Samsung Pay vs. Google Pay (voorheen Android Pay)

Inhoudsopgave:

Samsung Pay vs. Google Pay (voorheen Android Pay)
Samsung Pay vs. Google Pay (voorheen Android Pay)
Anonim

Samsung Pay en Google Pay (voorheen Android Pay) zijn digitale portemonnee-systemen. Met beide kunt u goederen in het echte leven en via internet betalen zonder een fysieke creditcard te gebruiken om de transactie te voltooien. Ze werken op dezelfde manier, maar het zijn verschillende systemen. Zo vergelijken ze.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Werkt met de meeste creditcardmachines.
  • Gebruik PayPal in winkels.
  • Bewaar al uw kaarten in Samsung Pay.
  • Beloningen van Samsung.
  • Compatibel met de meeste Android- en sommige iOS-apparaten.
  • Betaal in winkels en stuur geld naar vrienden en familie.
  • Bewaar al je kaarten.
  • Winkel tickets en coupons.

Samsung Pay en Google Pay lijken in veel opzichten op elkaar, inclusief de basisfunctionaliteit: veeg met je telefoon bij de kassa om te betalen. De belangrijkste verschillen tussen de twee zijn:

  • Samsung Pay is alleen beschikbaar op Samsung-apparaten.
  • Google Pay is beschikbaar op de meeste Android-smartphones, inclusief Samsung-apparaten.
  • Sommige Google Pay-functionaliteit is beschikbaar op iPhones.
  • Samsung Pay kan worden gebruikt op beta alterminals die creditcards accepteren.
  • Google Pay kan alleen worden gebruikt op terminals die contactloze betalingen via NFC accepteren.
  • Google Pay verzendt en ontvangt geld van en naar vrienden en familie.
  • Google Pay is beschikbaar op desktops.

Samsung Pay voor- en nadelen

  • Heeft technologie die werkt met de meeste creditcardmachines.

  • Kan PayPal gebruiken voor aankopen in de winkel.
  • Alleen beschikbaar op Samsung-apparaten.

De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Samsung Pay is een contactloze app voor mobiel betalen die is ingebouwd in de meeste nieuwe Samsung-smartphones die NFC (near-field-communicatie) ondersteunen, inclusief de meeste Galaxy S-series. Het is ook compatibel met de nieuwste smartwatches van Samsung, waaronder de Galaxy Watch. De Samsung Pay-app is echter niet compatibel met niet-Samsung-apparaten.

Naast NFC gebruikt Samsung Pay een technologie genaamd Magnetic Secure Transmission (MST), die een signaal uitzendt dat de magnetische strip op een creditcard nabootst. Het voordeel van MST-technologie is dat elke beta alterminal die creditcards accepteert, Samsung Pay kan accepteren. Mobiele betalingsapps zonder MST-technologie zijn alleen compatibel met terminals die zijn geüpgraded om contactloze betalingen te accepteren.

U kunt al uw creditcards en betaalpassen opslaan in Samsung Pay, evenals loyaliteits-, lidmaatschaps-, beloningen en cadeaubonnen. In winkels kunt u ook aankopen doen via PayPal door uw account te koppelen aan Samsung Pay. Met Samsung Rewards, dat beschikbaar is voor Samsung-gebruikers, kunt u beloningen verdienen en meedoen aan prijsvragen. Samsung Pay-gebruikers hebben toegang tot een exclusieve catalogus met prijzen. U kunt ook online en in-app aankopen doen met Samsung Pay.

Google Pay (voorheen Android Pay) Voor- en nadelen

  • Compatibel met de meeste nieuwere Android-apparaten.
  • Er is een iOS-versie van de app.
  • Verbind je account met PayPal.
  • Betaal vrienden en familie met de app.
  • Apple-gebruikers kunnen het niet gebruiken voor aankopen in de winkel.

Google Pay (beschikbaar op Android, desktopbrowsers en iOS) biedt u de mogelijkheid om aankopen te betalen, vrienden en familie onkosten terug te betalen en betalingen te ontvangen.

Net als Samsung Pay kunt u uw creditcards en betaalpassen opslaan en koppelen aan uw PayPal-rekening. U kunt ook loyaliteits- en cadeaubonnen op uw account laden voor gebruik in de mobiele app. Google Pay kan kaartjes voor films en evenementen opslaan, evenals kortingsbonnen, en in sommige steden ov-kaarten.

De Google Pay-app, voorheen bekend als Android Pay, is compatibel met smartphones met Android Lollipop 5.0 of hoger en iPhones met iOS 9 of hoger. De app is ook compatibel met Wear OS-smartwatches. Controleer de lijst met apps op uw horloge om te zien of Google Pay vooraf is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, ondersteunt uw horloge Google Pay niet.

Eindoordeel

Dus welke moet je kiezen? Als u Samsung-smartphones gebruikt en naar afgelegen plaatsen reist die mogelijk geen geüpgradede beta alterminals hebben om contactloze betalingen te accepteren, is Samsung Pay de juiste keuze. Anders is Google Pay een goede keuze voor Android-gebruikers die één app willen om vrienden en familieleden te betalen en aan de kassa te gebruiken. Ten slotte kunnen Samsung-gebruikers profiteren van beide apps. Er is geen reden om er maar één te kiezen.

FAQ

    Hoe gebruik ik Google Pay en Samsung Pay op dezelfde telefoon?

    Zodra u Google Pay op uw Samsung heeft gedownload, kunt u tussen services schakelen door de standaardbetaalmethode in uw NFC-instellingen te wijzigen. Ga naar Instellingen > Connections > NFC en kies Google Pay of Samsung Pay.

    Hoe schakel ik Samsung Pay uit?

    Als u Samsung Pay wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Apps > Samsung Pay > Verwijderen Als u creditcards of betaalpassen in de Samsung Pay-app wilt verwijderen, tikt u op het menu met drie regels, selecteert u Kaarten, kies de kaart die je wilt verwijderen en tik op Verwijder kaart

    Hoe betaal ik met Google Pay?

    Er zijn twee manieren om met Google Pay te betalen: betalingen in de winkel en P2P-betalingen. Zoek in winkels naar het Google Pay-symbool, ontgrendel uw telefoon en houd deze boven de betaalautomaat. Voor P2P-betalingen kunt u in de Google Pay-app geld sturen naar goedgekeurde contacten met een bankrekening of betaalpas.

    Is het veilig om Google Pay te gebruiken?

    Google Pay is net zo veilig als het gebruik van uw creditcard of betaalpas. De service is gebaseerd op verschillende coderingslagen en verkopers zien uw kaartnummer niet eens. Bovendien worden uw bank- en kaartgegevens niet rechtstreeks op uw telefoon opgeslagen.

    Heeft Samsung Pay een maandelijks bedrag?

    Nee. Samsung-klanten kunnen Samsung Pay zonder extra kosten gebruiken. De service is volledig gratis.

Aanbevolen: