Brave kondigt openbare bèta van zijn privacygerichte zoekmachine aan

Brave kondigt openbare bèta van zijn privacygerichte zoekmachine aan
Brave kondigt openbare bèta van zijn privacygerichte zoekmachine aan
Anonim

De privacygerichte zoekmachine die bekend staat als Brave Search is officieel in openbare bèta voor iedereen om te proberen.

Brave beweert dat zijn zoekmachine uw IP-adressen of uw zoekgegevens niet verzamelt. De zoekmachine heeft zijn eigen zoekindex, zonder afhankelijk te zijn van andere providers, en volgt of profileert gebruikers niet.

Image
Image

Het bedrijf heeft ook zijn eigen Brave Browser, maar gebruikers kunnen Brave Search nog steeds gebruiken, zelfs als ze ervoor kiezen om andere browsers zoals Safari of Google Chrome te gebruiken door naarsearch.brave.com. te gaan

"Brave Search is de meest privé-zoekmachine in de branche, evenals de enige onafhankelijke zoekmachine die gebruikers de controle en het vertrouwen geeft dat ze zoeken in alternatieven voor grote technologie", zegt Brendan Eich, CEO en mede-oprichter van Brave, in de aankondiging van het bedrijf.

"In tegenstelling tot oudere zoekmachines die gebruikers volgen en profileren en nieuwere zoekmachines die meestal een skin op oudere zoekmachines zijn en geen eigen indexen hebben, biedt Brave Search een nieuwe manier om relevante resultaten te krijgen met een community- powered index, terwijl privacy wordt gegarandeerd."

Brave Search biedt later advertentievrij betaald zoeken en advertentie-ondersteund gratis zoeken, zodat gebruikers meer controle hebben over hun zoekervaring.

Het bedrijf zei dat, hoewel het een onafhankelijke zoekindex heeft, sommige resultaten, zoals het zoeken naar afbeeldingen, nog niet relevant genoeg zijn, dus het zal resultaten van Microsoft Bing gebruiken totdat het zijn eigen index uitbreidt.

… Brave Search biedt een nieuwe manier om relevante resultaten te krijgen met een community-powered index, terwijl privacy wordt gegarandeerd.

Er zijn andere privacygerichte zoekmachines naast Brave, zoals DuckDuckGo, Qwant en Startpage.

De meer populaire zoekmachines, zoals Google en Bing. registreer uw zoekopdrachten zoals uw IP-adres, uw locatie, apparaat-ID's en meer, waardoor u meer van die vervelende gerichte advertenties ziet op sociale media, websites die u doorbladert of zelfs in uw e-mails.

Aanbevolen: