Hoe een iPhone 13 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe een iPhone 13 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen
Hoe een iPhone 13 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • iPhone 13 terugzetten naar fabrieksinstellingen: Instellingen > Algemeen > iPhone overzetten of resetten > Wis alle inhoud en instellingen > Doorgaan > voer de toegangscode in, indien gevraagd > Erase Now.
  • Reset andere instellingen, zonder gegevens te wissen op Settings > General > Transfer or Reset iPhone > Reset.
  • Een fabrieksreset brengt je iPhone terug naar de gloednieuwe staat waarin hij zich bevond toen hij de fabriek verliet. Al uw gegevens worden gewist.

Als je je iPhone opstuurt voor onderhoud, of je verkoopt of geeft je iPhone weg, moet je hem terugzetten naar de fabrieksinstellingen om je gegevens en privacy te beschermen. In dit artikel wordt uitgelegd wat u moet weten over het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van een iPhone 13.

Hoe forceer ik mijn iPhone 13 naar de fabrieksinstellingen?

Volg deze stappen om een iPhone 13 met iOS 15 of hoger terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

  1. Begin met het maken van een back-up van je iPhone. Zoals we zullen zien, is dit een stap in het fabrieksresetproces, het kan geen kwaad om extra veilig te zijn. Dit zijn tenslotte uw kostbare gegevens. Leer hoe u een back-up maakt naar een iPhone.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Algemeen.
  4. Scroll naar beneden en tik op Overzetten of iPhone resetten.

    Image
    Image
  5. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.
  6. Dit scherm legt uit welke gegevens van je iPhone worden verwijderd, inclusief je Apple ID en het activeringsslot voor deze iPhone (cruciaal als je de telefoon verkoopt!). Tik op Doorgaan.
  7. Voer de toegangscode van uw iPhone of uw Apple ID in als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  8. Uw iPhone maakt een back-up van gegevens naar iCloud. Nogmaals, een back-up is de sleutel, aangezien u waarschijnlijk uw back-upgegevens op uw nieuwe iPhone wilt terugzetten (of wanneer u de huidige terugkrijgt na reparatie).

    Zodra de back-up is voltooid, volgt u de resterende aanwijzingen op het scherm.

    Als de back-up niet automatisch start, zorg er dan voor dat je handmatig een back-up van je iPhone maakt voordat je de resterende stappen voltooit.

  9. Je gegevens worden van de iPhone verwijderd. Wanneer de iPhone opnieuw opstart en u het eerste instellingenscherm presenteert, bent u klaar met het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van de iPhone 13.

Hoe iPhone 13 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen met een computer

Als je wilt, kun je iPhone 13 ook terugzetten naar de fabrieksinstellingen met de computer waarmee je je iPhone synchroniseert. Hier is hoe:

  1. Schakel Zoek mijn iPhone uit op je telefoon door naar Instellingen > [je naam] > te gaan Zoek mijn > Find My iPhone > verplaats de Find My iPhone schuifregelaar naar uit/wit.
  2. Verbind je iPhone 13 met je computer via een USB-kabel.
    • Op Macs met macOS 10.15 (Catalina) en hoger opent u een nieuw Finder-venster en klikt u op uw iPhone onder Locaties.
    • Op pc's en oudere Macs, open iTunes.

  3. Klik in het hoofdscherm van iPhone-beheer op iPhone herstellen.

    Image
    Image
  4. Kies of je een back-up van je iPhone wilt maken. We raden het ten zeerste aan!

    Image
    Image
  5. Klik op Herstellen.

    Image
    Image
  6. Wanneer de iPhone opnieuw opstart en terugkeert naar het instellingenscherm, wordt uw iPhone 13 teruggezet op de fabrieksinstellingen.

Is er een fabrieksresetknop op iPhone 13?

Er is geen fysieke knop, of een combinatie van knoppen, om in te drukken om een fabrieksreset te starten. Dit is opzettelijk - je zou niet per ongeluk je iPhone naar de fabrieksinstellingen willen terugzetten door op de verkeerde set knoppen te drukken.

Dat gezegd hebbende, je kunt een aantal belangrijke soorten iPhone-onderhoud uitvoeren door op knoppen te drukken, waaronder een iPhone opnieuw opstarten of hard resetten en naar de herstelmodus gaan.

FAQ

    Hoe kan ik mijn iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen zonder de toegangscode?

    Je hebt je iPhone-toegangscode niet nodig om je apparaat opnieuw in te stellen met een computer, dus als je de toegangscode niet weet, is dat de beste optie. U moet nog steeds uw Apple ID en wachtwoord weten.

    Hoe reset ik mijn Apple-wachtwoord op mijn iPhone 13?

    Ga op uw apparaat naar de app Instellingen en tik op uw naam > Wachtwoord en beveiliging > Wachtwoord wijzigen. U kunt uw Apple-wachtwoord ook opnieuw instellen in een webbrowser of via iTunes.

    Hoe reset ik mijn toegangscode voor beperkingen op iPhone 13?

    U kunt de toegangscode voor uw iPhone-beperkingen resetten door een fabrieksreset uit te voeren of door de iCloud- of herstelmodus te gebruiken. U kunt ook software van derden gebruiken om de toegangscode op te halen zonder uw iPhone te wissen.

Aanbevolen: