Google Maps is hier om u te redden van een bosbrand

Inhoudsopgave:

Google Maps is hier om u te redden van een bosbrand
Google Maps is hier om u te redden van een bosbrand
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Er is een groeiend aantal apps beschikbaar om u actuele informatie te geven over de locatie van gevaarlijke bosbranden.
  • Een nieuwe functie van Google Maps maakt het voor gebruikers gemakkelijker om bosbranden te zien.
  • Experts zeggen dat je er rekening mee moet houden dat bosbranden zendmasten kunnen vernietigen, waardoor het vermogen van Maps om informatie bij te werken wordt beperkt.

Image
Image

Je smartphone kan je beschermen tegen gevaarlijke bosbranden.

Google lanceert een Maps-functie om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om bosbranden te zien. De nieuwe laag natuurbranden op Maps toont de meeste grote branden, en de branden die evacuaties vereisen, over de hele wereld. Het is een van een toenemend aantal apps die bedoeld zijn om mensen te waarschuwen voor bosbranden naarmate de dreiging groter wordt.

"Weten dat een brand net achter een bergkam of hoger op de heuvels is, is zeer belangrijke informatie", vertelde Albert Simeoni, een professor aan het Worcester Polytechnic Institute die onderzoek doet naar het gedrag en de impact van bosbranden, in een e-mailinterview aan Lifewire. "Snel toegang hebben tot die informatie wanneer gebeurtenissen erg snel plaatsvinden en de autoriteiten proberen in te halen, kan ook van cruciaal belang zijn."

Groeiende brandgevaar

Wildfires bedreigen een groeiend aantal gemeenschappen over de hele wereld. Volgens federale gegevens is het aantal door bosbranden in de VS afgebrande gebieden de afgelopen 40 jaar toegenomen, momenteel meer dan twee keer zo groot als in de jaren '80 en '90.

Vorig jaar lanceerde Google een natuurbrandgrenskaart op basis van satellietgegevens om mensen in de VS te helpen gemakkelijk de geschatte grootte en locatie van de brand vanaf hun apparaat te begrijpen.

"Hierop voortbouwend brengen we nu alle natuurbrandinformatie van Google samen en lanceren deze wereldwijd met een nieuwe laag op Google Maps ", schreef Rebecca Moore, de directeur van Google Earth en Earth Engine, in een blog na. "Met de natuurbrandlaag kun je actuele details krijgen over meerdere branden tegelijk, zodat je in tijden van nood snelle, weloverwogen beslissingen kunt nemen."

Google Maps-gebruikers kunnen op de afbeelding van een brand tikken om beschikbare links naar bronnen van lokale overheden te zien, zoals websites voor noodgevallen, telefoonnummers voor hulp en informatie en evacuatiedetails. Indien beschikbaar, kunt u ook informatie over de brand zien, zoals de beheersing ervan, het aantal hectaren dat is afgebrand en wanneer al deze informatie voor het laatst is gemeld.

"Het is goed om een idee te hebben van wat er om je heen gebeurt, omdat de meeste mensen slechts een gedeeltelijk zicht hebben op een vuur dat op hen afkomt en echt moeite hebben om afstanden in te schatten, vooral 's nachts," zei Simeoni.

Ik denk dat deze nieuwe tool andere waarschuwingssystemen moet aanvullen, maar niet vervangen…

Als u geen Google Maps-gebruiker bent, is informatie over natuurbrandkaarten ook online beschikbaar op federaal niveau en via NASA. Op lokaal niveau bieden verschillende staatswebsites vuurkaarten aan, zoals CALFIRE of de Oregon Smoke-blog, merkte Simeoni op.

Er zijn ook veel mobiele apps beschikbaar die gegevens van de overheid en privégegevens verzamelen en deze op kaarten weergeven om gebruikers te helpen bij het vermijden van branden. Met de Fire Finder-app kun je bijvoorbeeld snel informatie en afbeeldingen van een natuurbrand in de VS opzoeken. De app toont branduitbraken op een satellietkaart en stelt je in staat om te zoeken naar de brand die je wilt volgen.

Valse beveiliging?

Hoewel de nieuwe Google Maps-functie handig kan zijn, heeft deze beperkingen. Bosbranden kunnen immers zendmasten vernietigen, waardoor het vermogen van Maps om de informatie bij te werken wordt beperkt.

Brandgedrag tijdens extreme gebeurtenissen kan zelfs plotseling veranderen en onverwachte wendingen nemen, zei Simeoni.

"Mensen denken misschien dat het vuur ver bij hen vandaan is of dat ze niet op zijn pad zijn, terwijl ze in werkelijkheid heel snel getroffen zullen worden", voegde hij eraan toe.

Het is goed om een idee te hebben van wat er om je heen gebeurt, omdat de meeste mensen slechts een gedeeltelijk zicht hebben op een vuur dat op hen afkomt…

De Tubbs-brand in 2017 had bijvoorbeeld een verspreidingssnelheid van maximaal 6 mijl per uur als gevolg van firebrands die vuren ontstaken vóór het hoofdvuurfront.

"In dit geval worden brandhaarden mogelijk niet snel genoeg gedetecteerd door satellieten, en een update per uur zal te langzaam zijn om de zeer hoge verspreidingssnelheden vast te leggen," zei Simeoni.

Bovendien, houd je ogen niet op je smartphone gekluisterd als er gevaar in de buurt is, zeggen experts.

"Ik denk dat deze nieuwe tool andere waarschuwingssystemen moet aanvullen, maar niet vervangen, en het is nog steeds erg belangrijk om zoveel mogelijk naar de autoriteiten te luisteren", zei Simeoni. "Dit feit zou heel duidelijk moeten worden gemaakt door Google."

Aanbevolen: