Hoe in te stellen Zoek mijn iPhone op iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe in te stellen Zoek mijn iPhone op iPhone
Hoe in te stellen Zoek mijn iPhone op iPhone
Anonim

Als je iPhone, iPad of iPod Touch zoekgeraakt, verloren of gestolen is, is deze niet per se voorgoed verdwenen. Als u Zoek mijn (of zijn voorganger Zoek mijn iPhone) op het apparaat instelt voordat het verdwijnt, kunt u het mogelijk terugkrijgen of in ieder geval voorkomen dat de persoon die het heeft toegang heeft tot uw gegevens. Het is van cruciaal belang dat u Zoek mijn inschakelt voordat uw apparaat zoekraakt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones en andere iOS-apparaten met iOS 14 en iOS 13. Eerdere versies van iOS, te beginnen met iOS 5 toen Apple Zoek mijn iPhone introduceerde, volg vergelijkbare instructies.

Wat is Zoek mijn?

Find My is een tool om verloren of gestolen iPhones te vinden. Het gebruikt de ingebouwde GPS of locatieservices van het apparaat om het op een kaart te lokaliseren. Het vergrendelt een apparaat of verwijdert alle gegevens van een apparaat via internet om te voorkomen dat een dief toegang krijgt tot uw gegevens. Als u uw apparaat kwijt bent, gebruikt u Zoek mijn om het apparaat een geluid te laten afspelen. Luister naar het rinkelende geluid om het apparaat te lokaliseren.

Met de release van iOS 13 heeft Apple de functies Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden gecombineerd in één app genaamd Zoek mijn.

Schakel Zoek mijn in

De optie om Zoek mijn in te stellen maakt deel uit van het initiële installatieproces van de iPhone. Mogelijk hebt u het toen ingeschakeld. Als je dat niet hebt gedaan, volg dan deze stappen om het in te schakelen.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op Vind mijn. (In eerdere versies van iOS tikt u op iCloud > Find My Phone om de functie in te schakelen.)

    Image
    Image
  4. Als je vrienden en familieleden wilt laten weten waar je bent, schakel dan Deel mijn locatie in het Vind mijn scherm in. Deze optionele instelling is niet vereist om uw telefoon te vinden.
  5. Tik op Zoek mijn iPhone bovenaan het scherm.
  6. Zet de Find My iPhone tuimelschakelaar aan.
  7. Zet de Vind mijn netwerk schakelaar aan om je telefoon te zien, zelfs wanneer deze offline is. Deze instelling is optioneel en niet vereist om het apparaat te lokaliseren.

    Find My network is een gecodeerd en anoniem netwerk van Apple-apparaten waarmee u uw apparaat kunt lokaliseren.

  8. Schakel Laatste locatie verzenden in om de telefoon zijn locatie naar Apple te laten sturen wanneer de batterij bijna leeg is. Deze instelling is ook optioneel.

    Image
    Image

Je moet Locatieservices ingeschakeld hebben om de locatie van je telefoon op een kaart te vinden. Ga naar Instellingen > Privacy. om te controleren of het is ingeschakeld

Nadat je Zoek mijn op je telefoon hebt ingesteld, kun je deze instellen op andere compatibele apparaten die je bezit om de inhoud op al je apparaten up-to-date te houden.

Afhankelijk van de versie van iOS, ziet u mogelijk een bericht waarin wordt bevestigd dat u begrijpt dat deze tool GPS-tracking van uw iPhone inschakelt. De GPS-tracking is voor u om te gebruiken, niet voor iemand anders om uw bewegingen te volgen. Tik op Toestaan.

Hoe te gebruiken Zoek mijn

Als je iPhone of ander iOS-apparaat zoekraakt, omdat het zoekgeraakt of gestolen is, gebruik dan Zoek mijn met iCloud om het te vinden.

  1. Open een webbrowser, ga naar iCloud.com en log in met uw Apple ID, wat ook uw iCloud-account-ID is.

    Image
    Image
  2. Selecteer Zoek iPhone. Mogelijk wordt u opnieuw gevraagd uw wachtwoord op te geven.

    Image
    Image
  3. iCloud lokaliseert je iPhone en andere apparaten die je hebt ingesteld met Zoek mijn en geeft deze apparaten weer op een kaart. Een groene stip geeft aan dat het apparaat online is. Een grijze stip betekent dat het offline is.

    Image
    Image

    Alle iOS-apparaten ondersteunen Zoek mijn, samen met Mac-computers en de Apple Watch. AirPods kunnen worden gevonden als ze zijn gekoppeld met en in de buurt van een iOS-apparaat.

  4. Selecteer Alle apparaten en kies de ontbrekende iPhone om deze op de kaart weer te geven.

    Image
    Image
  5. Kies een van deze opties:

    • Geluid afspelen: Als u vermoedt dat uw iPhone in de buurt is, selecteert u Geluid afspelen en volgt u het geluid naar de iPhone.
    • Lost Mode: vergrendelt en volgt je iPhone.
    • Wissen iPhone: wist op afstand uw persoonlijke gegevens op de iPhone.
    Image
    Image

Uitschakelen Zoek mijn op je iPhone

Als u Zoek mijn iPhone wilt uitschakelen, tikt u op Instellingen > [uw naam] > Find My> Zoek mijn iPhone en schakel Zoek mijn iPhone uit.

In sommige eerdere versies van Zoek mijn iPhone moet u mogelijk het wachtwoord invoeren voor het iCloud-account dat op het apparaat wordt gebruikt. Deze functie, Activeringsslot genaamd, voorkomt dat dieven Zoek mijn iPhone uitschakelen om het apparaat voor de service te verbergen.

Aanbevolen: