Hoe Everett Harper mensen centraal stelt in technologie

Inhoudsopgave:

Hoe Everett Harper mensen centraal stelt in technologie
Hoe Everett Harper mensen centraal stelt in technologie
Anonim

Everett Harper denkt dat mensgericht ontwerp de sleutel is tot betere softwareontwikkeling, dus bouwde hij een bedrijf op basis van die overtuiging.

Harper is de mede-oprichter en CEO van Truss, een technisch adviesbureau dat product-, ontwerp- en engineeringteams helpt bij het produceren van hoogwaardige en mensgerichte software en processen.

Image
Image

Harper lanceerde Truss in 2011 met als missie bedrijven te helpen hun technische behoeften te achterhalen en hun technische processen te verbeteren. Het bedrijf ontwikkelt software en leidt technische teams op om het werk zelf voort te zetten. Truss heeft bedrijven geholpen hun digitale documentatiesystemen opnieuw op te bouwen, online productsuites te vernieuwen en meer.

"Iedereen heeft ideeën, maar het is de kunst om ze om te zetten in iets groters, beters en substanties", vertelde Harper aan Lifewire in een telefonisch interview. "We doen mensgerichte softwareontwikkeling om bedrijven en organisaties te helpen complexe problemen te bekijken en hun systemen om te zetten in iets dat betere sociale resultaten heeft."

Snelle feiten

  • Name: Everett Harper
  • Leeftijd: 55
  • Van: De Hudson-vallei van New York
  • Random delight: Hij maakte eerder deel uit van het voetb alteam dat het eerste nationale kampioenschap won in de geschiedenis van Duke University voor welke sport dan ook.
  • Belangrijkste quote of motto: "De afwas doen om de afwas te doen."

Belangrijke zakelijke beslissingen

Harper heeft verschillende soorten initiatieven gelanceerd, zei hij. Halverwege de jaren '90 startte hij een diversiteits- en inclusiebedrijf en eind jaren 2000 werkte hij aan een wijn-app. Harper faalde een paar keer voordat hij Truss lanceerde, waarvan hij zei dat het het eerste substantiële bedrijf is dat hij is begonnen sinds hij zich decennia geleden op ondernemerschap waagde.

In 2010 trad Harper toe tot de startup-accelerator van Women 2.0, Founder Labs. Harper zei dat hij tijdens het programma alles had geleerd wat hij moest weten over bedrijfsontwikkeling en dat hij zelfs zijn technische medeoprichters, Mark Ferlatte en Jen Leech, ontmoette. Binnen een jaar na deelname aan Founder Labs lanceerde Harper Truss en begon het team van 120 medewerkers op te bouwen.

"De incubator was een ongelooflijke ervaring omdat ik me realiseerde dat ik instinctief wist hoe ik het moest doen, iets dat klantontwikkeling werd genoemd," zei Harper.

Sinds de oprichting heeft Truss samengewerkt met verschillende klanten uit de publieke en private sector, waaronder het Center for Medicaid Services, het United States Transportation Command en een aantal Fortune 50-bedrijven. In 2013 riepen He althcare.gov-leiders Truss op om zijn site te repareren omdat de Affordable Care Act dreigde te worden ingetrokken.

Harper zei dat zijn team succesvol was en bouwde een jaar later opnieuw de upgrade van de site. Deze zakelijke beslissing was cruciaal, omdat het de ware focus van Harper Truss liet zien om een mensgericht softwareontwikkelingsbedrijf te worden.

Image
Image

Kracht in diversiteit

Truss financiert zichzelf en groeit snel, volgens Harper. De CEO van het bedrijf zei dat hij van plan is het team van Truss tegen het einde van het jaar uit te breiden tot 140 werknemers. Harper zei dat 55% van Truss' team zich identificeert als vrouw, 35% minderheid is en 25% zich identificeert als niet-binair. Het hebben van een divers team geeft Truss "ongelooflijke kracht", zei Harper. Het team van het bedrijf beslaat 20 staten en heeft continu op afstand gewerkt.

Als Black-oprichter zei Harper dat financiering en erkenning de belangrijkste uitdagingen waren toen hij meer dan tien jaar geleden met Truss begon. Zijn grootste uitdaging is nu de industrie gerust te stellen dat het diverse team van Truss geweldig werk levert, ongeacht hun uiterlijk.

"We doen uitstekend technologisch werk, punt. Einde verhaal," zei Harper. "Ik wil dat mijn team eerst in hun capaciteiten kan stappen, in plaats van dat ze een oprichter of groep van een minderheid vertegenwoordigen."

Om financiële problemen te overwinnen, zei Harper dat Truss een zeer expliciete strategie had ontwikkeld. Hij vertelde dat zelffinanciering en inkomstengedreven blijven altijd een onderdeel van het plan is geweest, zodat de leiders van het bedrijf zoveel mogelijk autonomie kunnen behouden.

Harper is van plan de komende zes tot negen maanden te besteden aan het verbeteren van de interne operaties en systemen van Truss om het groeiende team van het bedrijf te ondersteunen.

Aanbevolen: