Wat is een PLS-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een PLS-bestand?
Wat is een PLS-bestand?
Anonim

Een bestand met de PLS-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Audio Playlist-bestand. Het zijn platte tekstbestanden die verwijzen naar de locatie van audiobestanden, zodat een mediaspeler de bestanden in de wachtrij kan zetten en ze een voor een kan afspelen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat PLS-bestanden niet de daadwerkelijke audiobestanden zijn die de mediaspeler opent; het zijn slechts verwijzingen of links naar de mp3's (of welk formaat de bestanden dan ook hebben).

Sommige PLS-bestanden kunnen in plaats daarvan MYOB Accounting Data-bestanden of PicoLog Settings-bestanden zijn.

Image
Image

Er is ook iets genaamd PLS_INTEGER dat niets te maken heeft met een van deze PLS-bestandsindelingen. PLS is ook een afkorting voor technische termen zoals fysieke laagschakelaar, alstublieft (sms-jargon) en privélijnservice.

Hoe een PLS-bestand te openen

Audio-afspeellijstbestanden met de. PLS-bestandsextensie kunnen worden geopend met iTunes, Winamp Media Player, VLC, PotPlayer, Helium, Clementine, CyberLink PowerDVD, AudioStation en andere softwareprogramma's voor mediabeheer.

U kunt PLS-bestanden ook openen in Windows Media Player met Open PLS in WMP. (Je kunt meer lezen over hoe je dat kunt doen in deze gHacks.net tutorial).

Zoals je hieronder kunt zien, kunnen audio-afspeellijstbestanden ook worden geopend met een eenvoudige teksteditor zoals Kladblok in Windows, of iets complexers zoals een gratis teksteditor-applicatie.

Hier is een voorbeeld-PLS-bestand met drie items:

[playlist]

File1=C:\Users\Jon\Music\audiofile.mp3

Title1=Audiobestand langer dan 2 m

Length1=246 File2=C:\Users\Jon\Music\secondfile. Mid

Title2=Short 20s File

Length2=20

File3=https://radiostream.example.org

Title3: Radio Stream

Length3=-1

NumberOfEntries=3

Version=2

Als je een teksteditor gebruikt om het PLS-bestand te bekijken of te bewerken, zie je zoiets als het bovenstaande, wat betekent dat je het PLS-bestand niet echt kunt gebruiken om de audio af te spelen. Daarvoor heb je een van de bovengenoemde programma's nodig

MYOB AccountRight en MYOB AccountEdge kunnen PLS-bestanden openen die MYOB Accounting Data-bestanden zijn. Deze bestanden worden meestal gebruikt om financiële informatie te bewaren.

PLS-bestanden die zijn gemaakt van PicoLog-gegevensregistratieapparaten kunnen worden geopend met PicoLog-gegevensregistratiesoftware.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het PLS-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is of als u liever een ander geïnstalleerd programma PLS-bestanden laat openen, kijk dan hoe u het standaardprogramma voor een specifiek bestand kunt wijzigen extensie om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een PLS-bestand converteren

Voordat we uitleggen hoe je een PLS Audio Playlist-bestand converteert, moet je onthouden dat de gegevens in het bestand alleen maar tekst zijn. Dit betekent dat u het bestand alleen naar een ander op tekst gebaseerd formaat kunt converteren, niet naar een multimediaformaat zoals MP3.

Een manier om een PLS-bestand naar een ander afspeellijstformaat te converteren, is door een van de PLS-openers van hierboven te gebruiken, zoals iTunes of VLC. Nadat het PLS-bestand bijvoorbeeld in VLC is geopend, kunt u de optie Media > Save Playlist to File gebruiken om de PLS naar M3U te converteren, M3U8 of XSPF.

Een andere optie is om Online Playlist Creator te gebruiken om de PLS naar WPL (een Windows Media Player Playlist-bestand) of een ander playlist-bestandsformaat te converteren. Om het PLS-bestand op deze manier te converteren, moet u de inhoud van het. PLS-bestand in een tekstvak plakken; je kunt de tekst uit het PLS-bestand kopiëren met een teksteditor.

U kunt waarschijnlijk MYOB Accounting Data-bestanden en PicoLog Settings-bestanden van PLS naar een ander bestandsformaat converteren met een van de bovenstaande programma's die het bestand kunnen openen.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als geen van de bovenstaande informatie nuttig is geweest bij het openen van uw bestand, is het mogelijk dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestandsextensies worden op bijna exact dezelfde manier gespeld als PLS-bestanden, maar ze zijn niet gerelateerd aan de bovenstaande formaten en kunnen daarom niet worden geopend met dezelfde programma's.

Bijvoorbeeld, PLSC (Messenger Plus! Live Script), PLIST (Mac OS X Property List) en PLT (AutoCAD Plotter Document)-bestanden openen niet zoals PLS-afspeellijstbestanden, ook al delen ze een deel van hetzelfde letters in hun bestandsextensies.

Heeft uw bestand een andere bestandsextensie? Onderzoek degene die je nodig hebt om meer informatie te krijgen over de programma's die het kunnen openen of converteren.

FAQ

    Hoe open ik een PLS-bestand in Windows Media Player?

    Windows Media Player ondersteunt het PLS-bestandsformaat niet, maar er is een gratis Windows-softwareprogramma dat fungeert als tussenpersoon tussen Windows Media Player en het PLS-bestand. Download Open PLS in WMP en volg de aanwijzingen om een PLS-bestand te openen.

    Hoe converteer ik een PLS-bestand naar MP3?

    Om een PLS-bestand naar een MP3 te converteren, heb je een externe converter of een online conversietool nodig. Een voorbeeld van een externe converter is Switch Audio Converter. Download de software en volg de aanwijzingen om het PLS-bestand te importeren en te converteren. Een online conversietool is Convertio; upload uw PLS-bestand en converteer het.

Aanbevolen: