Is het vervangen van de batterij van de iPhone of iPod de moeite waard?

Inhoudsopgave:

Is het vervangen van de batterij van de iPhone of iPod de moeite waard?
Is het vervangen van de batterij van de iPhone of iPod de moeite waard?
Anonim

Een goed verzorgde iPhone of iPod kan vele jaren meegaan, maar er is een keerzijde aan die lange levensduur: uiteindelijk zul je een batterijvervanging moeten overwegen.

Een mobiel apparaat dat regelmatig wordt gebruikt, kan na 18-24 maanden een verminderde levensduur van de batterij vertonen. Als je je iPhone of iPod al twee jaar of langer hebt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de batterij minder energie vasthoudt en dat je vaker moet opladen.

Image
Image

Je hoeft de batterij niet te vervangen zodra deze tekens verschijnen. En als je nog steeds tevreden bent met al het andere aan je iPhone of iPod, vervang je liever de batterij in plaats van een heel nieuw apparaat te kopen.

Het probleem is dat de batterij van deze apparaten niet (gemakkelijk) kan worden vervangen door gebruikers omdat de behuizingen geen deuren of schroeven hebben. Dus wat zijn uw opties voor het vervangen van de batterij van uw iPhone of iPod?

Vervangingsopties voor iPhone & iPod-batterijen

Apple: Apple biedt via zijn winkels en website een programma voor het vervangen van batterijen aan voor apparaten die binnen en buiten de garantie vallen. Er zijn enkele voorwaarden, maar veel oudere modellen zouden in aanmerking moeten komen. Als je een Apple Store in de buurt hebt, loop dan even binnen en bespreek je opties. Verder is er goede informatie op de website van Apple over zowel iPhone-reparatie als iPod-reparatie.

Geautoriseerde Apple-serviceproviders: Apple is niet het enige bedrijf dat reparaties kan uitvoeren. Er is ook een netwerk van geautoriseerde serviceproviders waarvan het personeel is opgeleid en gecertificeerd door Apple. Wanneer u een reparatie krijgt van deze winkels, kunt u er zeker van zijn dat u goede, deskundige hulp krijgt en dat uw garantie wordt beschermd (als uw apparaat nog onder de garantie v alt).

Reparatiewinkels: Veel websites en kiosken in winkelcentra bieden vervangingsservices voor iPhone- en iPod-batterijen, vaak tegen lagere prijzen dan die van Apple. Wees op uw hoede voor deze opties. Tenzij ze door Apple zijn geautoriseerd, zijn hun medewerkers mogelijk geen experts en kunnen ze per ongeluk je apparaat beschadigen.

Doe het zelf: Als u handig bent, kunt u de batterij van uw apparaat zelf vervangen (hoewel dit uw garantie definitief ongeldig maakt en Apple u niet zal helpen als er zijn problemen). Dit is een beetje lastiger, maar je favoriete zoekmachine kan je voorzien van bedrijven die de tools en batterij verkopen die je nodig hebt. Zorg ervoor dat u uw iPhone of iPod met een computer hebt gesynchroniseerd voordat u een back-up van al uw gegevens maakt en weet wat u doet. Anders zou je een dood apparaat kunnen krijgen.

iPhone & iPod batterij vervangende prijzen

Voor de iPhone zal Apple de batterij onderhouden op modellen zo oud als de iPhone 3GS tot de meest recente. Het bedrijf rekent $ 49- $ 69 voor iPhone-batterijservice, afhankelijk van het model.

Voor de iPod variëren de prijzen van $ 39 voor een iPod Shuffle tot $ 79 voor een iPod touch tot $ 149 voor een iPod Classic. Voor iPods onderhoudt Apple alleen de batterij van recentere modellen. Als je een iPod hebt die een paar generaties oud is, moet je misschien op zoek naar andere reparatiemogelijkheden. Neem contact op met Apple om te zien of uw model gedekt is.

Ga voor de meest actuele prijzen en voorwaarden naar Apple's pagina's voor prijzen voor iPhone-reparatie en iPod-reparatie.

Is het de moeite waard om de batterij van een iPhone of iPod te vervangen?

Het vervangen van de lege of stervende batterij in je iPhone of iPod lijkt misschien een goed idee, maar is het misschien niet waard. Het hangt af van hoe oud het apparaat is. We raden u aan als volgt over het probleem na te denken:

  • Is je iPhone nog onder de garantie? Dan ja, zeker de batterij vervangen. Met de garantie moet de reparatie gratis of goedkoop zijn.
  • Als de garantie onlangs is verlopen en nog steeds goed werkt voor uw behoeften, is het waarschijnlijk zinvol om de batterij te vervangen.
  • Als het buiten de garantie v alt en een paar generaties achter of een paar jaar oud is, heeft het waarschijnlijk geen zin om de batterij te vervangen.

In het laatste geval moet u de kosten van het vervangen van de batterij afwegen tegen de kosten van een nieuw apparaat. Als je bijvoorbeeld een 5e generatie iPod touch hebt die een nieuwe batterij nodig heeft, kost dat $ 79. Maar het kopen van een gloednieuwe iPod touch begint bij slechts $ 199, iets meer dan $ 100 meer. Voor die prijs krijg je de nieuwste hardware en software. Waarom niet wat meer uitgeven en een veel beter apparaat kopen?

Hoe u de batterij van uw iPhone of iPod langer kunt laten meegaan

Je kunt voorkomen dat je de batterij zo lang mogelijk moet vervangen door goed voor je batterij te zorgen. Apple stelt voor om de volgende dingen te doen om uw batterij de langst mogelijke levensduur te geven:

  • Bewaar uw apparaat op een koele plaats: iPhones en iPods werken het beste wanneer ze worden gebruikt bij een omgevingstemperatuur tussen 32 en 95 graden Fahrenheit (0-35 C). Gebruik van het apparaat buiten deze temperaturen kan de batterij permanent beschadigen. U wilt uw apparaat vooral niet opladen als de omgevingstemperatuur hoger is dan 95 graden, omdat dit ook de batterij kan beschadigen.
  • Verwijder de hoesjes voor het opladen: Sommige beschermende hoesjes kunnen ervoor zorgen dat je apparaat tijdens het opladen te heet wordt. Door de behuizing eraf te halen, kunnen ze koel blijven terwijl ze stroom krijgen.
  • Laad de batterij op voor langdurige opslag: Als u van plan bent uw iPhone of iPod lange tijd niet te gebruiken, laadt u de batterij op tot 50% en schakelt u het uit. Als je hem voor een zeer lange tijd opbergt, laad hem dan elke 6 maanden op tot 50%.

Aanbevolen: