Waar kan ik gratis stuurprogramma's downloaden?

Inhoudsopgave:

Waar kan ik gratis stuurprogramma's downloaden?
Waar kan ik gratis stuurprogramma's downloaden?
Anonim

Heeft u gratis stuurprogramma's nodig voor uw hardware, maar weet u niet waar u moet zoeken? Er zijn tal van websites die programma's en diensten verkopen die stuurprogramma's voor u downloaden, maar het is duidelijk dat gratis stuurprogramma's een betere deal zijn.

Gratis downloads van stuurprogramma's zijn zeker beschikbaar, maar waar vind je ze?

Voordat u gaat kijken waar u gratis stuurprogramma's kunt downloaden, moet u weten dat gratis stuurprogramma's de norm zijn en niet andersom. Laat u niet misleiden door die dure downloadprogramma's en websites voor stuurprogramma's met dure softwareprogramma's en abonnementskosten. Het in rekening brengen van het downloaden van stuurprogramma's is een schema waar niemand het slachtoffer van mag worden.

Hier zijn de verschillende manieren waarop u gratis stuurprogramma's voor uw hardware kunt downloaden, gerangschikt op dezelfde manier waarop u ze moet zoeken:

Direct van de hardwarefabrikant

De eerste en beste plaats om naar gratis apparaatstuurprogramma's te zoeken, is op de website van de hardwarefabrikant. Dit zijn de originele stuurprogramma's die de fabrikant zelf uitdeelt - ga daarheen voordat je ergens anders kijkt. U hoeft ze alleen maar te downloaden en vervolgens het stuurprogramma op uw computer bij te werken.

Als je bijvoorbeeld net een Logitech-webcam of een NVIDIA-videokaart voor je computer hebt gekocht, kun je de Logitech-ondersteuningspagina of NVIDIA Driver Downloads-pagina bezoeken om de juiste driver te vinden en te downloaden die nodig is om om correct te werken.

Image
Image

Een vertrouwde website voor het delen van software gebruiken

In het zeldzame geval dat u geen stuurprogramma's voor uw hardware kunt vinden op de website van uw hardwarefabrikant, zijn er verschillende andere downloadbronnen voor stuurprogramma's beschikbaar, zoals DriverGuide.

Dit kan gebeuren als het bedrijf failliet is of als u op zoek bent naar een stuurprogramma voor een heel oud stuk hardware. Wat de reden ook is, u hoeft er niet voor te betalen.

Zodra u het stuurprogramma hebt gedownload, is het bijwerken ervan een zeer gemakkelijke taak die iedereen kan doen.

Via een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's

Dat gezegd hebbende, er zijn programma's voor het bijwerken van stuurprogramma's die nuttig kunnen zijn, op zijn minst om u tijd te besparen. Gelukkig zijn er veel gratis die net zo goed zijn als waar je voor zou kunnen betalen.

Hoewel de meeste van hen op bijna dezelfde manier werken, is onze favoriet Driver Booster. Dit programma scant uw computer op alle ontbrekende en verouderde stuurprogramma's die het kan vinden, en downloadt vervolgens het juiste stuurprogramma voor u. Het enige dat u hoeft te doen, is op een paar knoppen klikken en de installaties bevestigen.

Image
Image

Dingen om te onthouden over het downloaden van stuurprogramma's

Vergeet niet dat alle stuurprogramma's gratis zijn! U zou bijna elk stuurprogramma rechtstreeks van de bron van het stuurprogramma, de fabrikant, moeten kunnen downloaden zonder enige kosten. Maar zelfs als je dat niet kunt, zijn de andere opties van hierboven meestal erg handig voor het vinden van gratis stuurprogramma's.

Houd er rekening mee dat u uw stuurprogramma's niet regelmatig hoeft bij te werken. Als u geen problemen ondervindt met uw hardware en niet op zoek bent naar extra functies, hoeft u uw stuurprogramma's helemaal niet bij te werken.

Als uw geluid bijvoorbeeld niet meer werkt, is het mogelijk dat het stuurprogramma van de geluidskaart is beschadigd of verwijderd. In dat geval kunt u het stuurprogramma van de geluidskaart opnieuw installeren. Als uw geluidskaart echter goed heeft gewerkt, hoeft u deze niet bij te werken, ook al zou deze naar een nieuwe versie kunnen worden bijgewerkt.

Sommige mensen zijn op hun hoede bij het updaten van apparaatstuurprogramma's, misschien omdat ze in het verleden een slechte ervaring hebben gehad of omdat ze bang zijn dat hun apparaat hierdoor niet meer werkt. Dit is nog een reden waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over het bijwerken van het stuurprogramma voor een apparaat dat de update duidelijk niet nodig heeft.

Aanbevolen: