De nieuwe functie 'Volgen' van Google Chrome kan het web redden

Inhoudsopgave:

De nieuwe functie 'Volgen' van Google Chrome kan het web redden
De nieuwe functie 'Volgen' van Google Chrome kan het web redden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de nieuwe 'volgen'-functie van Chrome kun je je op bijna elke website abonneren.
  • Nieuwe verhalen van uw sites verschijnen op de nieuwe tabbladenpagina van Chrome.
  • Het hele ding wordt mogelijk gemaakt door RSS, zoals Google Reader.
Image
Image

Google heeft een functie toegevoegd waarmee je websites rechtstreeks in Chrome kunt volgen, net alsof je iemand op Twitter zou volgen (alleen voor websites).

Websites volgen!? Dat klinkt super handig, toch? En het is gemakkelijk. U klikt gewoon op een knop daar in de browser en u bent "geabonneerd" op alle updates van die site. Nieuwe nieuwsberichten, artikelen of andere nieuwe berichten verschijnen dan op de nieuwe tabbladen-pagina van Chrome. Zou dit eindelijk een wederopstanding van Google Reader kunnen zijn?

"Ik denk dat een RSS-lezer die is ingebouwd in Chrome (en niet wordt gebrandmerkt als een RSS-lezer) een blijvende kans heeft op Facebook en Twitter", vertelde Vinay Sahni, mede-oprichter van klantrelatiesoftwarebedrijf Enchant, aan Lifewire via e-mail.

"Het publiek voor de volgfunctie van Chrome zal waarschijnlijk veel groter zijn dan degenen die ooit Google Reader hebben gebruikt. Doordat het in de browser is ingebouwd, kan Google inhoud naar mobiele meldingspanelen pushen."

Google Reader

Google Reader, die in 2013 met pensioen ging, deed precies dit. Je zou een site toevoegen en elke keer dat het een nieuw artikel publiceerde, zou het in je reader verschijnen. Je zou nooit een nieuw verhaal missen omdat, in tegenstelling tot de altijd vloeiende tijdlijn van Twitter, je artikelen geordend zijn per website. Het was als e-mail, alleen met dingen die je wilde lezen. En nu is het weer terug van weggeweest.

Image
Image

"Vanaf vandaag experimenteren we met Chrome-stabiel met een volgende-functie. Je kunt websites kiezen om te volgen en hun RSS-updates verschijnen op de nieuwe tabbladpagina van Chrome", Adrienne Porter Felt, technisch directeur van Google voor Chrome, schreef in een tweet.

Google Reader was het beroemde gezicht van RSS, dat slechts een internetprotocol is waarmee websites elkaar kunnen controleren op nieuwe en bijgewerkte pagina's. Het ondersteunt podcastabonnementen en diensten zoals Flipboard.

Er zijn tal van apps die doen wat Google Reader deed en meer, maar op de een of andere manier raakten RSS en Google Reader in elkaar over, zodat mensen dachten dat de andere weg was als de ene weg was. Het is net zoiets als geloven dat het hele internet zou ophouden te bestaan als Google Zoeken werd afgesloten.

Maar hoewel RSS-feeds en reader-apps nooit verdwenen zijn, nam hun populariteit af. Misschien brengt deze nieuwe functie in Chrome daar verandering in. Maar wat heeft Google eraan?

Google versus Twitter en Facebook

Het kan zijn dat Porter Felt en haar team de functie Volgende hebben toegevoegd, alleen omdat ze dachten dat het netjes zou zijn. En het is. Maar het heeft ook de potentie om de dominantie van Twitter en Facebook te verstoren als het gaat om het volgen van het nieuws.

"Het publiek voor de volgfunctie van Chrome zal waarschijnlijk veel groter zijn dan degenen die ooit Google Reader hebben gebruikt."

Op dit moment krijgen veel, misschien wel de meeste mensen hun nieuws via Twitter of Facebook. De problemen hier zijn legio. Het is onpraktisch omdat belangrijke verhalen aan je voorbij kunnen gaan op de rivier van tweets en updates.

Het is bevooroordeeld omdat de verhalen worden gekozen door een algoritme. En het is over het algemeen gewoon problematisch om je kijk op de wereld te laten vormen door een of twee particuliere bedrijven met een agenda die haaks staat op de objectieve waarheid.

Je kiest niet de bronnen van het nieuws dat je leest. In plaats daarvan worden ze gekozen door een algoritme of door de mensen die je volgt. Of beter gezegd, de verhalen die het algoritme heeft aanbevolen aan de mensen die je volgt.

"We gaan de algoritmen niet stoppen", vertelde Brent Simmons, ontwikkelaar van de RSS-lezer-app NetNewsWire, aan Lifewire toen we het hadden over de doelen van zijn app. "Maar het bestaan van NetNewsWire is voor iedereen die het wil opmerken het bewijs dat mensen de algoritmen niet nodig hebben - en in feite zijn we beter af zonder ze."

Google geeft misschien niet om deze diepere problemen, maar het kan zijn dat u liever in Chrome blijft, de advertenties van Google bekijkt en daar meer tijd doorbrengt dan op gesloten platforms, wat goed nieuws is voor ons allemaal.

Image
Image

Als 'volgen' een succes wordt, kan dat een diepgaand effect hebben. In plaats van mensen op sociale netwerken te volgen, zouden we hun blogs kunnen volgen, wat leidt tot een meer doordacht discours. Zonder de noodzaak om vluchtige aandacht te trekken, zouden discussies meer context en dus meer diepgang kunnen hebben.

En ze hoeven elkaar niet uit te sluiten. Twitter is een goede plek om je blogposts te promoten, te delen en te bespreken.

Following is al beschikbaar in Chrome voor Android en is 'in uitvoering' voor iOS, zegt Porter Felt. Mogelijk moet u deze inschakelen als deze nog niet is ingeschakeld. Bekijk het, want het zou de toekomst van het web kunnen zijn.

Aanbevolen: