DuckDuckGo blokkeert ook de trackingpogingen van Microsoft

DuckDuckGo blokkeert ook de trackingpogingen van Microsoft
DuckDuckGo blokkeert ook de trackingpogingen van Microsoft
Anonim

Privacygerichte webbrowser DuckDuckGo breidt zijn trackerbeveiligingen van derden uit met Microsoft na terugslag van gebruikers.

Het is niet zo lang geleden dat de populaire privébrowser DuckDuckGo onder de loep werd genomen toen gebruikers ontdekten dat de trackingbeveiliging uitzonderingen maakte voor Microsoft-trackers. Dit zorgde voor enige onzekerheid over de vraag of de privacy van de browser daadwerkelijk aan de verwachtingen voldeed. Nu maakt DuckDuckGo het goed door die Microsoft-uitzonderingen te verwijderen en door meer transparantie te bieden over hoe veel van zijn privacysystemen zijn ontworpen.

Image
Image

Eerst en vooral breidt het de dekking van trackingscripts van derden uit met degene die door Microsoft worden gebruikt (wat eerder was toegestaan vanwege contractuele beperkingen). Dit betekent dat zelfs Microsoft-trackingscripts - naast scripts van Facebook, Google, enz. - nu niet kunnen worden geladen bij gebruik van de DuckDuckGo-browser.

Image
Image

Bovendien, hoewel de browser stappen onderneemt om gegevens over het bekijken van advertenties anoniem te houden, kan specifieke advertentietracking die gebruikmaakt van het domein "bat.bing.com" conversiegegevens controleren. Het is iets dat momenteel kan worden vermeden door advertenties uit te schakelen in de zoekinstellingen van DuckDuckGo. Het bedrijf werkt ook aan het verstrekken van conversiegegevens zonder enige vorm van profilering.

DuckDuckGo's bijgewerkte trackingbeveiligingen van derden zullen in de komende week of zo worden uitgerold over zijn smartphone-apps en browserextensies. Het bedrijf heeft ook publiekelijk een lijst met trackers van derden vrijgegeven die het blokkeert voor gebruikersreferentie. Er is ook een nieuwe helppagina geplaatst, die gedetailleerder ingaat op de verschillende beveiligingen van DuckDuckGo op al zijn meerdere platforms.

Aanbevolen: