Een router & Modem correct herstarten

Inhoudsopgave:

Een router & Modem correct herstarten
Een router & Modem correct herstarten
Anonim

Wat te weten

  • Ontkoppel de router en modem. Wacht minimaal 30 seconden. Sluit de modem aan en druk indien nodig op de aan/uit-knop om hem in te schakelen.
  • Wacht minimaal 60 seconden en sluit dan de router aan. Druk indien nodig op de aan/uit-knop om hem in te schakelen.
  • Wacht minimaal 2 minuten voordat u de apparaten gaat testen of gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je een router en modem opnieuw opstart. Het bevat informatie over de soorten problemen die een herstart kan corrigeren en over het verschil tussen een herstart (of herstart) en een reset.

Stappen om een router en modem opnieuw op te starten

Start je router en modem opnieuw op als je vermoedt dat je netwerk niet naar behoren werkt. Misschien worden webpagina's niet geladen, loopt Netflix halverwege een film vast of stoppen je slimme luidsprekers plotseling met het afspelen van muziek.

Het herstarten van de router geeft hem de tijd om af te koelen en zijn geheugen leeg te spoelen.

Herstarten (of opnieuw opstarten) is niet hetzelfde als het resetten van een router of modem. Zie Resetten versus opnieuw opstarten voor meer informatie.

  1. Ontkoppel de router en de modem. Als u andere beheerde netwerkhardware hebt, zoals netwerkswitches, koppelt u die hardware los. Onbeheerde apparaten kunnen ingeschakeld blijven, maar gebruik uw oordeel als u denkt dat deze een deel van het probleem kunnen zijn.

    Gebruik geen knop met het label Reset of Restart, aangezien deze waarschijnlijk het fabrieksreset- of herstelproces starten. Een duidelijk gelabelde aan/uit-knop is waarschijnlijk prima te gebruiken, maar door de stekker uit het stopcontact te halen, wordt elke twijfel weggenomen.

  2. Wacht minstens 30 seconden. Deze tijd laat de apparaten afkoelen en geeft aan uw ISP, computers en andere apparaten aan dat de router en modem offline zijn.

    Deze stap is misschien niet nodig als je weet wat het probleem is met de verbinding. Start de router en modem opnieuw op als u niet weet wat er aan de hand is.

  3. Steek de modem in. Als het de eerste paar seconden niet aangaat, drukt u op de aan/uit-knop.

    De modem is het apparaat waarop uw internetverbinding is aangesloten. Bij een internetservice via de kabel wordt de modem bijvoorbeeld van buiten de woning op de coaxkabel aangesloten.

  4. Wacht minstens 60 seconden. Gedurende deze tijd verifieert het modem zich bij uw ISP en krijgt het een openbaar IP-adres toegewezen.

    De meeste modems hebben vier lampjes: een aan/uit-lampje, een ontvangen lampje, een zendlampje en een activiteitenlampje. Als de eerste drie lampjes stabiel zijn, is de modem volledig ingeschakeld. Als er een internetlampje brandt, wacht dan tot het aangaat om te bevestigen dat de modem internet krijgt van uw ISP.

  5. Sluit de router aan. Bij sommige routers moet u mogelijk op een aan/uit-knop drukken. Sla bij een combinatie modem-router deze en de volgende stap over. De software in dat apparaat start dingen in de juiste volgorde.

    De router is fysiek verbonden met de modem, dus het apparaat naast de modem is waarschijnlijk de router. Niet alle routers hebben een antenne, maar veel wel, dus als je er een of meer ziet, is dat waarschijnlijk de router.

  6. Wacht minimaal 2 minuten. Dit geeft de router de tijd om op te starten. Het geeft computers, smartphones en andere apparaten die het netwerk gebruiken ook tijd om nieuwe privé-IP-adressen te krijgen die zijn toegewezen door de DHCP-service in de router.

    Als je de stroom voor switches of andere netwerkhardware hebt uitgeschakeld, zet je die dan weer aan. Wacht dan even. Als je meerdere apparaten hebt, schakel ze dan van buiten naar binnen in, op basis van je netwerkkaart.

  7. Test wanneer de router en modem opnieuw zijn opgestart om te zien of het probleem is verdwenen.

    Het is niet nodig om computers en andere draadloze apparaten opnieuw op te starten, maar het kan nodig zijn als sommige apparaten online zijn en andere niet. Start de computer op de juiste manier opnieuw op. Als opnieuw opstarten geen optie is, vernieuw dan je IP-adres door ipconfig /renew in te voeren in de opdrachtprompt.

Image
Image

Als opnieuw opstarten niet werkt

Als het opnieuw opstarten van de router en modem het probleem niet heeft opgelost, volg dan specifiekere methoden voor probleemoplossing voor het netwerk- of internetprobleem. Als de modem problemen heeft met het ontvangen van een signaal van uw ISP (de eerste drie lampjes branden niet), neem dan contact op met uw ISP voor hulp. Kijk anders eens goed naar de netwerkconfiguratie in uw huis.

Een herstart verandert uw instellingen niet

Er is een fundamenteel verschil tussen het resetten van een router of modem en het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten van een router. De ene is meer tijdelijk dan de andere en beide worden voor unieke doeleinden gebruikt.

De aanwijzingen op deze pagina zijn voor het herstarten of herstarten van een modem of router om ze af te sluiten en weer op te starten zonder enige instellingen te verwijderen of enige wijzigingen aan de software aan te brengen.

Een reset keert terug naar fabrieksinstellingen

Het resetten van een router of modem is de korte versie van een fabrieksreset van het apparaat, wat betekent dat de draadloze instellingen en andere configuraties worden verwijderd. Door te resetten wordt de router of modem in de oorspronkelijke standaardstatus gezet voordat er wijzigingen in werden aangebracht, waaronder het herstellen van het standaardrouterwachtwoord, het wissen van het wifi-wachtwoord, het verwijderen van aangepaste DNS-servers en meer.

Reset een modem of router met behulp van de Reset-knop die zich meestal aan de achterkant of zijkant van het apparaat bevindt. Ontdek hoe u een router kunt resetten als u niet kunt inloggen met het standaardwachtwoord of als er een groter probleem is met de netwerkhardware dat opnieuw opstarten niet oplost.

Opnieuw opstarten: een frequente oplossing

Herstarten (ook wel herstarten genoemd) is een van de eenvoudigste stappen voor probleemoplossing die u kunt nemen om op te lossen wat niet goed werkt. Lijkt Windows vandaag een beetje buggy? Herstart de computer. Maakt je iPhone geen verbinding meer met wifi? Start de telefoon opnieuw op en probeer het opnieuw.

Het kan vervelend zijn bij het beschrijven van een probleem aan een IT-afdeling of een technische ondersteuningsagent en zij stellen voor om meteen opnieuw op te starten of opnieuw op te starten, maar het feit is dat opnieuw opstarten veel problemen oplost.

Opnieuw opstarten kan ook netwerkproblemen oplossen

Herstarten lost ook problemen op met netwerkhardware, zoals een digitale modem (of het nu kabel, DSL, satelliet of glasvezel is) en een router. Zijn uw smartphone en laptop beide de verbinding met internet kwijt? Verschijnt uw NAS niet meer op uw bureaublad? Zijn uw aangesloten apparaten traag als het gaat om online streamen en browsen? Als dit het geval is, start u de router en het modem opnieuw op. Door netwerkhardware opnieuw op te starten, worden netwerk- en internetproblemen 75 procent van de tijd of meer gecorrigeerd.

De router en modem moeten in de juiste volgorde opnieuw worden opgestart om het probleem te verhelpen. Als de apparaten niet in de juiste volgorde opnieuw worden opgestart, kunt u de internetverbinding volledig verliezen.

Een router en modem opnieuw opstarten

FAQ

    Hoe vaak moet ik mijn router opnieuw opstarten?

    Er is geen vaste regel over hoe vaak je je router opnieuw moet opstarten. Overweeg om deze stap volgens een bepaald schema te nemen voor een algehele soepelere prestatie, buiten het oplossen van trage netwerkproblemen als ze zich voordoen. Je kunt er de voorkeur aan geven om je eigen wekelijkse of maandelijkse routine te creëren of naar de fabrikant van de router te gaan voor advies.

    Hoe herstart ik een router vanaf een computer of telefoon?

    Als u wilt proberen uw router alleen opnieuw op te starten vanaf uw computer of telefoon, kunt u dat in een paar stappen doen. Download een bijbehorende mobiele app als deze beschikbaar is of voer het IP-adres van uw router in een webbrowser in. Log in en zoek naar een herstart- of herstartoptie.

    Hoe herstart je je router op een PS4?

    Schakel je modem/router uit, wacht minstens 30 seconden en zet hem weer aan. Schakel ook uw PlayStation-console volledig uit en weer in; gebruik de slaapstand niet.

Aanbevolen: