U moet EV-efficiëntie anders vergelijken

Inhoudsopgave:

U moet EV-efficiëntie anders vergelijken
U moet EV-efficiëntie anders vergelijken
Anonim

Winkelen voor een EV (elektrisch voertuig) is, nou ja, verwarrend, vooral als je probeert te berekenen hoeveel het gaat kosten om ze door de stad te rijden.

Hier zijn veel redenen voor. Ten eerste zijn EV's nieuw, en zelfs de mensen die ze op dealerniveau verkopen, weten er niet zo veel van. En in plaats van advertenties van autofabrikanten die de basisprincipes van EV's uitleggen met behulp van bekende acteursstemmen, krijgen we nog steeds vrachtwagens te koop met geweldige multifunctionele achterkleppen.

Image
Image

De Monroney-sticker (het stuk papier dat op alle nieuwe voertuigen is geplakt en waarop alle kenmerken, de prijs, de impact op het milieu en de efficiëntie worden weergegeven) geeft je een jaarlijkse kost om het voertuig te laten rijden, maar het is ingepakt in MPGe (miles per gallon equivalent), een rare berekening die je in het echte leven nooit zult maken. Maar er is een betere manier om dit uit te zoeken, en de EPA en autofabrikanten zouden het in plaats daarvan moeten gebruiken. De mijl per kilowattuur meting.

Je hebt geen calculus nodig

Op benzineauto's geeft de Monroney-sticker je een vrij ongecompliceerde beoordeling van mijlen per gallon. U weet hoeveel gas kost, en u kunt erachter komen welke invloed dit op uw bankrekening zal hebben.

Ja, de MPGe laat zien dat als een EV op benzine zou rijden, deze efficiënter zou zijn dan een vergelijkbaar voertuig met een verbrandingsmotor (ICE). Dat is cool en verwacht, maar het plaatst een door bliksem aangedreven voertuig in een gaswereld.

Dit is wat de EPA zegt over MPGe: "Beschouw dit als vergelijkbaar met MPG, maar in plaats van mijlen per gallon van het brandstoftype van het voertuig weer te geven, vertegenwoordigt het het aantal mijlen dat het voertuig kan rijden met een hoeveelheid brandstof met dezelfde energie-inhoud als een gallon benzine. Dit maakt een redelijke vergelijking mogelijk tussen voertuigen die verschillende brandstoffen gebruiken."

Image
Image

Leg dat uit aan een vriend die een elektrische auto wil kopen. Ze zullen waarschijnlijk gewoon weglopen terwijl ze tegen zichzelf mompelen over hoe ze het niet zo goed deden in calculus. Gelukkig is er de hoeveelheid geld die u over vijf jaar bespaart op gas en de jaarlijkse brandstofkosten.

Maar de echte info staat rechts daarvan in een kleinere lettergrootte, precies boven het kleine autootje met het bereik. De hoeveelheid energie die het voertuig nodig heeft om 100 mijl af te leggen volgens de EPA-tests. Voor de Chevy Bolt uit 2022 is dat 22 kWh per 100 mijl. Nu komen we ergens.

Oude gewoonten doorbreken

Mijn probleem hiermee is dat het niet strookt met onze manier om de efficiëntie van een auto te meten. We hebben onze hersenen getraind om te denken in eenheden van reizen per eenheid energiebron, oftewel mijlen per gallon. Ook, de manier waarop de kWh per 100 mijl-classificatie is ingesteld, hoe efficiënter een voertuig is, hoe kleiner het aantal, wat opnieuw indruist tegen hoe we onze autorijdende hersenen hebben getraind.

Volgens de EPA-efficiëntieclassificaties is de Model 3 bijvoorbeeld het meest efficiënte voertuig in deze reeks (hoewel er een hele EPA-aanpassingsfactor is die in die beoordeling speelt).

Image
Image

Maar als we dat aantal kWh/100 mijl nemen en het in de rekenmachine laten vallen door 100 te delen door de mijlen, krijgen we de mijl per kWh. In wezen zoals de mijl per gallon die we al jaren gebruiken, maar met elektriciteit.

Dus het snelle overzicht is:

  • Hyundai Kona Electric: 3,57 mijl/kWh
  • Volkswagen ID.4 First Edition: 2,85 mijl/kWh
  • Tesla Model 3 Long Range AWD: 4 mijl/kWh
  • Lucid Air Dream AWD: 3,7 mijl/kWh

Dat is een beetje makkelijker om ons hoofd rond te wikkelen. Dus mijn Kona Electric zal 3,57 mijl afleggen voor elke kWh energie. We ervaren momenteel ongeveer 4 mijl per kWh tijdens het rijden met het voertuig, maar dat wordt verwacht omdat sommige autofabrikanten (zoals Porsche) in wezen het lagere bereiknummer in hun EPA-classificaties nemen.

Deze manier van rapporteren over efficiëntie maakt het ook veel gemakkelijker om te bepalen hoeveel het gaat kosten om daadwerkelijk met een EV in jouw regio te rijden. De kosten verschillen van regio tot regio en waar en wanneer je je EV oplaadt, maar het is een relatief eenvoudige berekening als je eenmaal weet hoeveel je per kWh thuis beta alt. We hebben zelfs een handige handleiding voor het opladen van EV's om je te helpen dat uit te zoeken.

De manier waarop de kWh per 100 mijl-classificatie is ingesteld, des te efficiënter een voertuig is, des te kleiner het aantal dat weer indruist tegen hoe we ons autorijdende brein hebben getraind.

Het rare van autofabrikanten en de EPA om mijlen per kWh te laten zien, is dat het in sommige auto's je rij-efficiëntie in mijlen per kWh in het dashboard laat zien. Zo weet ik dat we momenteel gemiddeld ongeveer 4 mijl/kWh verbruiken in onze Kona.

De informatie wordt al aan chauffeurs gepresenteerd. Maar om ons te helpen echt te begrijpen hoe efficiënt deze voertuigen zijn en om potentiële EV-bezitters te helpen weloverwogen beslissingen te nemen die van invloed zijn op hun portemonnee, moet iedereen een standaard bedenken die niet langer gebonden is aan de wereld op gas.

Hopelijk zullen de EPA en autofabrikanten dit uitzoeken, aangezien de productie van gasvoertuigen langzaam wordt uitgefaseerd. Maar voor nu, als u op zoek bent naar een nieuwe elektrische auto, zorg er dan voor dat u een rekenmachine meeneemt naar de dealer en vergeet niet naar het kleine getal boven de kleine auto te kijken om te zien hoeveel u per mijl uitgeeft.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: