Hoe u uw iPad kunt gebruiken als een draadloze MIDI-controller

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad kunt gebruiken als een draadloze MIDI-controller
Hoe u uw iPad kunt gebruiken als een draadloze MIDI-controller
Anonim

Wat te weten

  • Open Launchpad. Typ Audio MIDI setup in het zoekveld. Klik op het pictogram van de app wanneer deze verschijnt.
  • Kies Window > Show MIDI Studio. Selecteer het Netwerk vakje. Maak een sessie door de + knop te kiezen onder Mijn sessies.
  • Selecteer het selectievakje naast de nieuwe sessie. Selecteer de iPad in de Directory sectie en kies Connect.

Dit artikel legt uit hoe je je iPad instelt als een MIDI-controller met een Mac. Deze informatie is van toepassing op iOS versie 4.2 en hoger en Macs met OS X 10.4 of hoger. Het artikel bevat ook informatie over het configureren van MIDI via Wi-Fi met Windows-pc's met Windows 7 tot en met 10.

Hoe de iPad te gebruiken als een MIDI-controller op een Mac

Apps voor muzikanten kunnen van je iPad een geavanceerde controller en een geweldige muziekmaker maken, maar je moet die signalen nog steeds naar je Digital Audio Workstation (DAW) krijgen. Het zal je misschien verbazen te horen dat iOS sinds versie 4.2 draadloze MIDI-verbindingen ondersteunt, en dat Macs met OS X 10.4 of hoger MIDI Wi-Fi ondersteunen. Hoewel Windows standaard draadloze MIDI niet ondersteunt, is er een eenvoudige manier om het ook op de pc te laten werken.

De Mac maakt het relatief eenvoudig om een verbinding met een iPad tot stand te brengen, maar je moet in je MIDI-instellingen graven en precies weten waar je heen moet om de verbinding tot stand te brengen.

  1. Start Audio MIDI Setup op de Mac. De snelste manier om dit te doen is door Launchpad in het Dock te openen, Audio MIDI setup te typen en op het app-pictogram te klikken wanneer dit verschijnt.

  2. Klik na het laden op Window in de menubalk en kies Show MIDI Studio.

    Image
    Image
  3. Klik op het vakje Netwerk om de netwerkinstellingen te openen.

    Image
    Image
  4. Maak een sessie aan door op de plusknop (+) te klikken onder Mijn sessies.

    Image
    Image
  5. Wanneer de sessie verschijnt, klik je op het selectievakje ernaast om de sessie in te schakelen.

    Image
    Image
  6. Sluit de iPad aan. Het moet worden vermeld in de Directory sectie onder de sessies. Als dit niet het geval is, zorg er dan voor dat de iPad zowel is verbonden met het wifi-netwerk als met hetzelfde netwerk als de Mac. Klik op de iPad om deze te markeren en klik vervolgens op de knop Connect.

    Image
    Image

Hiermee wordt een netwerkverbinding gemaakt die uw DAW kan gebruiken om met de iPad te communiceren.

Image
Image

Hoe MIDI via wifi te configureren op een Windows-pc

Windows kan draadloze MIDI ondersteunen via de Bonjour-service. Deze service is geïnstalleerd met iTunes, dus voordat je Wi-Fi MIDI op je pc instelt, moet je ervoor zorgen dat je de meest recente update van iTunes hebt. Als je iTunes niet hebt, kun je het vanaf internet installeren. Start anders iTunes. Als er een recentere versie is, wordt u gevraagd deze te installeren.

  1. Download het rtpMIDI-stuurprogramma. Deze driver is gemaakt door Tobias Erichsen en is gratis te gebruiken.
  2. Nadat u het stuurprogramma hebt gedownload, installeert u het op uw pc. Nadat het is geïnstalleerd, kunt u het programma uitvoeren om uw netwerk te configureren.
  3. Dit deel van het proces is identiek aan de Mac. Maak eerst een nieuwe sessie aan door op de plusknop (+) onder My Sessions. te klikken

    Image
    Image
  4. Klik vervolgens op de iPad-naam onder Directory en klik op de knop Connect.

    Image
    Image

Hiermee wordt de verbinding gemaakt op uw Windows-pc.

Probeer deze apps voor uw nieuwe MIDI-controller

Nu je de iPad hebt ingesteld om met je pc te praten, heb je een aantal apps nodig om er MIDI naar te sturen. De iPad kan geweldig zijn als een virtueel instrument of gewoon om een paar extra bedieningselementen aan je setup toe te voegen.

  • TouchOSC: een geweldige manier om wat knoppen en bedieningselementen toe te voegen via het aanraakscherm van je iPad. Compatibel met iOS 5.1.1 of hoger.
  • Knob Lab: Knob Lab is een alternatief voor TouchOSC en kan gratis worden gedownload en uitgecheckt. Compatibel met iOS 9.0 of hoger.
  • Geo Synthesizer (9.0 of hoger) en GeoShred: (9.3 of hoger): deze apps zijn twee kanten van dezelfde medaille en gebruiken een op kwarten gebaseerde lay-out om uw iPad-oppervlak in een virtueel instrument te veranderen. GeoShred wordt geleverd met een gemodelleerde gitaar, terwijl Geo Synthesizer op synth gebaseerde geluiden heeft.
  • Lemur: deze app is een multi-touch-instrument waarmee je kleurrijke widgets met meerdere vormen kunt ontwerpen en deze op canvas kunt plaatsen voor je controle. Compatibel met iOS 8.0 of hoger.

Aanbevolen: