Hoe u uw iPad kunt wissen voordat u hem verkoopt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad kunt wissen voordat u hem verkoopt
Hoe u uw iPad kunt wissen voordat u hem verkoopt
Anonim

Wat te weten

  • Maak een back-up van uw iPad-gegevens naar iCloud: Tik op Instellingen > Uw Apple ID > iCloud > iCloud-back-up > Maak nu een back-up.
  • Wis uw gegevens van iPad: Tik op Instellingen > Algemeen > Reset >Wis alle inhoud en instellingen.

Dit artikel legt uit hoe u een back-up van uw gegevens op uw iPad kunt maken en vervolgens hoe u de iPad kunt wissen om hem in te ruilen voor een nieuwer model, hem te verkopen of weg te geven. Deze informatie is van toepassing op iPads met iPadOS 15 tot en met iPadOS 13 en iOS 12.

Maak een back-up van uw gegevens met iCloud

Een back-up maken van uw documenten, instellingen en andere gegevens op iCloud zorgt voor een soepele overgang naar uw nieuwe iPad. Herstel gewoon uw gegevens nadat u de nieuwe in gebruik hebt genomen. Hier is hoe:

Een back-up van uw iPad maken naar iCloud voordat u de gegevens wist:

  1. Tik op het Instellingen icoon.

    Image
    Image
  2. Selecteer uw Apple ID bovenaan de pagina Settings en selecteer vervolgens iCloud aan de rechterkant van het scherm.

    Image
    Image
  3. Kies iCloud-back-up.

    Image
    Image
  4. Tik op Nu een back-up maken.

    Image
    Image

    Als je deze functie niet hebt ingeschakeld, tik je op de schakelaar naast iCloud-back-up om deze in te schakelen.

  5. Nadat uw back-up is voltooid, controleert u de datum en tijd naast Laatste succesvolle back-up om er zeker van te zijn dat de back-up met succes is voltooid.

    Image
    Image

Zorg ervoor dat uw uitgaande apparaat de nieuwste versie van iPadOS heeft voordat u uw laatste back-up uitvoert. Het verkrijgen van de meest recente update helpt mogelijke incompatibiliteitsproblemen met versies te voorkomen, aangezien uw nieuwe iPad waarschijnlijk wordt geleverd met de meest recente versie van iPadOS. Controleer op een nieuwe update van Settings > General > Software Update

Je kunt ook een iPad-back-up maken met je Mac of pc.

Hoe u de gegevens van uw iPad kunt wissen

Het belangrijkste bij het verkoopklaar maken van uw iPad is ervoor te zorgen dat u alle sporen van uw identiteit ervan verwijdert. Verkoop of geef een iPad niet weg zonder eerst de gegevens te wissen.

  1. Tik op het Instellingen icoon.

    Image
    Image
  2. Selecteer Algemeen.

    Image
    Image
  3. Kies Reset (of Transfer of Reset iPad in iOS 15).

    Image
    Image
  4. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.

    Image
    Image

    Als je een bericht ziet waarin staat dat je nog steeds een back-up maakt naar iCloud, selecteer dan Backup Then Erase om eerst de back-up te voltooien.

  5. Zelfs als u onlangs een back-up van uw iPad naar iCloud hebt gemaakt, kunt u een prompt ontvangen waarin u wordt gevraagd een nieuwe back-up uit te voeren of door te gaan met het wissen.

    Image
    Image
  6. Als je een toegangscode (ontgrendelcode) hebt ingeschakeld, voer deze dan in het volgende venster in.

    Image
    Image
  7. Kies Wissen wanneer het pop-upmenu verschijnt.

    Image
    Image
  8. Als u beperkingen heeft ingeschakeld, voert u uw toegangscode voor beperkingen in.
  9. Bevestig het wissen een tweede keer. Kies Wissen opnieuw.

    Image
    Image

Afhankelijk van de versie van iOS die op de iPad is geïnstalleerd, moet u mogelijk het wachtwoord van uw Apple ID-account invoeren om het van de iPad te verwijderen. Je hebt toegang tot internet nodig (via wifi of mobiele verbinding) om deze stap uit te voeren.

Zoek naar het Hallo-scherm

Zodra het wis- en resetproces begint, wordt het scherm enkele minuten leeg terwijl de iPad uw gegevens wist en de fabrieksinstellingen herstelt. U zult waarschijnlijk een voortgangsbalk zien die de status van het wis- en resetproces toont. Wanneer de iPad het proces voltooit, ziet u het Hello of Welcome Setup Assistant scherm alsof u de iPad voor de eerste keer instelt.

Als je het Hallo- of Welkomstscherm niet ziet, werkte iets in het wisproces niet correct en moet je het proces herhalen. Als u dit niet doet, kan degene die uw iPad verkrijgt toegang krijgen tot uw persoonlijke informatie en gegevens.

Aanbevolen: