Apple Watch reset niet? Hoe het probleem op te lossen?

Inhoudsopgave:

Apple Watch reset niet? Hoe het probleem op te lossen?
Apple Watch reset niet? Hoe het probleem op te lossen?
Anonim

Je wilt je Apple Watch terugzetten naar de fabrieksinstellingen als je ernstige problemen hebt met de functionaliteit of als je hem een nieuw thuis vindt. Er verschijnen problemen met het resetproces wanneer u dit probeert in de instellingen van de Apple Watch of in de Watch-app in iOS voor iPhone.

Oorzaken van het niet resetten van Apple Watch

Als je problemen hebt met het resetten van je Apple Watch, kunnen een paar problemen de oorzaak zijn. Enkele voorbeelden zijn softwareproblemen met de wearable of de Apple Watch waaraan deze is gekoppeld. U moet daarom beide apparaten uitchecken om de reset te laten plaatsvinden.

Image
Image

Hoe repareer ik een niet-reagerende Apple Watch?

Volg de volgende stappen om uw Apple Watch weer aan het werk te krijgen.

  1. Zorg ervoor dat Bluetooth en wifi zijn ingeschakeld. Uw Apple Watch en iPhone communiceren draadloos via Bluetooth en Wi-Fi, dus u wilt controleren of de functie actief is. Ga op de iPhone naar Instellingen, waar u menu's kunt vinden voor zowel Bluetooth als Wi-Fi, en zet hun schuifregelaars op on/green als ze dat nog niet zijn.

    Je kunt deze instellingen ook wijzigen via het Control Center van de iPhone. Om toegang te krijgen, veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm (iPhone X en nieuwer) of omhoog vanaf de onderkant van het scherm (eerdere modellen).

  2. Controleer op updates. Soms, wanneer uw Apple Watch en iPhone niet correct samenwerken, is het probleem dat een of beide een firmware-update nodig hebben. U kunt beide apparaten controleren door hun Settings app te openen en naar General > Software Update te gaan

    Je kunt ook je iPhone gebruiken om te zien of er een watchOS-update beschikbaar is door de Watch app te openen en naar General > te gaan Software-update.

  3. Start je iPhone opnieuw op. Aangezien u gewoonlijk probeert uw Apple Watch opnieuw in te stellen met de Watch-app op de iPhone, zou uw eerste stap het herstarten van de iPhone moeten zijn. Hoe u dit doet, hangt af van het model dat u heeft.

    • iPhone X en hoger: Houd de Zijknop en Volume omlaag ingedrukt totdat de Uitschakelen schuifregelaar verschijnt. Veeg naar rechts om het apparaat uit te schakelen en houd vervolgens de zijknop opnieuw ingedrukt om opnieuw op te starten.
    • Eerdere modellen: Houd de Sleep/Wake-knop ingedrukt totdat de schuifregelaar verschijnt; veeg erover om je iPhone uit te schakelen en houd vervolgens de Sleep/Wake-knop opnieuw ingedrukt om hem weer in te schakelen.
  4. Start je Apple Watch opnieuw op. Uw volgende stap zou moeten zijn om de Apple Watch opnieuw op te starten door de Zijknop ingedrukt te houden totdat de Uitschakelen-schuifregelaar verschijnt. Veeg erover om het horloge uit te schakelen en houd de zijknop opnieuw ingedrukt om het weer op te starten.
  5. Forceer je iPhone opnieuw. Als een eenvoudige herstart niet werkt, probeer dan de meer inspannende geforceerde herstart. Nogmaals, hoe u dit doet, hangt af van het model.

    In alle gevallen houdt u de aangewezen knoppen ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt.

    • iPhone 8 en hoger: druk op Volume omhoog en laat los, en druk vervolgens op Volume omlaag. Houd ten slotte de Sleep/Wake- knop ingedrukt.
    • iPhone 7 series: Houd Volume omlaag en Sleep/Wake. ingedrukt
    • Eerdere modellen: Houd de Sleep/Wake-knop ingedrukt totdat de schuifregelaar verschijnt. Schuif deze naar rechts om de telefoon uit te schakelen en houd Sleep/Wake opnieuw ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
  6. Forceer je Apple Watch opnieuw. De andere krachtherstart die u moet proberen, is op de wearable zelf. Houd hiervoor de Zijknop en Digital Crown ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
  7. Doe een volledige power cycle. Soms, wanneer uw iPhone en Apple Watch niet goed communiceren, is het een goed idee om de synchronisatie opnieuw in te stellen. Om dit te doen, zet u uw iPhone en Apple Watch uit en vervolgens zet u de iPhone aan, gevolgd door de Apple Watch.
  8. Synchronisatiegegevens opnieuw instellen. Deze volgende stap, voordat een Apple Watch volledig wordt ontkoppeld van een iPhone, houdt ze verbonden, maar verwijdert en reset de gegevens die u tussen hen deelt (bijvoorbeeld agenda's en contacten). Open de Watch app op de iPhone en ga naar General > Reset > Reset Synchroniseer gegevens om toegang te krijgen tot deze optie.
  9. Wis je Apple Watch uit de app Instellingen. Terwijl u het grootste deel van het resetten en koppelen uitvoert vanuit de Watch-app op de iPhone, kunt u een gedeeltelijke reset uitvoeren vanaf de smartwatch. Ga op de Apple Watch naar Instellingen > Algemeen > Reset > Alles wissen Inhoud en instellingen

    Als je je Apple Watch op deze manier wist, wordt de beveiligingsfunctie van het activeringsslot niet gereset, die pas wordt uitgeschakeld nadat de wearable van je iPhone is ontkoppeld.

  10. Neem contact op met Apple. Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, heeft u mogelijk een hardwareprobleem met uw Apple Watch of iPhone dat onderhoud nodig heeft. Afhankelijk van uw garantie of AppleCare+-status, is de afspraak met de fabrikant of de geautoriseerde monteur mogelijk gratis.

FAQ

    Waarom kan ik de synchronisatiegegevens niet resetten op mijn Apple Watch?

    Als je Apple Watch gezondheid, activiteit en andere gegevens niet automatisch synchroniseert, open dan de Watch-app op je iPhone en tik op Algemeen, scrol omlaag en tik opReset > Synchronisatiegegevens resetten Als de Watch nog steeds niet synchroniseert, gaat u terug naar het menu Reset en selecteert u Wis Apple Watch-inhoud en instellingen Wanneer dit proces is voltooid, koppel je Apple Watch aan je iPhone en kijk of dit het synchronisatieprobleem oplost.

    Hoe reset ik een Apple Watch?

    Een snelle manier om je Apple Watch opnieuw in te stellen, is door hem los te koppelen van je iPhone. Open de Watch-app op uw iPhone, selecteer uw Watch en tik op i (informatiepictogram). Selecteer Unpair Watch, bevestig en voer uw Apple ID en wachtwoord in als daarom wordt gevraagd. Na het ontkoppelingsproces wordt uw Apple Watch teruggezet naar de standaardinstellingen.

    Hoe reset ik een Apple Watch zonder een gekoppelde iPhone?

    Als je de gekoppelde iPhone niet bij de hand hebt, kun je je Apple Watch nog steeds resetten. Druk op de Digital Crown van uw horloge om het app-scherm van uw horloge te openen en tik vervolgens op Instellingen > Algemeen > ResetTik op Wis alle inhoud en instellingen, voer uw toegangscode in en tik vervolgens op Alles wissen

    Hoe reset ik een Apple Watch zonder wachtwoord?

    Als u uw Apple Watch opnieuw moet instellen maar uw toegangscode bent vergeten, plaatst u uw Watch op de oplader en houdt u de zijknop ingedrukt totdat de Watch uitschakelt. Houd de Digital Crown ingedrukt totdat Wis alle inhoud en instellingen verschijnt. Tik op Reset > Reset en wacht tot het resetproces is voltooid.

Aanbevolen: