Hoe de fout 'Er was een probleem met het resetten van uw pc' op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe de fout 'Er was een probleem met het resetten van uw pc' op te lossen
Hoe de fout 'Er was een probleem met het resetten van uw pc' op te lossen
Anonim

Als je een probleem hebt met Windows dat te ingewikkeld is om handmatig op te lossen, kun je proberen Reset deze pc te gebruiken. Het wordt verondersteld om Windows volledig opnieuw te installeren met slechts een paar klikken, en kan zeer nuttig zijn… als het werkt.

Als Reset deze pc niet kan worden uitgevoerd, krijgt u de foutmelding "Er is een probleem opgetreden bij het opnieuw instellen van uw pc", die er als volgt uitziet:

Image
Image

Je probeert duidelijk een ander probleem op te lossen met een reset, maar de reset-tool zelf werkt niet eens! Zonder veel meer aan de hand dan een simpele mislukking om te starten, is het moeilijk om precies te weten waarom Reset deze pc niet goed startte.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt proberen.

Reset Deze pc-fout kan optreden op Windows 10 en Windows 8. De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing op beide besturingssystemen.

Hoe de fout 'Er was een probleem met het resetten van uw pc' op te lossen

  1. Start uw computer opnieuw op en probeer het opnieuw (resetten is anders dan opnieuw opstarten).

    Een eenvoudige herstart is gemakkelijk te proberen en lost vaak onverklaarbare problemen op. Dit is misschien alles wat u hoeft te doen.

  2. Voer Opstartherstel uit vanuit het menu Geavanceerde opstartopties (ASO). Dit zal proberen problemen op te lossen die voorkomen dat Windows wordt geladen, wat de reden kan zijn waarom Reset deze pc niet start.

    Image
    Image

    Om de fout 'Er was een probleem met het resetten van uw pc' met Opstartherstel op te lossen, moet u het ASO-menu openen. Als je daar bent, ga je naar Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Startup Repair.

  3. Repareer systeembestanden met de opdracht sfc /scannow. Reset Deze pc probeert mogelijk enkele belangrijke Windows-bestanden te gebruiken die corrupt zijn, daarom ziet u deze fout.

    Image
    Image

    U moet hiervoor een opdracht uitvoeren, wat u kunt doen in een verhoogde opdrachtprompt vanuit Windows. Als u niet zo ver kunt komen als uw bureaublad, gebruikt u de opdrachtprompt in het ASO-menu. Instructies voor beide methoden zijn beschikbaar via die link hierboven.

  4. Voer Systeemherstel uit. Hiermee worden alle wijzigingen in Windows-bestanden ongedaan gemaakt die mogelijk de oorzaak zijn van de fout 'Er was een probleem met het opnieuw instellen van uw pc'. Zorg er wel voor dat u uw computer herstelt naar een punt voordat de fout begon.

    Image
    Image

    Als u zich niet kunt aanmelden bij Windows om Systeemherstel uit te voeren, kunt u dit ook doen vanuit het ASO-menu via Problemen oplossen > Systeemherstelof vanaf opstartbare installatiemedia (zie de laatste stap hieronder).

  5. Repareer Windows Herstelomgeving. Als de WinRE-afbeelding, om welke reden dan ook, ontbreekt of beschadigd is, kan het de foutmelding "Er was een probleem met het resetten van uw pc" worden gegenereerd.

    Om het te repareren, opent u een verhoogde opdrachtprompt en voert u deze opdracht in:

    reagensc /uitschakelen

    Image
    Image

    Start uw computer opnieuw op, open de opdrachtprompt opnieuw en voer deze opdracht in:

    reagensc /enable

    Deze oplossing is alleen relevant voor een zeer specifieke situatie, die mogelijk niets te maken heeft met de oorzaak van het probleem. Zorg ervoor dat u de andere bovenstaande stappen voltooit voordat u verdergaat met deze.

  6. Als je na het proberen van al deze suggesties nog steeds niet in staat bent geweest om de fout "Er was een probleem met het resetten van je pc" op te lossen, kun je deze volledig omzeilen door Windows vanaf een schijf of een flashstation te installeren. Aangezien uw doel vanaf het begin was om de hele schijf te wissen en Windows 10 of Windows 8 opnieuw te installeren, kunt u dit doen vanaf de installatiemedia.

    Voor deze taak moet je Windows 10 of Windows 8 op een schijf of een flashstation hebben. U start daarmee op in plaats van op de harde schijf, zodat u de daar geïnstalleerde software kunt gebruiken om Windows opnieuw te installeren.

    Als je niet bekend bent met het opstartproces, leer dan hoe je kunt opstarten vanaf een schijf of hoe je kunt opstarten vanaf een USB-apparaat.

Aanbevolen: