De privacywijzigingen van Android 12 maken het nu al de moeite waard om te downloaden

Inhoudsopgave:

De privacywijzigingen van Android 12 maken het nu al de moeite waard om te downloaden
De privacywijzigingen van Android 12 maken het nu al de moeite waard om te downloaden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Android 12 heeft officieel het Android Open Source Project bereikt.
  • Naast het toevoegen van nieuwe aanpassingsopties, pusht Android 12 de privacygerichte functies van het Android-besturingssysteem verder dan eerdere OS-iteraties.
  • De verschillende privacygerichte functies van Android 12 maken het al de moeite waard om te downloaden, ook al is het nog niet op de meeste telefoons beschikbaar.
Image
Image

Android 12 komt nog niet eens officieel op telefoons, maar de privacywijzigingen van Google in het besturingssysteem maken het al de moeite waard om te downloaden.

Toen Google voor het eerst Android 12 introduceerde, leidde het het gesprek met Material You, een nieuw ontwerpplatform voor maatwerk waarmee consumenten hun persoonlijkheid beter kunnen laten zien in de telefoons.

Hoewel Material You een van de schitterende functies van Android 12 is, komen de belangrijkste en meest opvallende functies in de vorm van privacy-updates. Nu Android 12 beschikbaar is in het Android Open Source Project (AOSP), is het slechts een kwestie van tijd voordat gebruikers deze nieuwe functies optimaal kunnen benutten in een officiële update van hun telefoon.

Van het nieuwe privacydashboard tot de mogelijkheid om camera- en microfoontoegang uit te schakelen met een simpele schakelaar. Android 12 is rijp met functies die zijn ontworpen om u te helpen uw gegevens privé te houden. En het zijn deze functies die de update echt de moeite waard maken om te downloaden.

Een veiliger Android

De wereld van slimme apparaten is de afgelopen jaren in beroering geweest, vooral omdat grote technologiebedrijven zoals Apple en Google zijn gepusht om betere privacy-opties voor hun klanten te bieden. Hoewel Apple het voortouw heeft genomen bij veel van de privacyveranderingen die we op mobiel hebben gezien, volgt Google dit voorbeeld met zijn eigen versie van Android 12.

Het privacydashboard, een cruciaal onderdeel van de bijgewerkte privacyopties van Google in het nieuwe besturingssysteem, bevat alle informatie die gebruikers nodig hebben om te zien welke apps hun camera, microfoon en locatie hebben gebruikt. Het is een geweldige manier om bij te houden welke apps mogelijk misbruik maken van de toestemmingen die je ze hebt gegeven, en kan je helpen de rotte appels te verwijderen die proberen je gegevens te oogsten voor hun eigen gewin.

Natuurlijk is het privacydashboard er alleen goed in om het je achteraf te vertellen. Om je te helpen bij te houden wat er gebeurt, heeft Google nieuwe meldingen toegevoegd die laten zien wanneer je microfoon en camera worden gebruikt. Net als nieuwere versies van iOS, waarschuwt Android 12 gebruikers direct op het scherm van de telefoon, zodat ze alle apps kunnen sluiten die misbruik maken van die privileges.

Als je merkt dat deze items in gebruik zijn, maar de laatste tijd geen app hebt geopend, heeft Google een functie toegevoegd waarmee je de microfoon of camera rechtstreeks vanuit de lade met snelle instellingen kunt uitschakelen.

Deze drie functies werken allemaal hand in hand om een veiligere omgeving op je telefoon te creëren, een omgeving waar je wat meer controle over hebt.

Locatie is alles

Locatiegegevens zijn een ander belangrijk gegevenstype dat apps graag verzamelen, vooral als ze op uw locatie vertrouwen om u te helpen goederen te verkopen. In Android 12 krijg je veel meer controle over welke apps je locatiegegevens kunnen verzamelen, inclusief de optie om de geschatte locatie-instelling in te schakelen.

Image
Image

Deze optie dwingt alle apps die uw locatie opvragen om een geschatte oppervlakte te verkrijgen in plaats van uw exacte locatie.

Privé computergebruik

Voorheen moesten gebruikersverzoeken via internet worden verzonden om een antwoord te krijgen. Nu kunt u dat allemaal rechtstreeks op uw telefoon regelen via een privécomputerkern. Dit brengt veel functies zoals Now Playing, Smart Reply en Google's Live Caption-functie naar een privékern op uw apparaat, wat betekent dat informatie nooit de veiligheid van uw telefoon verlaat.

Als het de veiligere delen van uw apparaat niet verlaat, is er minder kans dat uw gegevens worden weggeplukt of geschrobd door kwaadwillenden die mogelijk iets proberen te vinden om tegen u te gebruiken. Google voegt ook voortdurend nieuwe, ondersteunde functies toe aan de Private Compute Core, hoewel het niet expliciet heeft onthuld welke functies het van plan is toe te voegen.

Uiteindelijk is Android 12 een solide upgrade voor Android-gebruikers. Maar als u iemand bent die geeft om uw online privacy, dan maken de verschillende privacyfuncties in Android 12 het de moeite waard om te downloaden zodra deze beschikbaar is voor uw apparaat. Helaas is het, met zoveel fabrikanten en bedrijven die Android-smartphones maken, onduidelijk wanneer dat precies zal zijn.

Aanbevolen: