Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone 13

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone 13
Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone 13
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Apple Pay op iPhone 13: druk twee keer op de Zijknop > authenticeer met Face ID > Houd de iPhone bij de beta alterminal.
  • Als Face ID niet werkt, selecteert u betalen met toegangscode.
  • U kunt meer dan één kaart toevoegen aan Apple Pay.

Apple Pay is een snelle, veilige en contactloze manier om aankopen in winkels en op internet te betalen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Apple Pay op iPhone 13 gebruikt en hoe Apple Pay werkt.

Kan een iPhone 13 Apple Pay gebruiken?

Zoals alle iPhone-modellen sinds de iPhone 6-serie, kan de iPhone 13 Apple Pay gebruiken in winkels die het accepteren en die compatibele beta alterminals hebben. Om Apple Pay op de iPhone 13 te gebruiken, heeft u het volgende nodig:

  • Een debet of krediet van een bank die Apple Pay ondersteunt.
  • Stel Apple Pay in met uw bankpas of creditcard.
  • Stel Face ID in op je iPhone 13.
  • Aangemeld bij iCloud op je iPhone.
Image
Image

Hoe gebruik ik Apple Pay op mijn iPhone 13?

Als je aan alle vereisten uit het vorige gedeelte hebt voldaan en klaar bent om Apple Pay op iPhone 13 te gaan gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Als je klaar bent om te betalen in een winkel die Apple Pay ondersteunt, wacht dan tot de kassier zegt dat het tijd is om te betalen. Vaak heeft de creditcardterminal een lampje dat aangeeft dat hij klaar is voor betaling.
  2. Dubbelklik op de zijknop van de iPhone.

  3. Houd uw iPhone 13 dicht bij de beta alterminal.
  4. Keur de transactie goed door naar uw iPhone-scherm te kijken om Face ID te gebruiken.
  5. Een Done vinkje verschijnt op het iPhone-scherm en de beta alterminal gaat verder met de volgende stap. In sommige gevallen moet u mogelijk een pincode van uw bankpas invoeren.

Wil je dieper gaan met Apple Pay of heb je hulp nodig bij het oplossen van problemen? We kunnen u leren hoe u een kaart uit Apple Pay verwijdert met iCloud, hoe u Apple Pay Cash gebruikt en wat u moet doen als Apple Pay niet werkt.

Hoe Apple Pay in te stellen op iPhone 13

Wilt u Apple Pay instellen op iPhone 13? Volg deze stappen:

  1. Open de Wallet app.
  2. Tik op +.
  3. Tik op Debet- of creditcard.
  4. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Plaats uw creditcard in de zoeker op het scherm en de Wallet-app zal deze detecteren en toevoegen. Controleer het kaartnummer en tik op Volgende.

  6. Controleer de vervaldatum, voeg de driecijferige beveiligingscode toe en tik op Volgende.
  7. Akkoord met de algemene voorwaarden.

    Image
    Image
  8. Beslis of u de nieuwe kaart uw standaardkaart wilt maken (dit is alleen nodig als u meerdere kaarten hebt toegevoegd aan Apple Pay) en of u de kaart wilt toevoegen aan Apple Pay op Apple Watch.
  9. Tik op Gereed en de kaart is nu beschikbaar voor gebruik met Apple Pay in uw Wallet-app.

    Image
    Image

Hoe werkt Apple Pay op iPhone 13?

Apple Pay werkt met een combinatie van Near-Field Communications (NFC) voor het draadloos verzenden van gegevens. en Apple-software en -services.

Apple Pay is veiliger dan alleen een bankpas of creditcard, omdat het nooit uw werkelijke kaartnummer geeft aan de handelaar die u beta alt. In plaats daarvan maakt Apple Pay voor elke transactie een eenmalig, wegwerpkaartnummer aan. Apple kent zowel het eenmalige kaartnummer als uw werkelijke kaartnummer. Wanneer er geld van uw rekening naar de handelaar moet worden gestuurd, wordt het verzonden via de servers van Apple - waar de eenmalige en echte kaartnummers aan elkaar worden gekoppeld om de transactie te voltooien met behoud van uw privacy - en vervolgens naar de handelaar.

De laatste stap in het proces - het verzenden van de gegevens van uw telefoon naar de beta alterminal van de handelaar - wordt gedaan met behulp van NFC, een draadloze netwerktechnologie op korte afstand die wordt gebruikt voor betalingen en het volgen van apparaten.

FAQ

    Hoe stuur ik geld via Apple Pay?

    Als u geld wilt verzenden met Apple Pay op uw iPhone of iPad, opent u de Berichten-app, start u een nieuw gesprek of tikt u op een bestaand gesprek en tikt u vervolgens op het pictogram Apple Pay. Als je het niet ziet, tik je eerst op het pictogram App Store.

    Heeft Apple Pay een maandelijks bedrag?

    Apple Pay vereist geen transactiekosten of doorlopende servicekosten van reguliere gebruikers. Verkopers betalen Apple echter transactiekosten voor elke aankoop.

    Welke banken gebruiken Apple Pay?

    Apple werkt samen met grote banken en creditcardmaatschappijen over de hele wereld, waaronder American Express, Bank of America, Discover en Wells Fargo. U kunt de volledige lijst met aan Apple Pay deelnemende banken bekijken op de website van Apple.

    Is Apple Pay veilig in gebruik?

    In plaats van uw kaartgegevens op te slaan in de Apple Pay-app, wijst Apple uw apparaat een versleutelde ID toe die op een veilige locatie op uw apparaat wordt opgeslagen. Zolang je stappen onderneemt om privégegevens op je iPhone te beschermen, hoef je je nergens zorgen over te maken.

Aanbevolen: