AI-muziek is goed, maar het zal de menselijke creativiteit niet vervangen

Inhoudsopgave:

AI-muziek is goed, maar het zal de menselijke creativiteit niet vervangen
AI-muziek is goed, maar het zal de menselijke creativiteit niet vervangen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AI heeft geholpen om de onvoltooide symfonie van Beethoven te voltooien.
  • De AI moest het proces van Beethoven leren om verschillende muzikale vormen te ontwikkelen.
  • AI-technologieën zijn de afgelopen jaren begonnen met het aanvullen van menselijk creatief werk.

Image
Image

Kunstmatige intelligentie (AI) helpt om muziek van bekende componisten compleet te maken.

Ludwig van Beethovens onvoltooide symfonie is de laatste die een helpende hand krijgt van AI. Een startup leerde het werk van een AI van Beethoven en zijn creatieve proces om de muziek af te maken, maar de verhuizing roept de vraag op waar het menselijke werk eindigt en het handwerk van de computer begint.

"Ik denk dat het echte potentieel op korte en middellange termijn voor AI precies is dat het onze eigen creatieve inspanningen zal aanvullen, en niet noodzakelijkerwijs onze eigen creatieve productie als mens zal vervangen", Kelland Thomas, Kelland Thomas, de decaan van het College of Arts and Letters en een professor in muziek en technologie aan het Stevens Institute of Technology, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "AI-tools kunnen misschien herkennen wat we proberen op te lossen en verschillende interessante oplossingen voorstellen waaruit we kunnen kiezen."

Musical AI

Beethovens onvoltooide symfonie heeft muziekliefhebbers lang gefrustreerd, maar het bedrijf Playform AI ging de uitdaging aan en gebruikte computers om het werk af te maken.

De AI moest Beethovens proces leren voor het ontwikkelen van verschillende muzikale vormen, waaronder een scherzo, trio of fuga, schreef Ahmed Elgammal, de directeur van het Art & AI Lab aan de Rutgers University, en de leider van het team.

"We moesten de AI leren een melodische lijn te nemen en deze te harmoniseren", voegde hij eraan toe. "De AI moest leren hoe twee delen van muziek met elkaar te verbinden. En we realiseerden ons dat de AI een coda moest kunnen componeren, een segment dat een deel van een muziekstuk tot een goed einde brengt."

Een volledige opname van de 10e symfonie van Beethoven werd in september uitgebracht als het hoogtepunt van Playforms meer dan twee jaar durende inspanning.

De AI-revolutie

AI-technologieën zijn de afgelopen jaren begonnen met het aanvullen van menselijk creatief werk. Fotografen gebruiken bijvoorbeeld een AI-tool in Adobe Photoshop, content-aware fill genaamd, waarmee ze delen van een foto digitaal kunnen vervangen door geheel nieuwe fotorealistische inhoud helemaal opnieuw te synthetiseren.

"Voor het uitvoeren van dezelfde taak zou slechts een paar jaar geleden een hoogopgeleide digitale kunstenaar nodig zijn geweest ", vertelde AI-expert Matthew Renze aan Lifewire in een e-mailinterview."We kunnen ook synthetisch gezichten genereren, gezichtskenmerken wijzigen, afbeeldingen opnieuw stylen, enz."

Maar als AI afbeeldingen of muziek produceert, is het dan echt creatief?

"Dat hangt ervan af hoe je creativiteit definieert," zei Thomas. "Als je creativiteit alleen als een menselijke capaciteit beschouwt, dan kan AI niet creatief zijn."

Ik denk dat het echte potentieel voor AI op korte en middellange termijn juist is dat het onze eigen creatieve inspanningen zal aanvullen.

Menselijke creativiteit omvat echter veel meer gromwerk dan we ons vaak voorstellen, merkte Thomas op. Het uitvinden bestaat meestal uit het kijken naar mogelijke oplossingen en het kiezen van een volgende stap die zowel past bij de beperkingen van het probleem als die we interessant vinden.

"Op AI gebaseerde creatieve tools zijn zeer goed in staat om enorme zoekruimten te doorkruisen en de juiste volgende stappen te selecteren die passen bij de beperkingen, "voegde Thomas eraan toe."En AI-programma's kunnen vaak met oplossingen komen die mensen interessant lijken door gebruik te maken van criteria of heuristieken die we vooraf verstrekken."

De toekomst zal waarschijnlijk AI-samenwerking met mensen brengen in plaats van ze te vervangen, aldus experts. Thomas wijst op het recente voorbeeld van Codex, een nieuwe technologie die computerprogramma's kan schrijven, nadat hij instructies in natuurlijke taal heeft gekregen van een gebruiker.

"Als technologieën zoals deze verbeteren, denk dan eens aan iets als Codex voor filmmuziek of voor het bouwen van een videogame op basis van natuurlijke taal," voegde hij eraan toe. "Dit soort technologie kan de menselijke creativiteit versterken, maar het zal nog steeds van ons afhangen om de ideeën te genereren en de output te onderzoeken."

Image
Image

Renze zei dat AI goed is in het uitvoeren van eenvoudige, repetitieve, nauwkeurige en nauw gedefinieerde taken binnen een beperkte omgeving.

"Mensen kunnen echter flexibel en adaptief problemen oplossen op nieuwe en creatieve manieren", voegde hij eraan toe."Dit betekent dat we allebei uniek zijn in het uitvoeren van zeer verschillende reeksen taken. Wanneer mensen en AI echter samenwerken, kunnen ze een geheel nieuwe reeks taken uitvoeren die geen van beiden alleen zou kunnen doen."

Samenwerking tussen mens en AI in de toekomst zal teams in staat stellen ziekten te diagnosticeren, behandelprotocollen aan te bevelen en nieuwe medicijnen te ontdekken, stelde Renze voor.

"We zullen ook gezamenlijk nieuwe vliegtuigen ontwerpen, nieuwe bouwarchitecturen creëren en nieuwe producten uitvinden", voegde hij eraan toe. "We zullen ook samenwerken om nieuwe muziek, nieuwe schilderijen, nieuwe boeken, nieuwe films, nieuwe videogames en andere nieuwe kunstwerken te maken."

Correctie - 15 oktober 2021: De titel van Keeland Thomas is gecorrigeerd ten opzichte van een eerdere versie in paragraaf 3.

Aanbevolen: