dat is het zowat, qua uiterlijk, want het is een vrij eenvoudig product.

Bekijk onze handleiding voor het gebruik van een statief.

Image
Image

Setup en prestaties: solide en flexibel voor tal van toepassingen

Zo'n eenvoudig product lijkt misschien alleen eenvoudig te gebruiken, maar vanwege het stevige, flexibele ontwerp kun je er echt veel mee doen. Als statief is het behoorlijk betrouwbaar - Patekfly adverteert met een maximale gewichtscapaciteit van ongeveer 1,8 pond, maar we ontdekten dat het veel meer kon bevatten. Dat komt omdat de flexibiliteit van het statief een groot deel van het gewicht verdeelt, ondersteund door de gripvaste rubberen voetjes op de statiefpoten.

Onze gok is dat je geen DSLR op dit statief moet plaatsen als je van plan bent het horizontaal uit een raam te bungelen, omdat sommige verbindingscomponenten waarschijnlijk niet zijn getest voor dit gebruik. Een andere geweldige functie van dit statief is dat er een 360-graden scharnierende balbevestiging is, verrassend om te zien voor de lage prijs, maar zeer welkom vanwege de veelzijdigheid in hoekkeuzes.

Patekfly adverteert met een maximale gewichtscapaciteit van ongeveer 1,8 pond, maar we ontdekten dat het in staat was om veel meer vast te houden.

Naast het standaard gebruik van een bureaustatief, vonden we de Patekfly 12 nuttig voor tal van andere functies dankzij het feit dat de poten flexibel zijn. Je kunt de poten zelfs in volledig bindende lussen buigen die op een paal of rand worden geklemd. Dit betekent dat je het statief aan je fietsstuur kunt bevestigen voor een fietscamera, de achteruitkijkspiegel van je auto of zelfs de poot van een stoel, mits je een kleine camera gebruikt. Ons favoriete gebruik is de mogelijkheid om de drie poten samen te knijpen tot een rechte paal en deze te gebruiken als een verlengde handgreep voor een camera. Nogmaals, dit is het beste voor lichtere apparaten zoals spiegelloze camera's of GoPro's, maar het maakt actiefoto's veel gemakkelijker.

Bekijk onze onderhoudstips voor DSLR-camera's.

Image
Image

Draagbaarheid: licht en compact genoeg voor handbagage

Het mooie van een statief als dit is natuurlijk de draagbaarheid. Met een lengte van slechts 12 inch zou je hem gemakkelijk in een rugzak of plunjezak moeten kunnen passen. Als je ervoor kiest om het buiten je cameratas te bevestigen, zal het waarschijnlijk helemaal niet uitsteken. Amazon klokt het gewicht op 1,65 pond, maar onze weegschaal maakt dit net iets zwaarder (dichter bij 1,8 pond of 800 gram). Het is een stuk zwaarder dan we zouden hopen, aangezien de aluminium budgetstatieven van volledige grootte slechts 3 tot 4 pond wegen.

Het gewicht helpt vanuit het oogpunt van duurzaamheid (daarover later meer), maar het betekent wel dat je tas zwaarder aanvoelt. Ten slotte, omdat het statief buigt, zou je het in een tas moeten kunnen comprimeren die anders niet geschikt zou zijn voor de lengte van 12 inch.

Naast het standaard gebruik van een bureaustatief, vonden we dit apparaat vooral handig voor alle externe functies die je krijgt dankzij het feit dat de poten flexibel zijn.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: echt solide met heel weinig zorgen

Een van de belangrijkste kenmerken van dit buigbare statief is de materiaalkeuze die Patekfly heeft gemaakt voor de buigbare poten. Zoals we al zeiden, kiezen veel andere flexibele statieven voor met schuim gecoate draad of een reeks scharnierende plastic ballen. De Patekfly maakt gebruik van een echt gripvast, gestructureerd silicium dat zowel stevig als duurzaam aanvoelde, maar ook enige stabiliteit op oppervlakken bood. Omdat de buigbare draad aan de binnenkant zo stijf is, kan de buitenste schuimlaag vaak scheuren wanneer je de benen in de gewenste vorm probeert te forceren. In dit geval heeft het silicium genoeg geven dat we er zeker van zijn dat het door vele bochten zal gaan. Het was zelfs fors genoeg om ons fietsstuur gemakkelijk vast te pakken voor een lange, hobbelige rit door de straten van New York, zonder dat je je zorgen hoefde te maken dat het los zou komen.

Image
Image

Accessoires inbegrepen: een volledige reeks actiebijlagen

Als je dit statief gebruikt voor je standaard 0,25-inch schroefinterface, werkt het direct uit de doos geweldig. En als u hoopt dit statief met uw smartphone of GoPro te gebruiken, heeft Patekfly daar ook de nodige accessoires in gegooid, elk met een 0,25-inch bevestiging om ze op het statief te bevestigen. We ontdekten dat de telefoonklem met veerwerking bijzonder stevig was en dat we niet bang waren dat onze telefoon los zou komen als hij eenmaal was vastgeklemd. Deze hulpstukken maken dit pakket nog waardevoller.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste camera-accessoires.

Hoewel er enkele beperkingen zijn vanwege het maximale gewicht en de kleine gest alte, kun je voor het geld niet fout gaan.

Prijs: precies in lijn met wat je zou verwachten

Voor een klein statief dat bedoeld is voor gebruik op een tafel - met de bonusfuncties dat het zich op vreemde plaatsen kan wikkelen voor interessante uitkijkpunten - zit de Patekfly 12 precies voor de prijs die we zouden verwachten. Voor ongeveer $ 20 krijg je alles wat je nodig hebt uit de doos voor actiefoto's, snelle desktopvloggen en meer. In feite is dit ongeveer dezelfde prijs die u zou betalen voor een fietssteun voor eenmalig gebruik voor uw smartphone, en we vonden deze optie steviger dan veel van de speciale steunen in de prijsklasse.

Bekijk onze gids voor het kopen van apparatuur voor digitale videoproductie.

Image
Image

Concurrentie: niet veel rivalen

Ubeesize Tripod S: Deze optie is slechts een paar dollar goedkoper dan de Patekfly, en met een ingekeept schuimmateriaal. We twijfelen over de duurzaamheid ervan in vergelijking met een volledig siliconen constructie.

Joby GorillaPod 3K: Deze optie is misschien wel de meest bekende, en met echt hard plastic en stijve buigbaarheid, zou het je een meer substantiële standaard kunnen geven voor grotere camera's. Maar we geven nog steeds de voorkeur aan de flexibiliteit en grip van de Patekfly.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste statieven voor DSLR-camera's.

Een flexibel statief voor actiegerichte mensen

Onze tests gaven ons vertrouwen in de duurzaamheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit van de Patekfly 12. De siliconentextuur hechtte gemakkelijk aan oppervlakken, terwijl de strakke binnenste buigdraden ons vertrouwen gaven in het vermogen van het statief om zelfs aan de meest vreemd geplaatste oppervlakken. Hoewel er enkele beperkingen zijn vanwege het maximale gewicht en de kleine gest alte, kun je voor het geld niet fout gaan.

Specs

  • Productnaam Flexibel statief
  • Product Merk Patekfly
  • Prijs $20.00
  • Gewicht 1,65 lbs.
  • Productafmetingen 12 x 2,4 x 2,4 inch.
  • Kleur Zwart
  • Lengte 12 inch
  • Max gewichtscapaciteit 800g
  • Garantie 18 maanden

Aanbevolen: