Zal een nieuwe Nintendo-console voldoen aan de verwachtingen van fans?

Inhoudsopgave:

Zal een nieuwe Nintendo-console voldoen aan de verwachtingen van fans?
Zal een nieuwe Nintendo-console voldoen aan de verwachtingen van fans?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Er is vrijwel zeker een nieuwe Nintendo Switch-console in de maak, maar verwacht op zijn vroegst een release in 2021.
  • De Nintendo "Switch Pro" levert misschien niet de grote sprong in grafische prestaties die fans verwachten.
  • Een nieuwe Switch-console, wanneer deze arriveert, zal waarschijnlijk gekoppeld zijn aan de release van een hete nieuwe first-party game zoals Breath of the Wild 2.
Image
Image

Nintendo's lang geruchte Switch Pro kwam in 2020 niet uit, ondanks een constant spervuur aan geruchten, maar dat heeft de verwachtingen van analisten dat er een nieuwe Nintendo-console op komst is niet getemperd.

2020 was een uitstekend jaar voor Nintendo. De Switch domineerde het hele jaar door de verkoopgrafieken, waardoor de aandelenkoers van het bedrijf tegen het einde van het jaar met 60 procent was gestegen. De supersterconsole van Nintendo nadert echter zijn vierjarig jubileum en begint zijn leeftijd te tonen.

"Waar we ons in de Switch-levenscyclus bevinden - bijna 4 jaar sinds de lancering - bereiken we een piek in de verkoop, en het is een goed moment om te overwegen een verbeterde versie uit te brengen om het momentum te behouden", Piers Harding-Rolls, hoofd van Game Research bij Ampere Analysis, zei in een Twitter-DM met Lifewire.

Het is tijd voor een opfrisbeurt, maar hoe?

Dr. Serkan Toto, CEO van Kantan Games, was het ermee eens en zei via LinkedIn: "Ik denk dat het vier jaar na de lancering van het originele model nu inderdaad tijd is voor een opfrisbeurt." Hij voegde eraan toe: "Volgens de Nintendo-president zelf bevindt de Switch zich nu midden in zijn levenscyclus, dus een nieuw model dat binnenkort verschijnt, zou vanuit dat perspectief logisch zijn."

Michael Pachter, een onderzoeksanalist bij Wedbush Securities, was conservatiever. "Het is een close call", vertelde hij Lifewire in een e-mail. "Nintendo heeft geen nieuw model nodig, aangezien de huidige Switch zo goed verkoopt."

Image
Image

Pachter denkt dat een nieuw Switch-model waarschijnlijk de bestaande Switch zal vervangen, in plaats van een nieuwe optie toe te voegen boven het huidige model. Ervan uitgaande dat dat waar is, betekent de sterke verkoop van de huidige Switch dat Nintendo geen vervanging hoeft te haasten.

Hij negeerde de mogelijkheid van een duurdere Switch die boven het huidige model zou worden geplaatst echter niet volledig, maar zei: "Als ik het mis heb, kunnen ze in 2021 drie modellen hebben."

Nieuwe games zullen waarschijnlijk de plannen van Nintendo stimuleren

Het is verleidelijk om de plannen van Nintendo te zien als een reactie op de recente lancering van de volgende generatie consolehardware van Microsoft en Sony. Analisten denken echter dat Nintendo's beslissing om een andere console uit te brengen waarschijnlijk meer zal worden gedreven door nieuwe games.

"Aanstaande first party big game-releases lijken een goede gelegenheid om een bijgewerkte versie te introduceren", aldus Harding-Rolls. "Dus als Breath of the Wild 2 eind 2021 toeslaat (big if), bijvoorbeeld." The Legend of Zelda: Breath of the Wild was een belangrijke lanceringstitel voor de originele Switch. Het zou logisch zijn als Nintendo die truc zou herhalen met het vervolg, dat werd aangekondigd op E3 2019.

Nintendo heeft geen nieuw model 'nodig', aangezien de huidige Switch zo goed verkoopt."

Dr. Toto denkt echter dat ondersteuning voor games van derden waarschijnlijk de lancering van een nieuw Switch-model zal stimuleren. "Nintendo heeft ondersteuning van derden nodig en moet ervoor zorgen dat de technologische kloof tussen de Switch en de next-gen consoles van Sony en Microsoft het niet te moeilijk maakt om poorten voor de Switch te maken."

De Nintendo Switch biedt minder dan een teraflop aan onbewerkte GPU-prestaties, terwijl de Xbox Series X van Microsoft 12 teraflops levert. Consoles van de volgende generatie ondersteunen ook nieuwe grafische functies zoals ray-tracing.

Verbeterde game-ondersteuning van derden is een belangrijke reden voor het verkoopsucces van de Switch. Nintendo-president Shuntaro Furukawa noemde in een investeerdersoproep op 5 november 2020 ondersteuning van derden als een belangrijke manier om gamers te voorzien van "vele genres van games die we niet alleen kunnen maken".

Hij ging verder met te zeggen: "we willen dat Nintendo Switch een platform wordt waarop [zowel first-party als third-party games] goed kunnen blijven verkopen."

Een nieuwe Nintendo-console is misschien geen 'Switch Pro'

Fans van Nintendo verwachten grotendeels dat de volgende console van het bedrijf een verbeterde versie van de huidige Switch zal zijn, maar niet iedereen is het ermee eens dat dit de richting van Nintendo zal zijn.

"Het is vermeldenswaard dat het huidige vlaggenschip Switch al is verbeterd met een betere CPU en batterijduur (dezelfde die wordt gebruikt in de Lite), "zei Harding-Rolls. "Ik denk niet dat het een gegeven is als er iets aankomt dat het een vervanging zal zijn voor het huidige vlaggenschip."

Image
Image

Pachter is ook niet zeker van de positionering van Nintendo en zegt: "Ik verwacht dat ze zowel een premium- als een Lite-versie zullen blijven produceren, dus het is een gok of het Pro-model incrementeel is, of dat het de core Switch vervangt."

Deze onzekerheid verta alt zich in een breed scala aan mogelijkheden. Fans lijken gefocust op een Switch Pro die 4K omarmt en de prestaties aanzienlijk verbetert door middel van nieuwere Nvidia-hardware, zoals de nieuwe Nvidia Tegra T194-chip.

Er zijn echter geen geloofwaardige geruchten die aangeven dat dit waar is, en een sterke verkoop van de huidige Switch-modellen suggereert dat een enorme prestatiesprong niet nodig is.

Het zal niet moeilijk zijn voor een nieuw model om "enige verbeterde mogelijkheden" toe te voegen, "zei Harding-Rolls, die ook opmerkte dat "deze niet noodzakelijkerwijs verband houden met betere grafische afbeeldingen - ze kunnen schermgerelateerd zijn, of iets anders."

Fans die hopen op een nieuwe Nintendo-console kunnen er zeker van zijn dat er een in de maak is en naar alle waarschijnlijkheid uiterlijk begin 2022 zal aankomen, maar de console zal de ervaring misschien niet op alle mogelijke manieren verbeteren.

Aanbevolen: