Jabra Elite 65t Review: klein en krachtig met weinig concessies

Inhoudsopgave:

Jabra Elite 65t Review: klein en krachtig met weinig concessies
Jabra Elite 65t Review: klein en krachtig met weinig concessies
Anonim

Bottom Line

Er is niet veel om een hekel aan deze oordopjes te hebben (het mist een beetje pasvorm en afwerking), maar er is genoeg om van te houden, van geluid en bouwkwaliteit tot geweldige functionaliteit.

Jabra Elite 65T echte draadloze oordopjes en oplaadetui

Image
Image

We hebben de Jabra Elite 65t-koptelefoon gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar echt draadloze hoofdtelefoons, heb je waarschijnlijk gezien dat de Jabra Elite 65t bovenaan een aantal "best of" -lijsten op internet staat. En dat is niet voor niets: het is echt een indrukwekkende koptelefoon op veel vlakken.

Zoals bij alles aan de bovenkant van een prijscategorie, zijn verwachtingen hier belangrijk. Als je deze koopt met torenhoge verwachtingen, heb je misschien wat kleine problemen met de pasvorm en afwerking. Maar vanuit het oogpunt van geluidskwaliteit en functionaliteit zijn de 65ts ijzersterk en zullen de meeste mensen goed van pas komen, of je nu op zoek bent naar oordopjes voor training of een koptelefoon voor forensen.

Ontwerp: schoon en interessant met een futuristisch tintje

Jabra is een merk dat voor het eerst bekendheid maakte met single-ear Bluetooth-headsets. Het is dus normaal om een paar echte draadloze oordopjes van het merk te vinden, maar wat een beetje verrassend is, is het kleine knikje in het ontwerp naar die oude Bluetooth-randapparatuur met één oor. Er is een kleine -inch vin die enkele van de array-microfoons bevat (we komen daar zo op terug) en ziet eruit als een gekrompen versie van een headset.

Image
Image

We hebben een paar Elites getest die Jabra Titanium Black noemt. Ze hebben donkerzilver aan de buitenkant en matzwart aan de binnenkant. Deze combinatie is onze favoriet omdat het bescheiden is, maar je kunt de 65ts oppikken in een gedurfder koperzwart of flitsend goudbeige.

Als laatste punt over het ontwerp: blijf niet hangen in de richting waarin het woord Jabra wordt vermeld. We bespreken het in het gedeelte Comfort, maar je moet deze tot 90 graden draaien om de juiste pasvorm voor je oorvorm te vinden. Het is een slim ontwerp, aangezien de binnenbehuizing ergonomisch hellend is om in veel oorvormen te passen zonder dat er buigbare rubberen vinnen nodig zijn, maar het maakt het esthetisch twijfelachtig als uw pasvorm het Jabra-logo verticaal plaatst in plaats van horizontaal.

Comfort: Meestal oké, met een beetje leercurve

Het gevoel van de Jabra 65ts was misschien wel het meest polariserende aspect van onze tests. Dit zijn echte draadloze hoofdtelefoons, dus de kans is groot dat u zich hier al bewust bent van de zorgen. Als je geen strakke pasvorm hebt, loop je het risico een enkele knop te verliezen tijdens een training of wanneer je onderweg bent - we hebben een behoorlijk traumatiserend incident meegemaakt toen we de juiste knop lieten vallen en deze onder een geparkeerde auto rolde.

Image
Image

De truc is om het oordopje in je oor te plaatsen met de vin naar voren gericht naar je gezicht (laten we het 3 uur noemen) en het dan met de klok mee naar 6 uur te draaien. Je voelt de uitpuilende rand van de hoofdbehuizing op een vrij duidelijke manier in de zak van je buitenste gehoorgang glijden. Voor sommige mensen landt dit precies rond 4 uur. Voor anderen moet je de vin bijna helemaal naar beneden richten tot 6 uur. Deze stap is cruciaal voor zowel de stabiliteit in uw oor als voor de geluidskwaliteit. Maar, net als bij sommige andere sport-oordopjes, leidt dit tot een zeer strakke afdichting. Als je daaraan gewend bent, is dit geen probleem, maar als je het gevoel van oordopjes die heel dicht in je oren worden gedrukt niet prettig vindt, kan dit oncomfortabel zijn.

Het enige waar de meeste mensen niet tegenin zullen gaan, is dat de geluidskwaliteit van de Elite 65t geweldig is.

Gelukkig heeft Jabra twee extra rubberen oordopjes (ze noemen ze EarGels) in de doos. De grootste is ongeveer een halve inch in diameter en de kleinste is ongeveer 1/3 inch. De middelste maat is degene die op de toppen wordt geïnstalleerd. Tot slot schat de fabrikant de rechter headset op een gewicht van 6,5 gram en de linker headset op 5,8 gram. Dit is een behoorlijk indrukwekkend gewicht als je bedenkt hoeveel technologie erin zit.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: eersteklas voor de oordopjes, minder voor de behuizing

Naast smartphones zijn koptelefoons waarschijnlijk het meest omslachtige stukje technologie dat we allemaal bezitten. Ze gaan met ons mee op workouts, worden verdrongen in onze forensentassen en door de met regen doordrenkte beltoon gehaald. De Elite voelt ondanks hun gewicht erg stevig aan.

De oordopjes zelf hebben IP55 stof- en waterbestendigheid - elk van die cijfers komt overeen met respectievelijk het niveau voor stof- en waterdichtheid. Wat dat in lekentaal betekent, is dat de oordopjes worden beschermd tegen beperkt stof en tegen lagedrukwaterspuiten (denk aan: uw standaard aanrecht) vanuit elke richting. Dit is niet helemaal de gouden standaard (IP68) die we in recente generaties smartphones hebben gezien, dus zorg ervoor dat u deze niet onderdompelt in water en de hoofdtelefoon niet in vuil wrijft. Jabra lijkt zich aan de beoordeling te houden, aangezien ze een automatische garantie van 1 jaar bieden, met de mogelijkheid om de stof- en waterbestendigheid te verlengen tot 2 jaar door te registreren via de app.

Image
Image

Het enige negatieve van de set hier is de batterijhouder. Het is gemaakt van een mat, plasticachtig materiaal dat de hoofdtelefoon wel beschermt, maar niet premium aanvoelt. Het scharnierende deksel van de batterijhouder is lastig te openen en vereist een bepaalde krachtshoek. Het is jammer, want dit doet echt afbreuk aan de ervaring, waardoor het enigszins gemakkelijk is om de oordopjes te verdringen (mogelijk zelfs uit te schakelen) wanneer je ze open moet forceren.

Geluidskwaliteit: vol, levensecht en objectief geweldig

Het enige waar de meeste mensen niet tegenin zullen gaan, is dat de geluidskwaliteit van de Elite 65t geweldig is. Uit het specificatieblad: de luidsprekers dekken frequenties van 20 Hz tot 20 kHz, de luidsprekerdriver is 6,0 x 5,1 mm en de hele behuizing maakt gebruik van een akoestisch open kamerontwerp. Dit betekent dat hoewel de oordopjes vrij ver in je gehoorgang zitten, ze toch wat opener, rijker en levensechter klinken. De 16 ohm luidsprekerimpedantie en de 103dB SPL zorgen voor veel volume en geweldige ondersteuning aan de bestuurderskant. Bovendien betekent de ondersteuning voor Bluetooth 5.0 en de AAC-codec dat je bijna net zoveel kwaliteit krijgt als bedrade oordopjes.

Als je het premium prijskaartje kunt betalen, zul je echt niet teleurgesteld zijn.

Het andere stukje van de puzzel hier is de microfoonarray. Ja, de spraakkwaliteit bij telefoongesprekken werkt net zo goed als je zou verwachten van een merk als Jabra dat naam heeft gemaakt op Bluetooth-randapparatuur voor telefoongesprekken. Maar de vier microfoons bieden ook enige reductie van omgevingsgeluid (vrij eenvoudig, in onze tests) en de mogelijkheid om wat omgevingsgeluid te filteren als je je omgeving wilt horen. Deze MEMS-microfoons (dat acroniem betekent eigenlijk gewoon dat ze klein zijn, vervaardigd met behulp van halfgeleiders) zijn superklein en supernauwkeurig. Het is echter belangrijk om hier op te merken dat wanneer je een deel van het geluid binnenlaat, het een beetje scherp en schurend kan zijn vanwege alle details.

Batterijlevensduur: midden op de weg, maar trouw aan Jabra's woord

Buiten de geluidskwaliteit is de levensduur van de batterij echt een van (zo niet de) belangrijkste specificaties van Bluetooth-hoofdtelefoons. Dit geldt vooral voor echte draadloze oordopjes, want als de batterij leeg is, heb je geen verhaal meer. De oordopjes beloven ongeveer vijf uur batterijduur, wat vrij dicht bij de concurrenten ligt, en we vonden dat dit grotendeels waar was. Dat gezegd hebbende, toen we zware microfoonfuncties gebruikten, zoals het doorlaten van omgevingsgeluid en telefoongesprekken, was het bijna vier uur.

De batterijhouder zelf is waar de 65t tekortschiet. Je krijgt slechts 10 extra uren batterij met de 500mAh-behuizing, terwijl zoiets als de Apple AirPods je ongeveer het dubbele geven. Dit is verrassend omdat de case zelf zoveel groter is dan de oplaadcase van de AirPods.

Image
Image

In vergelijking met de Bose SoundSport Free - een andere belangrijke concurrent - zijn de Jabra's zelfs dood. Wat hier verfrissend is, is dat de batterijlevensduur van 65 ton in onze praktijktests heel dicht bij deze geciteerde totalen leek. Als je geen stroom meer hebt, kun je de volledige set in 2 uur opladen met de meegeleverde micro-USB-kabel. Deze totalen doen niet veel hoofden draaien, maar de cijfers die op de doos worden geadverteerd, zijn behoorlijk nauwkeurig, een feit dat we graag zien.

Bottom Line

Als een paar Bluetooth-oordopjes geweldige connectiviteit hebben, merk je het niet eens echt. De 65ts hebben geen gekke handige toeters en bellen zoals AirPods, en ze worden ook niet geplaagd door overslaan en verbroken verbindingen zoals de goedkopere opties. In onze meer dan 20 uur aan testen telden we minder dan drie of vier merkbare sprongen en eigenaardigheden. Een punt om te overwegen: we merkten enige vertraging op bij het bekijken van video's (gebruikelijk bij echte draadloze oordopjes), maar het in- en uitschakelen van het linkeroordopje leek dit probleem meestal op te lossen.

Begeleidende Software: Uitgebreid, veelzijdig en een mooie kers op de taart

Vergeleken met vrijwel alle andere concurrenten in de ruimte, is de Jabra Sound+-app een enorm verkoopargument voor deze oordopjes. Ten eerste kun je met de software eenvoudig verbinding maken en meer te weten komen over de oordopjes – een belangrijk feit, omdat sommige bedieningselementen aan boord niet al te intuïtief zijn. U kunt ook de versterking van het omgevingsgeluid schakelen om u uw omgeving te laten horen (Jabra noemt dit HearThrough).

Image
Image

Er is een zeer standaard EQ met een aantal solide presets - "smooth" was meestal onze favoriet. Bovendien kunt u al deze opties gebruiken en ze toewijzen aan verschillende momenten in uw leven, waardoor u een instellingsvoorkeur creëert voor standaardinstellingen, uw woon-werkverkeer en werk-/focustijd. Je kunt de bedieningselementen mixen en matchen (Jabra noemt ze widgets), en je kunt zelfs wat omgevingsgeluiden rechtstreeks vanuit de app mixen. Het is een heel intuïtief pakket zonder al te ingewikkeld te zijn, hoewel we zouden willen dat er een niet-mobiel equivalent voor uw computer was.

Bottom Line

De waarheid over de prijsstelling hier is dat deze duur zijn, maar niet buitenaards. De catalogusprijs van de Elite 65t is $ 169,99, waarmee hij net iets duurder is dan de AirPods van Apple. Dit is belangrijk om te overwegen, want als hoofdtelefoons meer zijn dan dat, mag u een vlaggenschipproduct verwachten. Alleen al vanwege de bouw- en geluidskwaliteit denken we dat de prijs redelijk is, maar sommige tekortkomingen (zoals de plastic behuizing en de ietwat kieskeurige pasvorm) kunnen ervoor zorgen dat deze minder premium aanvoelen.

Concurrentie: druk, maar duidelijk

Er is een ware stroom van "echt draadloze" hoofdtelefoons geweest die dit jaar veel vaker voorkomt. De Elite 65t kwam begin 2018 uit samen met de Elite Active 65t, die betere IP-classificaties en een ingebouwde versnellingsmeter voor het volgen van de training biedt. Maar in onze ogen zijn er twee echte concurrenten.

Vergeleken met vrijwel alle andere concurrenten in de ruimte, is de Jabra Sound+-app een enorm verkoopargument voor deze oordopjes.

Voor gemak, eersteklas bouwkwaliteit en merkherkenning zijn de Apple AirPods hier een natuurlijke concurrent. Als je oordopjes wilt die gemakkelijk in je iOS-ecosysteem kunnen worden gevouwen en niet veel geeft om een volledige, substantiële geluidskwaliteit, dan zijn de AirPods iets voor jou. Maar als geluidskwaliteit en een sportievere look prioriteit hebben, koop dan de 65ts.

Er zijn een paar andere op audio gerichte echte draadloze oordopjes, maar geen enkele heeft de functies en merkherkenning zoals Jabra en Bose. In onze oren lijkt de Bose SoundSport Free erg op de Elite 65t, hoewel we vonden dat de Elite aanzienlijk luider was. Je krijgt ook betere microfoonfuncties en een betere IP-classificatie (IP55 versus IPX4 op de SoundSports). Maar de pasvorm voelt natuurlijker aan op de SoundSports, dus het komt uiteindelijk neer op jouw prioriteiten.

Wilt u wat andere opties zien? Bekijk onze lijst met de beste draadloze hoofdtelefoons en de beste echte draadloze oordopjes.

Duur, maar de moeite waard

Als je het premium prijskaartje kunt betalen, zul je echt niet teleurgesteld zijn. Er zijn enkele eigenaardigheden, zoals de enigszins gammele behuizing en de leercurve die verband houdt met de pasvorm. Maar deze koptelefoon controleert vrijwel elke andere doos, en elk trainingsregiment of forenzentas zou des te beter zijn om deze daar te hebben.

Specs

  • Productnaam Elite 65T echte draadloze oordopjes en oplaadcase
  • Product Merk Jabra
  • SKU 6181245
  • Prijs $169.99
  • Releasedatum januari 2018
  • Productafmetingen 1 x 2,25 x 1,75 inch.
  • Kleur Koper Zwart, Titanium Zwart, Goud Beige
  • Batterijlevensduur 5 uur, of 15 uur met oplaadcassette
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 33 ft
  • Garantie 1 jaar, 2 jaar met app-registratie
  • Bluetooth 5.0
  • Audiocodecs AAC

Aanbevolen: