Scannen in Notes op iPhone of iPad (iOS)

Inhoudsopgave:

Scannen in Notes op iPhone of iPad (iOS)
Scannen in Notes op iPhone of iPad (iOS)
Anonim

Wat te weten

  • Open een bestaande notitie of maak een nieuwe, tik op het camerapictogram en selecteer Documenten scannen.
  • Druk op de sluiterknop of gebruik automatisch vastleggen voor uw scan en pas vervolgens de vorm aan.
  • Herhaal om nog een scan toe te voegen of voltooi door op Opslaan te tikken om de scan in je notitie te plaatsen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u documenten, bonnen en andere fysieke papieren scant met de Notes-app op uw iPhone of iPad. U hoeft de camera-app niet te openen of een tool van derden te gebruiken. Open gewoon een briefje en ga! Deze instructies zijn van toepassing op de Notes-app op iOS 14 en iPadOS 14.

Een document scannen met notities op iPhone en iPad

Hier zijn de stappen om een document te scannen naar een nieuwe notitie in de Notes-app op je iPhone of iPad.

Opmerking

Als je een document naar een bestaande notitie wilt scannen, moet je een notitie van je iCloud-account gebruiken. Als u een notitie gebruikt van een verbonden e-mailaccount in de Notes-app, zoals Gmail, ziet u het camerapictogram of de hieronder beschreven optie voor het scannen van documenten niet.

  1. Tik met een geopende notitie op het camera-pictogram in de werkbalk en selecteer Documenten scannen.
  2. Plaats je apparaat boven het item dat je scant, zodat het in het frame staat. Je kunt dan desgewenst de pictogrammen voor flitser, filter en automatisch vastleggen bovenaan gebruiken.
  3. Als je Auto gebruikt, zal de camera het item geel markeren en de scan vastleggen. Als u Handmatig gebruikt, tikt u op de knop shutter om het item vast te leggen.

    Image
    Image
  4. Als je het gescande item ziet, kun je de hoeken op de afbeelding slepen als de scan misvormd is. Tik op Keep Scan om het op te slaan of Retake om de opname opnieuw uit te voeren.
  5. Je ziet dan opnieuw het camerascherm, zodat je weet dat het klaar is voor een nieuwe scan. Volg hetzelfde proces om een tweede document te scannen of tik op Opslaan. als u klaar bent
  6. Uw scan wordt dan weergegeven in uw notitie. Als uw notitie geen naam heeft, wordt deze standaard de naam van de scan die de app heeft vastgelegd.

    Image
    Image

Je kunt dan tekst toevoegen, schetsen maken of meer items toevoegen zoals elke andere notitie in de Notities-app. Of u kunt uw notitie gewoon achterlaten met de scan zoals het is.

Uw notitie wordt automatisch opgeslagen bij uw gescande item. En als je Notes synchroniseert van iPhone of iPad naar Mac, zie je het gescande item ook in de notitie op je Mac.

FAQ

    Hoe scan ik een QR-code op een iPhone?

    Om een QR-code op je iPhone te scannen, open je de Camera-app, kader je de QR-code en tik je op de melding. U kunt ook QR-codes scannen in de Wallet-app, wat handig is voor het opslaan en bewaren van passen en tickets.

    Hoe scan ik een streepjescode op een iPhone?

    Om een streepjescode op uw iPhone te scannen, downloadt u een app voor het scannen van streepjescodes van derden uit de App Store. (Koop bijvoorbeeld QR Code Reader-Barcode Maker.) Geef de app toestemming om de camera van uw iPhone te gebruiken, plaats de streepjescode en bekijk de verstrekte informatie. Tik op Zoeken om meer informatie over de gegevens van de streepjescode te bekijken.

    Hoe scan ik een QR-code op een Android?

    Als u een QR-code op een Android wilt scannen, downloadt u de QR-codelezer uit de Google Play Store of downloadt u een vergelijkbare app van derden. Richt uw camera op de QR-code, houd de Home-knop ingedrukt en tik vervolgens om de actie van de code te activeren. Houd er rekening mee dat sommige Android-telefoons een ingebouwde functionaliteit voor het lezen van QR-codes kunnen hebben.

Aanbevolen: