Nieuwe Intel-processor verslaat Apple's M1 Max-chip

Nieuwe Intel-processor verslaat Apple's M1 Max-chip
Nieuwe Intel-processor verslaat Apple's M1 Max-chip
Anonim

De nieuwe Core i9-12900K-processor van Intel is naar verluidt sneller dan de M1 ARM-chip van Apple.

Volgens een rapport van Wccftech presteerden Intel's nieuwe processors, bekend als Alder Lake, sneller op gestandaardiseerde benchmarktests dan de Apple M1 Max-processor. Intel's Core i9 scoorde hoger dan de Apple-chip in algemene prestaties en was 14,5% sneller dan de vorige Core i9 11980HK-chip.

Image
Image

De nieuwe chip is getest op de nieuwste Windows 11, die volgens Wccftech is gebouwd met Intel's nieuwe Thread Director-technologie in het achterhoofd, zodat de Core i9-12900K er optimaal op draait, meer dan welke andere processor dan ook.

Een winkelvermelding van Micro Center lekte vorige week de specificaties van de chip, zoals voor het eerst opgemerkt door The Verge. Deze omvatten een werkfrequentie van 3,2 GHz, een turbosnelheid van 5,2 GHz, 16 cores, 24 threads en 30 MB L3-cache. De lijst bevat ook een thermisch vermogen van 125 W, ondersteuning voor DDR5-geheugen en PCIe Gen 5.

Ter vergelijking: de M1 Max-specificaties van Apple bevatten slechts 10 cores, maar hebben dezelfde 32-core GPU als de Intel-processor, evenals 64 GB verenigd geheugen.

En hoewel de nieuwste processor van Intel nog niet eens officieel is gelanceerd, genereert deze al veel buzz. Vorige week werd gemeld dat een Reddit-gebruiker twee van de Core i9-12900K-processors kon kopen voor $ 610 elk, en foto's plaatste van de verpakking die ze ontvingen.

Intel zal naar verwachting de Core i9-12900K-processor lanceren tijdens het evenement op donderdag. De verzending voor de processors begint naar verwachting op 4 november, maar dat is nog niet bevestigd.

Aanbevolen: