Wat gebeurt er als je 14 tegen Siri zegt?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurt er als je 14 tegen Siri zegt?
Wat gebeurt er als je 14 tegen Siri zegt?
Anonim

Als je Siri op je iPhone wilt oproepen om te zien wat er gebeurt als je het cijfer '14' zegt, moet je misschien twee keer nadenken. Tenzij je hulpdiensten nodig hebt.

Hoe zit het met bepaalde nummers?

Locaties buiten Amerika gebruiken het nummer 14 en andere om in geval van nood contact op te nemen met politie, brandweer en ambulancediensten. Niet elk land of elke regio gebruikt 911.

Samen met het nummer 14, worden de nummers 15, 17, 18 en 19 ook gebruikt om contact op te nemen met hulpdiensten in landen en regio's zoals Albanië, Tsjaad, Mali, Martinique, Marokko, Tahiti, enz.

Andere nummers zoals 01, 02 en 03 worden gebruikt in Oekraïne, Letland en Wit-Rusland voor hun hulpdiensten.

Voor een volledige lijst met noodnummers en codes zoals deze, bekijk de tabel van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken - Bureau of Consular Affairs voor het gebruik van 911 in het buitenland.

Wat doet Siri als je 14 zegt?

Als je Siri op je iPhone opent en een van de hierboven genoemde nummers zegt, moet je niet meteen de politie, brandweer of ambulancedienst in je omgeving bellen. Als u op een iPhone 12 met iOS 14.5 bijvoorbeeld de nummers 14 en 03 tegen Siri zegt, wordt er een reactie gevraagd in plaats van een automatisch gekozen noodoproep.

Siri geeft een bericht weer waarin wordt uitgelegd dat het nummer op sommige locaties wordt gebruikt om contact op te nemen met de hulpdiensten. Siri gaat vervolgens bevestigen of het 14, 03 of inderdaad de hulpdiensten moet bellen.

Image
Image

Let op; dit is echter geen garantie dat het op deze manier zal werken op elk Apple-apparaat en elke versie van het besturingssysteem. Als Siri de noodoproep doet, heb je drie seconden de tijd om op Annuleren te tikken voordat de noodoproep doorgaat.

En als je de berichten in de bovenstaande schermafbeeldingen ontvangt, kun je wegtikken of Siri om iets anders vragen zonder enige actie te ondernemen om een oproep te plaatsen of te annuleren.

Kun je Siri 112 laten bellen?

Als je je afvraagt of Siri 112 voor je zal bellen als dat wordt gevraagd, is het antwoord ja. Het eenvoudige commando, "Hé Siri, bel 9-1-1", zal precies dat doen. En je hebt drie seconden om op de Annuleren-knop te drukken voordat de oproep wordt geplaatst.

Image
Image

Wat doet Siri met deze nummers op een Mac?

Mac-gebruikers kunnen ook profiteren van Siri's hulp. Als u echter dezelfde nummers zegt als hierboven, zoals 14 of 03, laat Siri u weten dat u uw telefoon moet gebruiken om contact op te nemen met de hulpdiensten. En het is belangrijk op te merken dat hetzelfde geldt als je een "9-1-1"-opdracht geeft aan Siri op je Mac.

Image
Image

Speel niet met deze cijfers

Het is niet de moeite waard om met Siri te rommelen om te zien wat er met deze nummers gebeurt. Het is altijd mogelijk dat het per ongeluk contact opneemt met uw lokale hulpdiensten. Let op deze waarschuwing en gebruik deze nummers alleen met Siri op je iPhone als je een noodgeval hebt.

Een andere handige Siri-snelkoppeling is "Hé Siri, ik word aan de kant gezet."

FAQ

    Hoe gebruik ik Siri op iOS 14?

    Zorg ervoor dat Siri is ingeschakeld in Instellingen > Siri & Zoeken. Om te gebruiken, zeg je "Hey Siri" of druk je lang op de knop aan de rechterkant.

    Hoe activeer ik Siri op een Mac?

    Als je er niet voor hebt gekozen om Siri in te schakelen toen je je Mac voor het eerst instelde, kun je het later nog steeds inschakelen. Selecteer in de nieuwste versie van macOS het Apple pictogram > System Preferences > Siri >Vraag het aan Siri.

Aanbevolen: