Wat betekent back-upfrequentie in een back-upprogramma?

Inhoudsopgave:

Wat betekent back-upfrequentie in een back-upprogramma?
Wat betekent back-upfrequentie in een back-upprogramma?
Anonim

Back-upfrequentie betekent precies dat: hoe vaak de back-up plaatsvindt.

Wanneer u de back-upfrequentie van een back-uptool definieert, stelt u een schema in voor hoe vaak er een back-up van gegevens moet worden gemaakt.

De meeste online back-upservices, evenals offline, lokale back-uptools, ondersteunen het aanpassen van de back-upfrequentie, soms op eenvoudige manieren, maar soms op geavanceerde manieren.

Welke back-upfrequenties zijn doorgaans beschikbaar?

Alle back-upsoftwareprogramma's ondersteunen een back-upfrequentie, maar sommige kunnen nuttiger of aanpasbaarder zijn dan andere.

Sommige veelvoorkomende back-upfrequenties die u zult zien, zijn continu, eenmaal per minuut, elke x minuten (bijv. elke 15 minuten), elk uur, dagelijks, wekelijks, maandelijks en handmatig.

Image
Image

Continue back-up betekent dat de software voortdurend een back-up van uw gegevens maakt. Constant betekent hier meestal letterlijk de hele tijd (onmiddellijk na elke wijziging aan een bestand), maar kan een frequentie betekenen van minder dan één keer per minuut.

De andere opties voor de back-upfrequentie, zoals eenmaal per minuut of dagelijks, kunnen meer als een schema worden beschouwd, omdat er alleen gedurende die tijd een back-up van bestanden wordt gemaakt.

Een handmatige back-upfrequentie is precies zoals het klinkt: totdat je het handmatig start, worden er geen bestanden geback-upt. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van een continue back-up.

Sommige back-upprogramma's hebben extra opties, zoals het inschakelen van het schema om alleen binnen een bepaald tijdsbestek te laten plaatsvinden.

Een back-upfrequentie kan bijvoorbeeld worden ingesteld van 23:00 uur tot 5:00 uur, wat betekent dat het back-upproces alleen gedurende die tijd plaatsvindt en van alle resterende bestanden waarvan een back-up moet worden gemaakt om 5:00 uur AM zou moeten wachten tot later op de avond om 23:00 uur om door te gaan.

Wat is de beste back-upfrequentie voor online back-up?

Het gebruik van een online back-upservice die een bepaalde back-upfrequentie ondersteunt, kan een beslissende factor zijn bij het kiezen van een abonnement.

Omdat continue back-up altijd wordt uitgevoerd en geen week of maand hoeft te wachten om te starten, is het bijna altijd de beste keuze om een back-upservice te kiezen die continue back-up ondersteunt.

Aanbevolen: