Apple onthult twee nieuwe M1-chips: M1 Pro en M1 Max

Apple onthult twee nieuwe M1-chips: M1 Pro en M1 Max
Apple onthult twee nieuwe M1-chips: M1 Pro en M1 Max
Anonim

Apple heeft maandag nieuwe M1 Pro- en M1 Max-siliciumchips onthuld, die twee tot vier keer het vermogen van de M1 en minder stroomverbruik beloven dan de meeste silicium voor pc-laptops.

De Apple-keynote van maandag gaf ons onze eerste blik op de nieuwe M1 Pro- en M1 Max-processors, waarbij de laatste de (zelf gegeven) titel van Apple's grootste en krachtigste chip tot nu toe verdiende. Beide zijn bedoeld om aanzienlijk meer prestaties te leveren in vergelijking met de huidige M1-modellen door de verwerkingsarchitectuur op te schalen. Ze beweren ook dat ze bijna twee keer de prestaties leveren van sommige pc-laptopchips, terwijl ze tot 70% minder stroom verbruiken.

Image
Image

De M1 Pro maakt gebruik van een 16-core GPU met 32 GB verenigd geheugen, biedt tot 200 GB per seconde geheugenbandbreedte en tot het dubbele van de GPU-prestaties van de huidige M1-chips. De M1 Max, zoals je zou verwachten van de naam, biedt nog meer van elk. In het bijzonder gebruikt de M1 Max een 32-core GPU met maximaal 400 GB per seconde geheugenbandbreedte en vier keer de GPU-prestaties van de huidige M1-processors. Beide chips lijken meer stroom te verbruiken dan de M1-modellen die momenteel beschikbaar zijn, maar zijn uiteindelijk minder belastend in vergelijking met de meeste tegenhangers van pc-laptops.

Image
Image

Volgens Apple zijn de meeste officiële apps en apps van derden al ontworpen om met de M1-chip te werken, dus er zouden geen problemen moeten zijn als u een upgrade naar de M1 Pro of M1 Max uitvoert. De software die je gebruikt zou gewoon goed moeten blijven werken, of zelfs nog beter dankzij de verbeterde prestaties. Zo niet, dan is er nog steeds Rosetta 2, waarmee apps die nog steeds zijn geoptimaliseerd voor Intel-silicium, kunnen werken op de nieuwe Macs.

Zowel de M1 Pro als de M1 Max zullen beschikbaar zijn in de nieuwe MacBook Pro 14-inch en 16-inch modellen, die vandaag kunnen worden besteld en volgende week worden uitgebracht.

Aanbevolen: