Zoek mijn iPhone net op niveau

Inhoudsopgave:

Zoek mijn iPhone net op niveau
Zoek mijn iPhone net op niveau
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met iOS 15 kun je je iPhone volgen, zelfs wanneer deze is uitgeschakeld of opnieuw is ingesteld.
  • Scheidingswaarschuwingen vertellen u wanneer u iets vergeet mee te nemen.
  • Privacy is zo goed als altijd.
Image
Image

Hé telefoondieven: zelfs als je een iPhone nu uitschakelt, kan deze nog steeds worden gevolgd.

In iOS 15 heeft Apple het mogelijk gemaakt om een iPhone te volgen via het Zoek mijn-netwerk, zelfs als deze is uitgeschakeld. De oude manier om een verloren of gestolen iPhone te volgen, was dat de telefoon af en toe zijn positie rapporteerde, zodat je hem op een kaart kon vinden. Dit werd gemakkelijk gedwarsboomd door de iPhone onmiddellijk uit te schakelen nadat hij hem had gepakt. En zelfs voor gewone oude verloren iPhones zou je het alleen kunnen volgen totdat de batterij leeg was.

De nieuwe manier is veel beter en laat zien hoeveel Find My is verbeterd in iOS 15. En het voegt niet eens nieuwe privacyproblemen toe, "iPhones blijven een doelwit van diefstal, maar dankzij deze nieuwe functie zou het aantal diefstallen moeten afnemen", vertelde netwerkingenieur Eric McGee via e-mail aan Lifewire.

Vind mijn iPhone 4Ever

De truc om een uitgeschakelde iPhone te vinden, is dat hij niet echt uit staat. In plaats daarvan zal de iPhone, wanneer uitgeschakeld, een Bluetooth-blip blijven uitzenden, net als een AirTag. Deze anonieme, versleutelde blip wordt opgepikt door elk passerend Apple-apparaat en geüpload naar de servers van het bedrijf, waar het blijft staan totdat je het nodig hebt.

Wanneer je de nieuwe Zoek mijn-app van iOS 15 start, vraagt het de servers van Apple naar deze opgeslagen blip, geeft het aan jou door, en dan krijg jij - en alleen jij - te zien waar die passerende iPhone het heeft gezien. AirTags gaan een jaar of langer mee op een enkele knoopcel, dus de gigantische batterij van een iPhone zou veel langer mee moeten gaan, zelfs als deze niet vol is. En dit blijft werken, zelfs als de iPhone is gewist, wat behoorlijk wild is.

Bezorgd dat je locatie wordt gevolgd, zelfs als je de telefoon hebt uitgeschakeld? Geen probleem. Je kunt het uitschakelen in de instellingen. Het is ook mogelijk om de iPhone zijn locatie te laten verzenden wanneer de batterij bijna leeg raakt.

Vind mijn niveaus omhoog

Deze toevoeging is slechts een van de verbeteringen aan Zoek mijn in iOS 15. Een andere is Live Tracking. Weet je hoe wanneer je je locatie met iemand deelt, en het een eeuwigheid kan duren voordat die locatie op de kaart is bijgewerkt? Live Tracking doet wat het zegt en geeft je live updates van iemands positie. Dit is allemaal strikt opt-in, en het is een geweldige manier om mensen te vinden wanneer jullie allemaal ronddwalen en proberen af te spreken.

Deze functie werkt op een meer voor de hand liggende manier dan AirTags. Wanneer iemand zijn locatie met je deelt, stuurt zijn telefoon de huidige coördinaten door.

En misschien nog beter is de scheidingswaarschuwingsfunctie (of het zal zijn wanneer het klaar is). Open de Zoek mijn-app en tik op een van je apparaten. Met een nieuwe optie kun je een melding krijgen als je een locatie verlaat zonder dat apparaat.

Stel bijvoorbeeld dat je een café verlaat en je iPhone in je zak hebt, maar op de een of andere manier je iPad op een stoel laat liggen. U krijgt een waarschuwing om u dat te vertellen. U kunt ook locaties instellen die geen waarschuwing activeren, bijvoorbeeld uw huis of uw kantoor.

Image
Image

"Dankzij scheidingswaarschuwingen heb je de functie Zoek mijn misschien nooit nodig", schrijft How To Geek op Twitter.

Op dit moment werken deze waarschuwingen niet met AirPods, maar dat zou ergens in de herfst moeten veranderen wanneer Apple klaar is met het toevoegen van de functie. En dat wordt geweldig, want wie wil het huis verlaten zonder zijn AirPods? Het werkt zelfs met de Apple Watch - je kunt een melding op het horloge krijgen om je te waarschuwen wanneer je bijvoorbeeld je iPhone achterlaat.

Beter en beter

Find My is al een modern wonder, een dat wordt gebruikt in films en tv-shows om telefoons te volgen en door echte mensen om hun verloren en gestolen spullen te vinden. Maar nu, door de honderden miljoenen (misschien zelfs miljarden) Apple-apparaten in de wereld voor elkaar te laten zorgen, heeft Apple een enorm Zoek mijn-netwerk opgebouwd.

Dit maakt allerlei handige functies mogelijk, zoals we hierboven hebben gezien. Binnenkort is het bijna onmogelijk om je apparaten kwijt of kwijt te raken, en met AirTags geldt dat zelfs voor je huissleutels. Dit niveau van tracking zou griezelig zijn van elke andere leverancier, maar van Apple kunnen we er vrij zeker van zijn dat het allemaal is zoals het zegt dat het is, wat betreft privacy. Het is een zeldzame win-win voor iedereen, behalve de slechte mensen.

Aanbevolen: