Een Spotify-afspeellijst verzenden

Inhoudsopgave:

Een Spotify-afspeellijst verzenden
Een Spotify-afspeellijst verzenden
Anonim

Wat te weten

  • Stuur een afspeellijst door op de afspeellijst in Spotify te klikken en vervolgens op de drie stippen onder de naam te klikken > Delen > Koppeling naar afspeellijst kopiëren.
  • Stuur op een telefoon een link door op de afspeellijst te tikken, drie stippen, deel en kies hoe je wilt delen.
  • Het kopiëren van de link is de puristische manier om dit te doen, waarbij delen via apps de manier waarop de link wordt verspreid verandert.

Dit artikel leert je hoe je een Spotify-afspeellijst naar iemand kunt sturen via een berichten-app of e-mail, evenals eventuele beperkingen die bij het proces betrokken zijn.

Hoe stuur ik een afspeellijst naar iemand?

Als je een Spotify-afspeellijst wilt delen door je vriend er een link naar te sturen, heeft Spotify het vrij eenvoudig gemaakt om dit te doen op zowel de desktop-app als de smartphone-app. Zo stuur je een afspeellijst naar iemand via de Spotify desktop-app.

  1. Open Spotify.
  2. Klik op de afspeellijst die je wilt delen.

    Image
    Image
  3. Klik op de drie puntjes onder de naam.

    Image
    Image
  4. Beweeg over Share.

    Image
    Image
  5. Klik op Kopieer link naar afspeellijst.

    Image
    Image
  6. De link is nu gekopieerd naar je klembord.
  7. Je kunt de link nu in een e-mail of ergens anders op je pc of Mac plakken.

Hoe deel ik een Spotify-afspeellijst vanaf mijn telefoon?

Als je een Spotify-afspeellijst via je telefoon wilt delen, is het proces iets anders. Hier leest u hoe u een Spotify-link kunt delen en naar mensen kunt sturen via uw smartphone.

  1. Open Spotify.
  2. Tik op Uw bibliotheek.
  3. Scroll naar beneden om de afspeellijst te vinden of tik op Playlists om ze te bekijken.
  4. Tik op de afspeellijst die je wilt delen.

    Image
    Image
  5. Tik op de drie puntjes onder de naam.
  6. Tik op Delen.
  7. Kies hoe je de afspeellijst wilt delen met opties voor het kopiëren van de link, delen via WhatsApp, Facebook, Instagram, Berichten en meer. De opties variëren afhankelijk van de apps die je hebt geïnstalleerd.

    Image
    Image

    Tik op de drie stippen voor meer opties om te delen.

Wat doet het klikken op een Spotify-afspeellijst?

Als je een Spotify-link naar iemand kopieert en plakt, vraag je je misschien af wat het eigenlijk betekent voor de ontvanger.

Door op de link op uw bureaublad te klikken, wordt de afspeellijst geopend in een browservenster waarbij de ontvanger deze in Spotify kan openen als ze meer opties willen. Als u op de link op uw smartphone klikt, wordt de Spotify-app automatisch geopend en begint deze af te spelen.

Bottom Line

Iedereen! Hoewel het concept het meest geschikt is om het met je vrienden en familie te delen, betekent het kopiëren van de link dat je het overal kunt plakken. Je zou het op een website, je Twitter-account of een ander open social media-account kunnen plaatsen, of waar je maar kunt bedenken.

Zijn er beperkingen aan het delen via de mobiele app?

Afhankelijk van hoe je je Spotify-afspeellijst via je telefoon deelt, kunnen je opties variëren. Het delen via Twitter maakt bijvoorbeeld gebruik van een link en een automatisch gemaakte Spotify-gerelateerde tweet, terwijl Facebook een afbeelding naar de Facebook-app stuurt met een aangepaste Play on Spotify-knop. Experimenteer om te zien wat voor jou het beste werkt.

Uiteindelijk geeft het kopiëren en plakken van de link je de meeste controle over hoe je de afspeellijst deelt.

FAQ

    Hoe stuur ik een Spotify-afspeellijst naar iemand die geen Spotify-account heeft?

    Hoewel je een Spotify-afspeellijstlink met iedereen kunt delen, hebben ze een Spotify-account nodig om naar de afspeellijst te luisteren. Laat de ontvanger een gratis Spotify-account maken, of laat hem overwegen een online converter te gebruiken om de afspeellijst op een andere service af te spelen. Voorbeelden zijn Deezer en Grooveshark.

    Hoe stuur ik een gezamenlijke afspeellijst op Spotify?

    Gebruik Spotify op het bureaublad, klik met de rechtermuisknop op een afspeellijst die u al hebt gemaakt en selecteer Collaborative Playlist Deel de afspeellijst door op More te klikken(drie stippen) > Share > Kopieer link naar afspeellijst en stuur de link naar vrienden zodat ze kunnen bijdragen aan de afspeellijst. Tik in de mobiele app op Bibliotheek, tik op de afspeellijst die u wilt samenwerken, tik op het Persoon toevoegen pictogram > Maak samenwerkingen deel vervolgens de afspeellijst.

Aanbevolen: