Hoe u uw iPad als tweede monitor kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad als tweede monitor kunt gebruiken
Hoe u uw iPad als tweede monitor kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open Systeemvoorkeuren en kies Sidecar. Druk in het venster op Select Device en selecteer uw iPad.
  • Selecteer Sidecar menu op je Mac om de rol van de iPad te kiezen. Selecteer Gebruik als apart scherm. U kunt nu vensters tussen schermen slepen.
  • Duet Display, Air Display en iDisplay zijn andere geweldige opties om je iPad in te stellen als een tweede scherm.

Dit artikel legt uit hoe je een iPad als tweede monitor voor je Mac gebruikt. Het richt zich op Sidecar, een functie in macOS Catalina (10.15) en hoger en iPadOS 13 en hoger, maar er zijn andere opties, zoals Air Display en Duet Display.

Hoe u uw iPad als tweede monitor kunt gebruiken met zijspan

Sidecar is uitgerust met de meeste moderne Macs en iPads. Hier leest u hoe u deze functie kunt gebruiken om uw iPad als tweede monitor voor uw Mac te gebruiken.

  1. Open Systeemvoorkeuren op uw Mac door het te selecteren in het Apple-menu of door op het pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Kies Zijspan.

    Image
    Image
  3. Het venster Zijspanopties wordt geopend. Bepaal waar de zijbalk en de Touch Bar verschijnen.

    • De Sidebar bevat knoppen waarmee je een toetsenbord kunt openen, op de Command-toets kunt drukken en andere items waarmee je taken op je tweede scherm kunt uitvoeren. Je kunt het links of rechts plaatsen.
    • De Touch Bar weerspiegelt de functionaliteit van het contextgevoelige menu op sommige Mac-modellen. Het kan aan de boven- of onderkant van het iPad-scherm verschijnen.

    Je kunt de Touch Bar in Sidecar gebruiken, zelfs als je Mac er geen heeft.

    Image
    Image
  4. Selecteer het vakje naast Dubbeltik op Apple Pencil inschakelen om snel tussen tools te schakelen, een kleurenpalet weer te geven en meer.

    Dubbeltikken is beschikbaar op de 2e generatie Apple Pencil.

    Image
    Image
  5. Selecteer het vervolgkeuzemenu met het label Select Device om uw iPad te kiezen.

    Image
    Image
  6. Je Mac maakt automatisch verbinding met de iPad.
  7. Selecteer het Sidecar menu op je Mac om de rol van de iPad te kiezen. Selecteer Gebruik als apart scherm.

    Je kunt Sidecar ook gebruiken om het scherm van je computer te spiegelen.

    Image
    Image
  8. Je iPad-scherm krijgt er een ander bureaublad op. Je kunt vensters tussen het scherm en je Mac slepen.

    Image
    Image
  9. De Sidebar bevat knoppen waarmee u bureaubladtaken op uw iPad kunt uitvoeren.

    • Tik op het bovenste pictogram om de menubalk weer te geven.
    • Het volgende pictogram opent het Mac-dock op uw iPad.
    • De volgende vier knoppen weerspiegelen de Command-, Option-, Control- en Shift-toetsen op een toetsenbord.
    • Met het pijltje icoontje kun je de laatst uitgevoerde actie ongedaan maken.
    • Tik op het keyboard pictogram om een volledig toetsenbord op uw iPad te openen. Je kunt het samen met de modificatietoetsen gebruiken om door apps te navigeren.
    • Tik op het Sidecar icoon om de verbinding met je Mac te verbreken.

Is een iPad een goede monitor?

Is de iPad een even goed beeldscherm als een echte monitor? Niet echt. Het 9,7-inch display van de full-size iPad geeft je niet zoveel ruimte als een 22-inch monitor. Maar de beste apps om van je iPad een tweede monitor te maken, maken ook gebruik van de touch-interface van de iPad, wat een bonus kan zijn.

Hoe u uw iPad als tweede monitor kunt gebruiken

Meer opties om iPad met Windows te verbinden

Als Sidecar niets voor jou is of als je op zoek bent naar iets dat met Windows werkt, zijn er andere geweldige opties die je kunt proberen.

Duet-weergave

Hoewel veel apps je iPad als tweede monitor via wifi kunnen gebruiken, gebruikt Duet Display dezelfde Lightning- of 30-pins kabel die je gebruikt om je iPad op te laden. Dit maakt de verbinding snel, zodat je alles kunt doen, van video bekijken, die laggy zou zijn via wifi, tot games spelen.

Image
Image

Duet Display werkt ook goed met de iPad Pro. Het 12,9-inch scherm van de iPad Pro maakt hem perfect om een tweede monitor aan je MacBook, iMac of pc toe te voegen.

Je kunt een demovideo van Duet Display in actie bekijken op YouTube.

Luchtdisplay

Tot Duet Display kwam, was Air Display de regerend kampioen in het omzetten van je iPad in een monitor. En hoewel Duet Display geen TKO heeft geregistreerd, is de kampioen zeker in een hoek gedreven.

Image
Image

Avatron Software's Air Display 3 gebruikt ook de iPad-kabel in plaats van Wi-Fi om de iPad in te stellen als een tweede monitor. Toch werkt Air Display 3 alleen met Macs. Als u Windows gebruikt, installeer dan Air Display 2.

Download Air Display 2 niet van de Avatron-website. Avatron heeft een Air Display 3 Upgrade Bundle beschikbaar in de app store. Hun website linkt er echter niet naar. Hoewel de upgradebundel $ 5 meer is dan Air Display 2, komt deze overeen met de prijs van Air Display 3 en geeft je toegang tot beide apps, dus als de Windows-versie klaar is, ben je klaar.

Heb je een Mac? Download Air Display 3 in plaats daarvan.

iDisplay is een andere, duurdere optie

Duet Display en Air Display bieden niet alleen de mogelijkheid om je iPad als monitor voor je pc te gebruiken. Maar ze zijn de beste oplossing. Als je bereid bent het prijskaartje van iDisplay te betalen, kies dan de betere opties.

FAQ

    Hoe sluit ik een iPad aan op een tv?

    Om een iPad op een tv aan te sluiten, sluit je een Chromecast-apparaat aan op je tv en cast je het iPad-scherm naar de tv via een compatibele app. Of gebruik een Apple Lightning Digital AV Adapter om een iPad rechtstreeks op een HDTV aan te sluiten (u kunt ook composiet- of componentkabels of een Apple Lightning-naar-VGA-adapter gebruiken).

    Hoe sluit ik een iPad aan op een printer?

    Gebruik het draadloze AirPrint-protocol van Apple en een AirPrint-compatibele printer om vanaf een iPad af te drukken. Selecteer in het document Share > Print > Select Printer > kies printer > Afdrukken Of gebruik een afdrukapp van derden om af te drukken naar printers met Wi-Fi en USB-printers.

    Hoe sluit ik een iPad aan op een Apple Pencil?

    Om een Apple Pencil op je iPad aan te sluiten, bevestig je de Apple Pencil aan de zijkant van je iPad en tik je op Connect op het scherm. Voor oudere iPads sluit u de Apple Pencil aan op de Lightning-poort van de iPad en tikt u op Koppelen.

Aanbevolen: