Firefox blokkeert kwaadaardige add-ons die zijn API misbruiken

Firefox blokkeert kwaadaardige add-ons die zijn API misbruiken
Firefox blokkeert kwaadaardige add-ons die zijn API misbruiken
Anonim

Mozilla heeft informatie gedeeld over de ontdekking en verwijdering van verschillende browser-add-ons die misbruik maakten van de proxy-API die in Firefox is ingebouwd.

Op maandag onthulde een nieuw bericht van Mozilla het blokkeren en verwijderen van meerdere add-ons die door 455.000 gebruikers werden gebruikt. Het ontwikkelteam vond de add-ons voor het eerst in juni en Mozilla zegt dat ze na installatie misbruik zouden maken van de proxy-API die bepa alt hoe Firefox verbinding maakt met internet. Het kan dan voorkomen dat gebruikers hun browser bijwerken, waardoor ze geen toegang krijgen tot belangrijke wijzigingen, updates van blokkeerlijsten en meer.

Image
Image

Nu Mozilla de add-ons heeft geblokkeerd, neemt het ook extra stappen om dit probleem in de toekomst te verhelpen. Vanaf de meest recente Firefox-versie 91.1 zal de browser wijzigingen bevatten om terug te vallen op directe verbindingen wanneer er een belangrijk verzoek wordt gedaan.

Deze verzoeken omvatten het zoeken naar belangrijke updates, evenals het downloaden van wijzigingen in de blokkeerlijst.

Als de proxyconfiguratie mislukt, gaat Firefox over op een directe verbinding om ervoor te zorgen dat gebruikers nog steeds de nieuwste downloads en bescherming krijgen.

Mozilla heeft ook een nieuwe systeem-add-on geïmplementeerd met de naam Proxy Failover, die zal worden geleverd met huidige en oudere versies van Firefox.

Image
Image

Mozilla raadt gebruikers aan de nieuwste versie van Firefox, versie 93, te downloaden en ervoor te zorgen dat Microsoft Defender actief is om uw computer te beschermen. Gebruikers die moeten updaten, moeten proberen de update te downloaden.

Als het niet werkt, zegt Mozilla dat je een reeks stappen moet volgen om de proxyproblemen veroorzaakt door de getroffen add-ons te deblokkeren.

Aanbevolen: