Hoe Samsung Galaxy S7 terug te zetten naar fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe Samsung Galaxy S7 terug te zetten naar fabrieksinstellingen
Hoe Samsung Galaxy S7 terug te zetten naar fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Algemeen beheer > Reset > Fabriek Reset.
  • Herstelmodus: Druk met de telefoon uit op Power, Volume Up en Home. Dan Volume omlaag > Wipe Data/Factory Reset > Power.
  • Het resetten van een Samsung Galaxy S7 begint u helemaal opnieuw, maar het betekent ook dat u al uw gegevens verliest, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt van belangrijke bestanden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Samsung Galaxy S7, S7 Edge en S7 Active kunt resetten (terugzetten) naar de fabrieksinstellingen om alle gebruikersinstellingen, apps en gegevens te verwijderen.

Hoe de Samsung Galaxy S7 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Een van de betrouwbaardere manieren om een trage telefoon te repareren, vooral een die een paar jaar oud is, zoals de Samsung Galaxy S7, is om de fabrieksinstellingen te herstellen. Het wist gebruikers- en app-gegevens en wist je telefoon volledig, waardoor de software net zo glanzend en nieuw is als de dag dat je hem kreeg.

Hoewel het proces eenvoudig is, vereist het enige technische knowhow. Bovendien zijn er een aantal manieren om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. U kunt de systeeminstellingen of de Android-herstelmodus gebruiken.

Waarschuwing:

Een fabrieksreset wist alle gegevens, inclusief je foto's, video's, opgeslagen games, gebruikersapp-instellingen en nog veel meer. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van alle kritieke bestanden en gegevens voordat u de fabrieksinstellingen terugzet.

Optioneel: verwijder uw accounts

Als je je telefoon afveegt om hem te verkopen of in te ruilen, moet je eerst je accounts verwijderen, vooral je Google-account. Android bevat een unieke beveiligingsfunctie genaamd Factory Reset Protection (FRP). Het is ontworpen om te voorkomen dat dieven en andere snode acteurs uw apparaat wissen zonder uw toestemming om toegang te krijgen.

Zelfs na een fabrieksreset zal de telefoon om het oorspronkelijke accountwachtwoord vragen. Als u een telefoon reset zonder de opgeslagen accounts te verwijderen, ziet u het volgende bericht bij het opnieuw opstarten:

“Het apparaat is gereset. Log in met een Google-account dat eerder op dit apparaat was gesynchroniseerd.”

Opmerking:

Als u uw apparaat opnieuw instelt om het op te schonen of de prestaties te verbeteren, en u bent degene die het gaat gebruiken, is deze stap niet nodig.

Om FRP te voorkomen en uw accounts te verwijderen, doet u het volgende:

  1. Ga naar Instellingen > Vergrendelscherm en beveiliging en verwijder alle beveiligingsinstellingen, inclusief wachtwoorden, patronen, pinnen en biometrische gegevens.

    Image
    Image
  2. Open Instellingen > Accounts > Accounts en tik op een account in de lijst. Kies vervolgens Account verwijderen. U moet dit doen voor elk hoofdaccount op uw apparaat!

    Image
    Image

Een Galaxy S7 terugzetten naar de fabrieksinstellingen vanuit de instellingen

De eenvoudigste manier om uw apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, is door het menu Instellingen te gebruiken.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen beheer > Reset en selecteer vervolgens Factory Data Reset.

    Image
    Image

    Opmerking

    In oudere softwareversies (niet bijgewerkt) moet u naar Settings > Backup en Reset gaan> Fabrieksreset om de optie Apparaat resetten te vinden.

  2. Scroll naar beneden en bekijk de inhoud die wordt gewist. Hier ziet u ook accounts waarop u nog bent aangemeld. Tik onderaan op Reset om het wissen te starten. Als u een veiligheidsspeld of -patroon heeft, wordt u gevraagd deze in te voeren om te bevestigen.

    Image
    Image
  3. De telefoon zal opnieuw opstarten en de software en alle instellingen herstellen. Als het klaar is, moet je het allemaal opnieuw instellen, net zoals je deed toen je het voor het eerst gebruikte.

Hoe kan ik mijn Galaxy S7 terugzetten naar de fabrieksinstellingen met knoppen (herstelmodus)?

Als je Galaxy S7 niet correct opstart of vastzit in een lus (blijft herhaaldelijk opnieuw opstarten), moet je de systeemherstelmodus gebruiken om het apparaat te resetten.

Om de herstelmodus te activeren, moet u meerdere knoppen tegelijk indrukken. Hier is hoe:

  1. Zorg ervoor dat je Galaxy S7 is uitgeschakeld. Druk vervolgens tegelijkertijd op Power, Home en Volume Up. Blijf ze vasthouden.
  2. Blijf alle drie de knoppen ingedrukt houden totdat Recovery Booting bovenaan het scherm wordt weergegeven. U kunt loslaten nadat dat bericht is verschenen. Wacht even tot de herstelmodus beschikbaar is.

  3. Je ziet een lijst met tekstopties. U kunt naar beneden scrollen met Volume omlaag en omhoog met Volume omhoog. Door op Power te drukken, wordt een selectie gemaakt.

    Gebruik Volume omlaag om te scrollen (omlaag) totdat Wipe Data/Factory Reset blauw is gemarkeerd en druk vervolgens op Power.

  4. De telefoon vraagt u om te bevestigen, dus druk op Volume omlaag om Yes blauw te markeren en gebruik Powerom te bevestigen. Het proces zal starten.
  5. Onderaan het scherm ziet u statusberichten. Wanneer u Data Wipe Complete ziet, is het proces voltooid. Gebruik Power om Systeem nu opnieuw opstarten te selecteren en het apparaat opnieuw op te starten.
  6. De Galaxy S7 moet nu worden schoongeveegd en teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Hoe reset ik mijn Galaxy S7 zonder wachtwoord?

Als je geen wachtwoord hebt ingesteld, kun je een van de bovenstaande methoden gebruiken om je apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het enige verschil is natuurlijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het opnieuw instellen van het wachtwoord voordat u dit doet.

Belangrijk:

Zelfs zonder wachtwoord, moet u mogelijk nog steeds uw account(s) verwijderen voor de reset.

FAQ

    Hoe reset ik mijn Samsung Galaxy S7 vanaf een computer?

    Er zijn situaties waarin je je Samsung Galaxy S7 moet terugzetten naar de fabrieksinstellingen, maar je hebt het apparaat niet bij de hand, bijvoorbeeld als het verloren of gestolen is. Gelukkig kunt u in deze gevallen uw apparaat opnieuw instellen vanaf een computer met uw Google-account. Navigeer naar Android.com/Find; als het apparaat is ingeschakeld, ziet u de exacte locatie. Selecteer Erase om de gegevens van de Galaxy S7 permanent te wissen. Als uw situatie minder nijpend is, selecteert u Lock om het apparaat te vergrendelen met een pincode of wachtwoord. Je kunt zelfs een bericht met een telefoonnummer toevoegen aan het vergrendelscherm, zodat als iemand het vindt, ze het naar je kunnen terugsturen.

    Hoe herstel ik mijn gegevens na het uitvoeren van een fabrieksreset op mijn Samsung Galaxy S7?

    Als je een back-up van je gegevens hebt gemaakt met de ingebouwde back-upfunctie van je telefoon, kun je je gegevens herstellen, zelfs nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet. Navigeer naar Settings van je S7 en selecteer Backup and RestoreSelecteer Herstellen en kies vervolgens een recente back-up om uw gegevens te herstellen. Als alternatief kunt u een gekoppeld Google-account gebruiken om uw gegevens te herstellen als u eerder automatische back-ups had ingeschakeld. Wanneer u uw Google-account opnieuw aan het apparaat toevoegt, krijgt u een optie om uw gegevens te herstellen.

Aanbevolen: