Airport Express en AirPlay gebruiken met Sonos

Inhoudsopgave:

Airport Express en AirPlay gebruiken met Sonos
Airport Express en AirPlay gebruiken met Sonos
Anonim

Sonos is een populair muziekplatform waarmee gebruikers draadloos muziek door het hele huis kunnen streamen via wifi. Dit maakt het luisteren naar muziek erg handig.

Image
Image

Sonos kan worden gebruikt met Airplay

Hoewel Sonos een praktische optie is om muziek in het hele huis af te spelen, is het een gesloten systeem. Hij werkt met draadloze speakers en componenten van het merk Sonos, maar is niet compatibel met andere draadloze multiroom-opties zoals MusicCast, HEOS, Play-Fi of directe streaming via Bluetooth.

Geselecteerde Sonos-producten werken met Google Home.

Uit de doos is Sonos niet compatibel met Apple AirPlay. Er is echter een manier waarop Apple iTunes/Music-fans muziek en bibliotheken door het hele huis kunnen streamen met behulp van het Sonos-systeem. Dit gebeurt via een Apple Airport Express als brug tussen AirPlay en Sonos.

Apple heeft de Apple Airport Express in april 2018 stopgezet, maar deze is mogelijk nieuw verkrijgbaar uit de resterende voorraad, maar ook opgeknapt of gebruikt via geselecteerde online en fysieke retailers, en veel zijn nog steeds in gebruik. Een vervangend alternatief (AirPlay 2) waarvoor geen Airport Express nodig is met bepaalde Sonos-producten, wordt aan het einde van dit artikel besproken.

Image
Image

Apple AirPort Express instellen om met Sonos te werken

Naast de Airport Express heb je een Sonos Play:5 Wireless Speaker, Sonos CONNECT of CONNECT: AMP nodig. Dit zijn de stappen om Apple Airplay met die Sonos-producten te laten werken.

  1. Sluit de Airport Express aan op netstroom.
  2. Stel de Apple Airport Express in voordat u verder gaat.
  3. Sluit de analoge audio-uitgangen van de Airport Express aan op een Sonos Play:5 met een 3,5 mm stereo audiokabel, of Sonos CONNECT of CONNECT: AMP met een 3,5 mm naar RCA stereo audio-adapterkabel.
  4. Zodra AirPort Express is ingesteld en fysiek is verbonden met een compatibel Sonos-product, installeert u de Sonos-app op een MAC, pc of een ander Sonos-bedieningsapparaat.
  5. Ga naar het Sonos-voorkeurenmenu en selecteer Kamerinstellingen.
  6. Selecteer in Kamerinstellingen de kamer waar de Airport Express is verbonden met je aangewezen Sonos-product.

  7. Selecteer AirPlay-apparaat toepassen op de regel Line-In Source Name.
  8. Selecteer op de regel Line-In Source Level Level 4 (AirPlay).
  9. Selecteer op de regel met Autoplay Room de kamer waar je automatisch Apple Airplay-weergave wilt starten wanneer die optie is geselecteerd.

Zodra de bovenstaande stappen zijn voltooid, kunt u het volgende doen:

  • Selecteer line-in in je muziekmenu en kies de kamer waar Apple Airport Express is verbonden met een Sonos-apparaat om muziek af te spelen.
  • Ga met uw iOS-apparaat naar het Controlecentrum, tik vervolgens op AirPlay en selecteer Apple Airport Express.

Wat u wel en niet kunt doen

Als je een Apple Airport Express als bridge gebruikt, kun je muziek streamen die is opgeslagen of gebruikt op elk iOS-compatibel apparaat via een draadloos Sonos-audiosysteem voor thuis.

De Airport Express hoeft maar met één compatibel Sonos-product in het systeem te worden verbonden – het Sonos-netwerk doet de rest. Als je Sonos-producten in meerdere kamers hebt, kun je dezelfde muziek naar sommige of alle kamers streamen.

Je kunt AirPlay niet gebruiken om verschillende muziekselecties naar verschillende kamers te sturen, maar Apple AirPlay kan worden gebruikt om één selectie naar een of meer kamers te sturen. Er moet een andere streamingdienst worden geopend om een andere muziekselectie naar een of meer resterende kamers te sturen.

Raadpleeg Sonos Support voor eventuele aanvullende vragen over het instellen, oplossen van problemen of het optimaliseren van Sonos en Airport Express, aangezien verschillende gebruikers verschillende problemen kunnen tegenkomen.

Naast het gebruik van AirPlay met Sonos via Airport Express, kun je, als je een Sonos PlayBar in je Sonos-configuratie hebt opgenomen, ook een Apple TV-mediastreamer in de mix integreren. Dit is niet alleen geweldig voor toegang tot streaming audio en video voor je tv en PlayBar, maar je kunt het Apple TV-apparaat ook gebruiken om muziek te streamen via je Sonos-systeem.

Hoe AirPlay 2 dingen verandert tussen Apple en Sonos

Met de stopzetting van Airport Express (hoewel er nog veel in gebruik zijn) en de introductie van AirPlay 2, heeft Sonos zich aangepast door directe toegang tot AirPlay 2-ondersteuning op de Sonos One (2e generatie), Beam, Playbase, Play op te nemen:5 (2e generatie) en Sonos Amp-producten. Dit betekent dat u niet langer een Airport Express op die luidsprekersystemen hoeft aan te sluiten om toegang te krijgen tot een op Airplay gebaseerde muziekbibliotheek.

Hoewel andere Sonos-producten de aansluiting van een Airport Express vereisen, kunnen deze producten, als ze zijn gekoppeld aan de Sonos One, Beam, Playbase en Play:5 met AirPlay 2-content, muziekcontent ontvangen zonder dat er een Airport Express.

Aanbevolen: