Hoe een router op een modem aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een router op een modem aan te sluiten
Hoe een router op een modem aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Steek het ene uiteinde van een Ethernet-kabel in uw modem en het andere uiteinde in de WAN-poort van de router.
  • Zoek de netwerknaam van uw router en maak er verbinding mee op uw computer met behulp van de Wi-Fi-netwerksleutel.
  • Om de routerinstellingen te configureren, opent u een webbrowser, voert u het IP-adres van uw router in de URL-balk in en voert u vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in.

Dit artikel legt uit hoe je in principe elke router en modem kunt aansluiten, zodat je een wifi-netwerk kunt opzetten en verbinding kunt maken met internet.

Een router aansluiten op een modem

Zo sluit je je router aan op je modem met een Ethernet-kabel:

  1. Als het netsnoer van uw modem is losgekoppeld, sluit u uw modem aan op het stopcontact via een coaxkabel (de cilindrische kabel die in de muur wordt geschroefd en wordt gebruikt voor kabel-tv).

    Image
    Image
  2. Als het netsnoer van de router is losgekoppeld, steekt u een Ethernet-kabel (een moet bij de router worden geleverd) in de WAN/uplink-poort van de router. De WAN-poort kan een andere kleur hebben dan de andere Ethernet-poorten aan de achterkant van uw router.

    Image
    Image
  3. Steek het andere uiteinde van de Ethernet-kabel in de modem.

    Als uw computer een Ethernet-poort heeft, kunt u deze aansluiten op een van de andere poorten op de router voor een stabielere verbinding.

  4. Steek het netsnoer van de modem in het stopcontact en vervolgens het netsnoer van uw router in het stopcontact.
  5. Wacht tot de lampjes op je modem en router gaan branden en probeer vervolgens verbinding te maken met het wifi-netwerk met je computer of mobiele apparaat.

Hoe maak ik verbinding met mijn wifi-router?

Zoek de netwerknaam en Wi-Fi-netwerksleutel van je router, die je meestal aan de onderkant van de router of in de handleiding kunt vinden. Ga op uw computer naar de Wi-Fi-instellingen en maak verbinding met het draadloze netwerk, voer vervolgens de sleutel in om toegang te krijgen tot internet.

De netwerknaam en -sleutel zijn niet hetzelfde als de gebruikersnaam en het wachtwoord die worden gebruikt om in te loggen op uw router en de netwerkinstellingen te configureren.

Hoe verbind ik mijn nieuwe router met internet?

Zolang je modem werkt en een internetsignaal ontvangt, zou je meteen internet moeten kunnen gebruiken. Als je verbinding kunt maken met je wifi-netwerk maar nog steeds geen internettoegang hebt, probeer dan je router en modem opnieuw op te starten. Als dat niet werkt, moet u problemen met uw wifi-netwerk oplossen.

Als je besluit waar je je router wilt plaatsen, kies dan een open ruimte met zo min mogelijk obstakels. Investeer in een wifi-extender om het bereik van je netwerk te vergroten.

Bottom Line

Als je een modem-routercombinatie-eenheid gebruikt om toegang te krijgen tot internet, maar je wilt je router upgraden, sluit dan de nieuwe router aan op je modem-router met een Ethernet-kabel en maak verbinding met het nieuwe Wi-Fi-netwerk. Misschien wilt u een externe router toevoegen als u geavanceerde beveiligingsfuncties wenst.

Configureer uw wifi-routerinstellingen

Om in te loggen op uw router en de netwerkinstellingen te wijzigen, opent u een webbrowser, voert u het IP-adres van uw router in de URL-balk in en voert u vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in.

Zodra u bent ingelogd op de beheerdersinterface van uw router, kunt u een gastnetwerk opzetten, beveiligingsinstellingen configureren en meer. U moet minimaal het standaard wifi-wachtwoord wijzigen om de kans te verkleinen dat hackers uw netwerk binnendringen.

Als u of iemand anders de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord heeft gewijzigd, reset dan uw router naar de fabrieksinstellingen. Steek het rechtgebogen uiteinde van een paperclip in het gat aan de achterkant van de router en houd de resetknop aan de binnenkant 10 seconden ingedrukt.

FAQ

    Hoe verbind ik twee routers op mijn thuisnetwerk?

    Steek het ene uiteinde van een Ethernet-kabel in de WAN/uplink-poort van de nieuwe router en steek het andere uiteinde in een willekeurige vrije poort op de eerste router, behalve de uplink-poort. U kunt twee routers draadloos verbinden, maar de tweede router functioneert alleen als een draadloos toegangspunt.

    Kan ik een router zonder modem gebruiken?

    Ja. Zolang u bent verbonden met het draadloze netwerk van een router, kunt u gegevens naar printers, externe schijven en andere apparaten verzenden. Om internet te gebruiken, hebt u een modem en een internetprovider (ISP) nodig.

    Waarom maakt mijn modem geen verbinding met internet?

    Mogelijke redenen waarom uw modem niet werkt, zijn losse coax-verbindingen, beschadigde Ethernet-kabels en verouderde firmware. Als je geen verbinding kunt maken met wifi, is er waarschijnlijk een probleem met je router. Als je verbinding kunt maken met wifi, maar nog steeds geen internet hebt, moet je problemen met je modem oplossen.

Aanbevolen: