Waarom Google apps op oude Android-telefoons blokkeert

Inhoudsopgave:

Waarom Google apps op oude Android-telefoons blokkeert
Waarom Google apps op oude Android-telefoons blokkeert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google heeft onlangs aangekondigd dat veel van zijn apps binnenkort niet meer werken op oudere Android-telefoons.
  • Deze apps omvatten Gmail, Google Maps en YouTube.
  • De stap wordt gezet om extra beveiliging te bieden aan Android-gebruikers en mensen die dagelijks de online diensten van Google gebruiken.

Image
Image

Google's zet om zijn apps op oudere Android-apparaten te blokkeren lijkt misschien een slechte zaak, maar uiteindelijk zou het zijn gebruikers meer bescherming kunnen bieden.

Het is gemakkelijk om te kijken naar elke kans die grote techneuten nemen om de toegang tot oudere apparaten af te sluiten als een manier om gebruikers te dwingen om te upgraden of nieuwe apparaten te kopen. Dat is echter niet het geval met de nieuwste stap van Google om apps te blokkeren op Android-telefoons met Android 2.3.7 of ouder. Volgens experts is de verklaring van Google dat de verhuizing zal helpen om een veiligere omgeving voor Android- en Google-gebruikers te bieden in feite waar, en daarom is de verhuizing noodzakelijk.

"Het belangrijkste voordeel van een dergelijke beslissing voor Android-gebruikers is de verbetering van hun gegevensbeveiliging en privacy", vertelde Ilya Amialiuk, Android tech lead bij Orangesoft, in een e-mail aan Lifewire.

Ouder worden

Hoewel veel gebruikers jarenlang telefoons en andere slimme apparaten vasthouden - er is niet altijd een reden om te upgraden als het apparaat nog steeds werkt - worden die apparaten na verloop van tijd steeds minder veilig. Hoewel ze mogelijk nog steeds enkele beveiligingsupdates krijgen, beginnen de meeste fabrikanten de beveiligingsupdates drie tot vier jaar na de eerste release van de telefoon af te sluiten. Anderen kunnen zelfs eerder beginnen.

Het Android 2.3.7-besturingssysteem is beschikbaar sinds eind 2011, waardoor het op dit moment 10 jaar oud is. Dat is een lange tijd in technologie, aangezien Android sindsdien drastisch is veranderd en in de loop der jaren talloze beveiligingsupdates, patches en wijzigingen naar nieuwere Android-versies zijn gepusht.

De algehele beveiliging en efficiëntie van smartphones is ook veranderd. Dit heeft niet alleen geleid tot veiligere omgevingen voor gebruikers, maar ook tot gebruiksvriendelijkere apparaten, waaronder betere gebruikerservaringen. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S2 LTE, die op Android 2.3.7 liep. Nieuwere Samsung Android-telefoons zijn sindsdien behoorlijk veranderd, en de gebruikersinterface is ook geëvolueerd en gegroeid, waardoor het voor gebruikers van alle leeftijden gemakkelijker te beheren is.

Naarmate elk stukje technologie ouder wordt, beginnen de efficiëntie en beveiliging ervan af te nemen. Daarom is het belangrijk voor ontwikkelaars en fabrikanten om zo vaak mogelijk nieuwe updates te blijven pushen. Met Android 2.3.7 en zijn apparaten die nu bijna 10 jaar oud zijn, is het echter logisch dat Google de toegang begint af te sluiten, zodat het zijn middelen kan richten op het veilig houden van nieuwere apparaten voor de miljoenen gebruikers die erop vertrouwen.

Verouderingsprioriteit

Zoals veel telefoonfabrikanten heeft Google de neiging om te kiezen waar het beveiligingsupdates en patches wil uitbrengen.

"Normaal gesproken brengt Google niet alle noodzakelijke systeemupdates uit voor oudere besturingssystemen", legt Amialiuk uit. "Het gaat niet alleen om het verbeteren van de gebruikerservaring, maar vooral om beveiligingswijzigingen. Zelfs als er kritieke problemen optreden, krijgen nieuwere en meer populaire telefoons eerst beveiligingspatches."

Het belangrijkste voordeel van een dergelijke beslissing voor Android-gebruikers is de verbetering van hun gegevensbeveiliging en privacy.

Dus naarmate een apparaat of besturingssysteem ouder wordt, begint de prioriteit van de updates af te nemen naarmate meer gebruikers nieuwere systemen en apparaten gaan gebruiken. Met Android worden er elk jaar vaak honderden verschillende apparaten uitgebracht, in het premium-, midden- en budgetbereik. Het meerdere jaren beheren van al die telefoons vereist veel middelen, daarom zien we vaak dat oudere telefoons na een paar jaar uit beveiligingsupdates vallen.

Ja, het is teleurstellend voor de gebruikers die nog steeds een telefoon met Android 2.3.7 gebruiken. Met de vooruitgang die sinds 2011 is geboekt in de mobiele technologie en de wijzigingen die in die tijd in veel gebruikersinterfaces van Android-telefoons zijn aangebracht, wordt het upgraden van uw apparaat echter belangrijk om in gedachten te houden.

Het lijkt misschien alsof Google je hand dwingt bij het upgraden van je oude en geliefde smartphone of tablet, maar het is een zet die jou en je online gegevens uiteindelijk veel veiliger zal houden op de lange termijn.

Aanbevolen: