Nieuwste iOS 15-update lost een andere beveiligingsfout op

Nieuwste iOS 15-update lost een andere beveiligingsfout op
Nieuwste iOS 15-update lost een andere beveiligingsfout op
Anonim

Apple heeft een nieuwe iOS 15-beveiligingsupdate uitgebracht om een zero-day-fout aan te pakken die hackers zouden kunnen gebruiken om de controle over uw apparaat over te nemen.

Iets meer dan een week na de laatste iOS 15-update (versie 15.0.1), hebben we nu versie 15.0.2 om te downloaden. De update repareert specifiek nog een ander beveiligingslek. De nieuwste exploit, door Apple aangeduid als CVE-2021-30883, maakt het mogelijk voor hackers om de controle over je iPhone of iPad over te nemen. Volgens Apple is het probleem "mogelijk actief misbruikt", wat betekent dat kwaadwillende actoren hiervan op de hoogte kunnen zijn en zijn gaan profiteren van de maas in de wet.

Image
Image

CVE-2021-30883 kan van invloed zijn op een verscheidenheid aan Apple-apparaten, van de iPhone 6S en hoger, tot zelfs de 7e generatie iPod touch.

Veel iPad-modellen zijn ook kwetsbaar, waaronder alle iPad Pro's, de iPad Air 2 en later, en de iPad mini 4 en later. In wezen, als je een iPhone, iPad of iPod hebt die ongeveer zes jaar of minder oud is, loop je risico.

De beste manier om problemen met CVE-2021-30883 te voorkomen, is door uw iOS 15-gebruikende apparaten meteen bij te werken.

Image
Image

Helaas lijkt er geen andere oplossing te zijn voor het beveiligingsprobleem, behalve misschien voor onbepaalde tijd uw apparaat als voorzorgsmaatregel in de vliegtuigmodus te houden.

iOS 15.0.2 is nu beschikbaar. Als je automatische downloads hebt ingeschakeld, is het misschien zelfs al geïnstalleerd, hoewel je misschien je iOS-versienummer wilt controleren om er zeker van te zijn dat er 15.0.2 staat. Anders moet u handmatig controleren op de update.

Aanbevolen: