Brave Browser voldoet niet aan zijn privacybeloften

Inhoudsopgave:

Brave Browser voldoet niet aan zijn privacybeloften
Brave Browser voldoet niet aan zijn privacybeloften
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Brave's browser is nu standaard ingesteld op zijn eigen Brave-zoekmachine.
  • Zorg ervoor dat u de leverancier van uw platform en uw browser vertrouwt.
  • Chrome en Safari kunnen met een paar kleine aanpassingen even of meer privé zijn.

Image
Image

Brave, de privacy-first browser, gebruikt nu standaard zijn eigen zoekmachine, niet Google. Dit zou het meer privé moeten maken dan de concurrentie.

Brave is gebaseerd op Chromium, dus het is een geweldig alternatief voor de Chrome-browser van Google en kan dezelfde extensies gebruiken. En nu gebruikt het zijn eigen zoekmachine. U kunt de zoekmachine natuurlijk voor elke browser wijzigen, maar de standaardinstellingen zijn krachtig en veel mensen schakelen nooit over. Dus, is Brave nu de meest privé-browser? Of kun je Safari of Chrome beter aanpassen?

"Als het gaat om privacy… presteert Brave beter dan andere concurrenten vanwege het simpele feit dat het de browsegeschiedenis en persoonlijke gegevens van gebruikers niet opslaat," Professor Nir Kshetri, van de Universiteit van North Carolina in Greensboro, vertelde Lifewire via e-mail. "Bedrijven zoals Google daarentegen zijn op zoek naar de persoonlijke gegevens van gebruikers om effectieve advertenties te leveren. Als het gaat om beveiliging, die verband houdt met hoe informatie wordt beschermd, is Brave misschien niet zo goed als zijn grote concurrenten."

Dappere zoektocht

Brave's zoekmachine is ongebruikelijk omdat het zijn eigen zoekindex gebruikt, in plaats van Yahoo- of Bing-resultaten opnieuw te verpakken of opnieuw te mixen zoals sommige andere onafhankelijke zoekmachines. Het verzamelt ook niet uw IP-adres of uw zoekgegevens. Langs de lijn zal Brave een betaald abonnement aanbieden waarmee gebruikers advertentievrij kunnen zoeken.

Image
Image

Ik heb de zoekmachine van Brave geprobeerd toen deze werd gelanceerd en vond dat deze redelijk goed was in basiszoekopdrachten. Maar telkens wanneer u Google verlaat, realiseert u zich meteen waarom iedereen het gebruikt: Google Zoeken is gewoon geweldig. Gelukkig is het eenvoudig om een browser-bookmarklet in te stellen om minder succesvolle Brave-zoekopdrachten met één klik naar Google te sturen.

Reputatie

Een belangrijk onderdeel van privacy en beveiliging is dat je leveranciers en platformaanbieders moet vertrouwen. Dat is een van de redenen waarom mensen Safari verkiezen boven andere browsers op iOS en de Mac - als Apple het volledige besturingssysteem bezit, dan vertrouw je het standaard al. Idem voor Google met Chromebooks en, tot op zekere hoogte, Android.

Als het gaat om beveiliging, die gerelateerd is aan hoe informatie wordt beschermd, is Brave misschien niet zo goed als zijn grote concurrenten.

En vertrouwen komt voor een groot deel voort uit reputatie, en dat is een plek waar Brave fa alt.

"Veel van degenen in de privacygemeenschap hebben een probleem met het bedrijf achter de Brave-browser, Brave Software. De meest populaire is het Binance-affiliate link-schandaal, waarbij Brave werd 'betrapt' op het injecteren van zijn eigen affiliate-link toen een gebruiker zou binance in de adresbalk typen, "vertelde Ashley Simmons, oprichter van avoidthehack, via e-mail aan Lifewire.

Dapper, of blijf bij wat je gebruikt?

De meeste mensen blijven bij de standaardbrowser van hun computer. Brave en DuckDuckGo zijn er om tegemoet te komen aan gebruikers die slim genoeg zijn om te weten dat er alternatieven bestaan.

Als je Safari gebruikt, maakt Apples niet aflatende streven naar privacy het de beste browser voor de meeste mensen. Het kan je IP-adres verbergen voor websites, het voorkomt dat die sites je volgen op internet en nu, in iOS 15, kan het zelfs plug-ins aanbieden die wedijveren met die in Chrome. En, zoals we al zeiden, als je Apple al vertrouwt met al je gegevens, dan is Safari een no-brainer.

Image
Image

Omgekeerd, als je Chromium-plug-ins in Brave gebruikt, moet je ervoor zorgen dat ze even privé en veilig zijn.

"Hoewel Brave Chrome-extensies ondersteunt, en dat voegt gemak en functionaliteit toe aan deze browser, moeten gebruikers voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat ze extensies gebruiken die de privacy en veiligheid van Brave respecteren", Daniel Markuson, digitale privacy-expert bij NordVPN, vertelde Lifewire via e-mail.

"En hoewel Brave open-source is en nominaal gede-Googled is, vertrouwen sommige gebruikers de Chromium-basis misschien niet", voegde hij eraan toe. "Brave geeft advertenties weer die de browser ten goede komen boven alle advertenties die worden gehost door de sites die u bezoekt, dus het advertentieplatform kan een beetje controversieel overkomen."

Dat wil zeggen, als je al een privacybewuste gebruiker bent, kun je beter bij het platform blijven dat je kent en het naar wens aanpassen. Gebruik de zoekopdracht van Brave als je wilt, of DuckDuckGo, maar controleer eventuele extensies en gebruik inhoudblokkers om tracking en malware te voorkomen. Het is veel werk, maar dat is de wereld waarin we leven. Er is geen goed totaalantwoord.

Aanbevolen: