Hoe Apple AirPort Express in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Apple AirPort Express in te stellen
Hoe Apple AirPort Express in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Steek de Airport Express in een stopcontact en start AirPort-configuratieprogramma.
  • Markeer Airport Express in het linkerdeelvenster en vul de velden in, inclusief Name en Password. Selecteer Doorgaan.
  • Kies een netwerkoptie en selecteer Doorgaan. Kies het netwerk dat u wilt gebruiken en selecteer Doorgaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Apple AirPort Express instelt met behulp van AirPort-configuratieprogramma. De AirPort-configuratieprogramma-software wordt geleverd met Mac OS X 10.9 (Mavericks) tot en met 10.13 (High Sierra), en je kunt het downloaden voor nieuwere Macs. Het artikel bevat ook tips voor het oplossen van problemen met de AirPort Express.

Apple stopte in april 2018 met AirPort en AirPort Express. Dat betekent dat de hardware niet meer wordt verkocht en de software niet meer wordt onderhouden, maar er zijn nog steeds producten beschikbaar op de secundaire markt.

Het AirPort Express-basisstation instellen

Met het AirPort Express Wi-Fi-basisstation van Apple kun je draadloos apparaten zoals luidsprekers of printers delen met andere computers. Met de AirPort Express kunt u elke thuisluidspreker aansluiten op een enkele iTunes-bibliotheek, waardoor u in feite een draadloos thuismuzieknetwerk creëert. U kunt AirPrint ook gebruiken om draadloos documenten af te drukken naar printers in andere kamers.

Begin door de AirPort Express aan te sluiten op een stopcontact in de kamer waar je hem wilt gebruiken. Als u de AirPort-configuratieprogramma nog niet hebt geïnstalleerd, installeer deze dan vanaf de cd die bij de AirPort Express is geleverd of download deze van de website van Apple.

  1. Start AirPort-hulpprogramma. Zodra het is gestart, ziet u het AirPort Express-basisstation in het linkerdeelvenster. Eén keer klikken om het te markeren, als het nog niet is gemarkeerd.

    Image
    Image
  2. Vul de velden aan de rechterkant in. Geef de AirPort Express een naam en een wachtwoord die u kunt onthouden, zodat u er later toegang toe hebt.

    Image
    Image
  3. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image

Kies het type Airport Express-verbinding

Vervolgens moet je beslissen wat voor soort wifi-verbinding je wilt instellen.

  1. Kies of je de AirPort Express aansluit op een bestaand Wi-Fi-netwerk, een ander vervangt of verbinding maakt via Ethernet. Selecteer een optie en selecteer vervolgens Doorgaan.

    Image
    Image
  2. Er wordt een lijst met beschikbare draadloze netwerken weergegeven. Selecteer het juiste netwerk en klik op Doorgaan.
  3. Als de gewijzigde instellingen zijn opgeslagen, wordt de AirPort Express opnieuw opgestart. Zodra het opnieuw is opgestart, verschijnt de AirPort Express met de nieuwe naam in het AirPort-configuratieprogramma. Het is nu klaar voor gebruik.
Image
Image

Voor meer informatie over AirPort Express en het gebruik ervan, ga naar:

  • Muziek streamen via AirPlay
  • AirPlay & AirPlay Mirroring uitgelegd
  • Welke printers zijn compatibel met AirPrint?

Problemen oplossen met AirPort Express-problemen

Image
Image

Het Apple Airport Express-basisstation is eenvoudig in te stellen en een nuttige aanvulling op elke thuis- of kantoorconfiguratie, maar zoals de meeste netwerkapparaten is het niet perfect. Hier zijn enkele tips voor het oplossen van problemen als de Airport Express verdwijnt uit de sprekerslijst in iTunes:

  • Controleer het netwerk: zorg ervoor dat uw computer zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt als de AirPort Express.
  • Herstart iTunes: Als uw computer en de AirPort Express op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, probeer dan iTunes af te sluiten en opnieuw op te starten.
  • Controleer op updates: zorg ervoor dat je de meest recente versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  • Koppel de AirPort Express los en sluit hem weer aan: Wacht tot hij opnieuw is opgestart. Wanneer het lampje groen wordt, is het opnieuw opgestart en verbonden met het wifi-netwerk. Mogelijk moet u iTunes afsluiten en opnieuw starten.
  • Reset de AirPort Express: U kunt dit doen door op de reset-knop aan de onderkant van het apparaat te drukken. Hiervoor kan een paperclip of ander item met een kleine punt nodig zijn. Houd de knop ongeveer een seconde ingedrukt totdat het lampje oranje knippert. Hiermee wordt het wachtwoord van het basisstation opnieuw ingesteld, zodat u het opnieuw kunt instellen met het AirPort-configuratieprogramma.
  • Probeer een harde reset: hiermee worden alle gegevens van de AirPort Express gewist en kun je hem helemaal opnieuw instellen met het AirPort-configuratieprogramma. Probeer dit nadat alle andere tips voor probleemoplossing hebben gefaald. Om een harde reset uit te voeren, houdt u de resetknop 10 seconden ingedrukt en stelt u vervolgens het basisstation opnieuw in.

Aanbevolen: