Sommige Android-telefoons zullen je volgen, wat er ook gebeurt

Sommige Android-telefoons zullen je volgen, wat er ook gebeurt
Sommige Android-telefoons zullen je volgen, wat er ook gebeurt
Anonim

Een team van onderzoekers heeft ontdekt dat sommige Android-telefoons je blijven volgen, zelfs nadat je je hebt afgemeld.

Het blijkt dat, zelfs als je je Android-telefoon vertelt om je informatie niet te volgen en te verzenden, hij het toch doet, afhankelijk van het besturingssysteem. Onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh (VK) en Trinity College Dublin (Ierland) hebben zes versies van Android OS getest en ontdekten dat de meeste nooit stoppen met het verzamelen van gegevens.

Image
Image

De paper analyseert het dataverkeer van Samsung, Xiaomi, Realme, Huawei, LineageOS en /e/OS-varianten van Android OS. Het onderzoek toont aan dat alleen /e/OS het verzamelen en verzenden van gegevens vermijdt.

Elke andere geteste versie van AndroidOS blijft je informatie verzamelen en verzenden, zelfs nadat je je telefoon hebt gezegd dat niet te doen, zelfs als deze inactief is.

De verzamelde informatie en waar deze naartoe wordt gestuurd, hangt ook af van het besturingssysteem. LineageOS deelt bijvoorbeeld uw telemetriegegevens, app-loggegevens en app-gegevens van derden met Google.

Samsung-, Xiaomi-, Huawei- en Realme-versies sturen allemaal meer informatie naar verschillende bedrijven, waaronder zichzelf, Google, Microsoft, LinkedIn en Facebook.

Huawei, in het bijzonder, gaat zelfs zo ver dat het "…de timing en duur van elk app-venster dat door een gebruiker wordt bekeken" verzendt.

Kortom, een verscheidenheid van uw informatie wordt verzonden naar de OS-ontwikkelaars en externe ontwikkelaars met vooraf geïnstalleerde systeem-apps.

Image
Image

Vanaf nu, als je een Android-apparaat hebt of geïnteresseerd bent in het kopen van een Android-apparaat en je privacyproblemen hebt, lijkt een apparaat met /e/OS je beste optie, op basis van wat de onderzoekers hebben gevonden.

LineageOS is waarschijnlijk de op één na beste keuze, want hoewel het volgens het onderzoek wel informatie verzamelt, verzamelt het veel minder dan de andere vier opties en stuurt het deze alleen naar één bedrijf (Google).

Aanbevolen: