Team-Up Zombie Romp 'Back 4 Blood' overtreft verwachtingen

Inhoudsopgave:

Team-Up Zombie Romp 'Back 4 Blood' overtreft verwachtingen
Team-Up Zombie Romp 'Back 4 Blood' overtreft verwachtingen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Back 4 Blood is nu beschikbaar, waardoor fans een spirituele opvolger krijgen van de originele Left 4 Dead-franchise.
  • Terwijl Back 4 Blood veel van de hoogtepunten raakt die door de originele serie tot leven zijn gebracht, wijkt het ook af van de formule om nieuwe wendingen toe te voegen.
  • Uiteindelijk is Turtle Rock erin geslaagd om de verslavende gameplay van de Left 4 Dead-serie opnieuw te creëren, en tegelijkertijd nieuwe mechanica te introduceren om de dingen 10 jaar na de geboorte van de formule fris te houden.
Image
Image

Ondanks het afwijken van de originele formule die survivalgames zoals Left 4 Dead zo verslavend maakte, overtreft Back 4 Blood nog steeds alles wat het wil doen, zelfs als het onderweg struikelt.

We zijn er bijna. Ik kan de markeringen voor het veilige huis zien die op de zijkant van een gebouw zijn geschilderd en mijn rag-tag-groep overlevenden naar veiligheid duwen. Het is een gevoel waaraan ik in de loop der jaren gewend ben geraakt en een gevoel dat altijd welkom is als het begint toe te slaan.

We gaan een hoek om en staan oog in oog met een Tallboy, een van de vele unieke vijanden die Back 4 Blood te bieden heeft. Alleen, ze zijn niet moeilijk om de wereld rond te leiden, ze nemen potshots op hun zwakke punten, maar als de regisseur (wat Turtle Rock de AI noemt die bepa alt hoeveel en welke zombies op een bepaald niveau naar je worden gegooid) meer gooit jij, dingen kunnen lastig worden. Terwijl we ons voorbereiden om het op te nemen, horen we een ander gebrul erachter, een tweede Tallboy die vanachter een oplegger tevoorschijn komt.

Onze hoop om gemakkelijk de veilige kamer te bereiken, vervliegt. We hebben al bijna geen munitie meer en Tallboys hebben nogal wat kogels nodig om neer te leggen. De directeur heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt deze run, en het ziet er niet naar uit dat hij van plan is om klappen uit te delen, zelfs niet aan het einde van het level.

Het is dit complete onwetendheid van wat er om de volgende hoek ligt dat Back 4 Blood zo verslavend maakt en een deel van wat me ertoe aanzet om met open armen terug te rennen naar de nieuwste release van Turtle Rock.

Image
Image

De formule door elkaar halen

"Als het niet kapot is, repareer het dan niet." De kans is groot dat je dat gezegde minstens één keer in je leven hebt gehoord. Hoewel het voor veel dingen waar kan zijn, is het niet altijd een slechte zaak om dingen door elkaar te halen als het gaat om games als Back 4 Blood, dat veel leent van andere games.

Een van de grootste verschillen die je direct zult opmerken in Back 4 Blood is de introductie van Decks. In wezen kunnen spelers verschillende kaartspellen samenstellen die ze tijdens het spelen kunnen ontgrendelen. Deze kaarten geven je vervolgens verschillende voordelen, zoals meer gezondheid, ten koste van je personage langzamer te laten bewegen.

Ik was niet de grootste fan van de kaarten en decks in de bèta, maar nu ik er meer tijd mee heb gehad en ik echte klassen heb kunnen bouwen met ontgrendelde kaarten, krijg ik de aantrekkingskracht van het toevoegen van een op kaarten gebaseerd perk-systeem. Het brengt veel extra variatie in het spel en geeft meer controle in de handen van de speler, als ze zich er maar genoeg in verdiepen.

Elk personage heeft ook zijn eigen voordelen, zoals meer gezondheid, meer munitie of zelfs betere melee-aanvallen. Net als de kaarten die je ontgrendelt, zorgen deze voordelen er allemaal voor dat elke run anders aanvoelt terwijl je de levels keer op keer speelt. Back 4 Blood maakt ook gebruik van een AI-regisseur vergelijkbaar met Left 4 Dead, hoewel het deze keer wat meer controle lijkt te hebben over de wereld en waar vijanden verschijnen.

Image
Image

Op zichzelf staan

Het ongelukkige van iets een spirituele opvolger te noemen, is echter dat mensen vaak de nieuwe ervaring veel te veel gaan vergelijken met het origineel. Back 4 Blood is in alle opzichten een spirituele opvolger van Left 4 Dead. Het is echter niet Left 4 Dead 3, en het voelt ook niet alsof Turtle Rock het bedoeld heeft.

Het komt vaak voor dat Back 4 Blood niet dezelfde hoge tonen ha alt als de originele games, maar dat is oké. Het hoeft niet allemaal dezelfde tonen op hetzelfde niveau te raken om een goed spel te zijn. In plaats daarvan moet het gewoon uitblinken in de nieuwe dingen die het op tafel brengt, en Turtle Rock heeft precies dat gedaan.

Natuurlijk, Back 4 Blood is niet alleen een kloon van wat Turtle Rock heeft bereikt met Left 4 Dead, en dat maakt het zo goed. Maar we hebben dat spel al duizend keer gespeeld. Het is tijd om iets anders te proberen.

Aanbevolen: