Hoe u uw iPad of iPad Mini als telefoon kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad of iPad Mini als telefoon kunt gebruiken
Hoe u uw iPad of iPad Mini als telefoon kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Een gebruikelijke manier om te bellen op een iPad is met FaceTime, maar je kunt ook het mobiele nummer van je iPhone of de Berichten-app gebruiken.
  • iPhone-oproepen op iPad synchroniseren de twee apparaten en routeren oproepen via uw iPhone, zelfs zonder een Apple ID.
  • Je kunt ook apps van derden gebruiken, zoals Skype of Talkatone met Google Voice.

Dit artikel legt uit hoe je FaceTime, de Berichten-app en apps van derden gebruikt om te bellen.

Hoe u op uw iPad kunt bellen met FaceTime

De gemakkelijkste manier om met je iPad te bellen, is door de videoconferentiesoftware FaceTime te gebruiken. Het wordt geleverd met je iPad en gebruikt je Apple ID om te bellen naar iedereen die ook een Apple ID heeft, dat wil zeggen iedereen die een iPhone, iPad, iPod Touch of Mac-computer bezit.

Deze gesprekken zijn gratis, dus zelfs als u uw iPhone gebruikt, gebruikt u uw minuten niet. U kunt zelfs oproepen ontvangen op FaceTime door mensen contact op te nemen met het e-mailadres dat aan uw Apple ID is gekoppeld. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10 en hoger.

Hier leest u hoe u FaceTime gebruikt.

  1. Open de FaceTime app.

    Als FaceTime nog niet op je iPad staat, kun je het gratis downloaden uit de App Store.

    Image
    Image
  2. Tik op het plusteken (+) om iemand uit je contacten te kiezen om te bellen. U kunt meerdere contacten opnemen in uw oproep.

    Je kunt ook beginnen met het typen van de naam van een contact op het toetsenbord, en FaceTime voltooit het automatisch.

    Image
    Image
  3. Als je iedereen hebt geselecteerd met wie je contact wilt opnemen, druk je op een van de call-knoppen om een Audio (alleen spraak) te maken) of Video bellen.

    Image
    Image
  4. FaceTime plaatst de oproep.

FaceTime-oproepen plaatsen met behulp van berichten

Je kunt ook FaceTime-gesprekken voeren met je contacten via de Berichten-app.

Net als in de FaceTime-app kun je alleen mensen bellen wiens Apple ID's verbonden zijn met hun telefoonnummer.

  1. Open de Berichten app.

    Image
    Image
  2. Als je een gesprek hebt met de persoon met wie je contact wilt opnemen, tik je op die thread. Anders moet u een nieuwe starten.

    Image
    Image
  3. Tik op de afbeelding van de contactpersoon bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  4. Tik op FaceTime om een videogesprek te starten, of audio om een gesprek met alleen audio te starten.

    Image
    Image
  5. Als je gesprek voorbij is, tik je op de end-knop (video) of de rode knop (alleen audio).

Plaats oproepen op uw iPad met het mobiele nummer van uw iPhone

Als alternatief voor FaceTime kun je "iPhone-oproepen" plaatsen op je iPad. Deze functie synchroniseert uw iPad en iPhone zodat u op uw tablet kunt bellen en gebeld kunt worden alsof het echt uw telefoon is.

Deze oproepen worden eigenlijk omgeleid via je iPhone, dus je kunt naar iedereen bellen, zelfs als ze geen Apple ID hebben. Zo zet je de functie aan:

Voordat je de onderstaande instructies volgt, moet je ervoor zorgen dat je de iPhone en iPad verbindt met hetzelfde wifi-netwerk en dat je bij beide bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

  1. Open Instellingen op je telefoon.
  2. Zoek de Telefoon instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op de kop Oproepen op andere apparaten en zet de schakelaar op aan/groen bovenaan het volgende scherm.
  4. Wanneer de lijst met apparaten verschijnt, schakelt u degene in waarnaar u oproepen wilt routeren. Compatibele apparaten zijn onder andere iPads, iPhones en Macs.

    Image
    Image
  5. Als deze instelling actief is, kun je bellen en gebeld worden op elk apparaat waarop je bent ingelogd met je Apple ID.

Andere manieren om uw iPad als telefoon te gebruiken

Als u andere opties wilt dan de standaardopties op uw iPad, kunt u ook naar apps voor internetbellen van derden kijken.

Skype

Skype is de meest populaire manier om internetoproepen te plaatsen, en in tegenstelling tot FaceTime is het niet beperkt tot mensen die een iOS-apparaat gebruiken. Skype op de iPad is een relatief eenvoudig proces, maar je moet wel de Skype-app downloaden.

In tegenstelling tot FaceTime kunnen er kosten verbonden zijn aan het plaatsen van gesprekken via Skype, maar Skype-naar-Skype-gesprekken zijn gratis, dus u beta alt alleen voor het bellen naar mensen die geen Skype gebruiken.

Praat met Google Voice

FaceTime en Skype zijn geweldig, beide bieden het voordeel van het plaatsen van video-oproepen, maar hoe zit het met het plaatsen van een gratis oproep naar iedereen in de VS, ongeacht of ze een specifieke dienst gebruiken of niet? FaceTime werkt alleen met andere FaceTime-gebruikers en hoewel Skype naar iedereen kan bellen, is het alleen gratis voor andere Skype-gebruikers.

  • Talkatone in combinatie met Google Voice heeft een manier om gratis spraakoproepen te plaatsen naar iedereen in de VS, hoewel het een beetje verwarrender is om in te stellen.
  • Google Voice geeft je één telefoonnummer voor al je apparaten. Maar spraakoproepen die u plaatst, gebruiken uw spraaklijn en dat kunt u niet doen op een iPad.

Talkatone is een gratis bel-app die de Google Voice-service uitbreidt door oproepen via de datalijn toe te staan, wat betekent dat je hem kunt gebruiken met je iPad. Je hebt zowel de Talkatone-app als de Google Voice-app nodig.

Ga naar je Google Voice-account en voeg je Talkatone-nummer toe als doorschakelnummer. Nadat je dit hebt gedaan, worden uitgaande oproepen weergegeven vanaf je Talkatone-telefoonnummer. Google Voice staat echter niet toe dat je sms-berichten doorstuurt naar gelinkte nummers vanwege mogelijke spamproblemen.

Aanbevolen: