Apple stelt technologie voor anti-kindermishandeling uit

Apple stelt technologie voor anti-kindermishandeling uit
Apple stelt technologie voor anti-kindermishandeling uit
Anonim

Na veel terughoudendheid van zowel critici als gebruikers stelt Apple zijn maatregelen tegen kindermishandeling uit.

In augustus kondigde de techgigant aanvankelijk een nieuw beleid aan dat technologie gebruikt om mogelijke beelden van kindermisbruik in iCloud en Berichten op te sporen, maar er volgde bezorgdheid. Experts waarschuwden dat hoewel Apple gebruikersprivacy beloofde, de technologie uiteindelijk alle Apple-gebruikers in gevaar zou brengen.

Image
Image

Vrijdag zei Apple dat het de uitrol van de technologie helemaal zou vertragen om verbeteringen aan te brengen en de privacy van gebruikers volledig te waarborgen.

"Op basis van feedback van klanten, belangengroepen, onderzoekers en anderen hebben we besloten de komende maanden extra tijd te nemen om input te verzamelen en verbeteringen aan te brengen voordat we deze uiterst belangrijke veiligheidsfuncties voor kinderen vrijgeven", zei Apple in een bijgewerkte verklaring op haar website.

De technologie voor het detecteren van materiaal voor seksueel misbruik van kinderen zou later dit jaar beschikbaar komen in de uitrol van iOS 15, maar het is nu onduidelijk wanneer en of de functie zal debuteren.

De nieuwe technologie zou op twee manieren werken: ten eerste door een afbeelding te scannen voordat er een back-up van wordt gemaakt naar de iCloud. Als die afbeelding voldoet aan de criteria van CSAM, zou Apple die gegevens ontvangen. Het andere deel van de technologie maakt gebruik van machine learning om seksueel expliciete beelden te identificeren en te vervagen die kinderen via Berichten ontvangen.

Na de aankondiging van het nieuwe beleid zeiden privacyvoorvechters en groepen echter dat Apple in wezen een achterdeur opent die slechte actoren kunnen misbruiken.

Om deze zorgen weg te nemen, heeft Apple kort na de aankondiging van de CSAM-technologie een pagina met veelgestelde vragen uitgebracht. Apple legde uit dat de technologie niet alle foto's zou scannen die op een apparaat zijn opgeslagen, de end-to-end-codering in Berichten zou breken en onschuldige mensen niet valselijk zou markeren voor wetshandhaving.

Aanbevolen: