Wat is een MDE-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een MDE-bestand?
Wat is een MDE-bestand?
Anonim

Een bestand met de MDE-bestandsextensie is een Compiled Access Add-in-bestand dat wordt gebruikt om een Microsoft Access MDA-bestand in binair formaat op te slaan (of kan een add-in-bestand zijn dat wordt gebruikt met architectuurontwerpsoftware ArchiCAD om de programma's uit te breiden functionaliteit).

Voordelen van MDE-bestanden zijn onder meer een gecomprimeerde bestandsgrootte, VBA-code die kan worden uitgevoerd maar niet kan worden gewijzigd, en de mogelijkheid om gegevens te bewerken en rapporten uit te voeren terwijl de gebruiker wordt afgeschermd van volledige toegang tot de database.

Wat doet u als u een MDE-bestand moet openen? Hieronder staan enkele suggesties om te helpen.

Image
Image

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Access 2019 en 2016.

Hoe een MDE-bestand te openen

MDE-bestanden kunnen worden geopend met Microsoft Access en waarschijnlijk ook met enkele andere databaseprogramma's. Zo opent u er een in Access 2019:

  1. Ga naar Bestand > Open.

    Image
    Image
  2. Selecteer Browse als uw bestand niet wordt vermeld.

    Image
    Image
  3. Zoek naar het MDE-bestand dat u wilt openen, selecteer het en kies vervolgens Open.

    Image
    Image
  4. Je wordt gewaarschuwd voor een mogelijk beveiligingsprobleem. Als u de bron van het bestand kent, selecteert u Open, anders Cancel.

    Image
    Image
  5. Het MDE-bestand zou nu geopend moeten zijn in Access.

Importeer uw MDE-bestand in Excel

Microsoft Excel zal MDE-bestanden importeren, maar die gegevens moeten dan worden opgeslagen in een ander spreadsheetformaat zoals XLSX of CSV. Zo importeert u een MDE in Excel:

  1. Open of maak een nieuwe spreadsheet.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Data menu bovenaan Excel en kies Get Data uit de Get & Transform Datasectie.

    Image
    Image

    Als je die optie niet ziet, kies Get External Data aan de linkerkant van het Data menu.

  3. Selecteer Van Microsoft Access Database, of Van Access als u dat in plaats daarvan ziet.

    Image
    Image
  4. Selecteer en importeer het MDE-bestand.

    Image
    Image
  5. Selecteer in Navigator de item(s) die u wilt importeren. Als u meer dan één bestand nodig heeft, kiest u Selecteer meerdere items.

    Image
    Image
  6. Selecteer Laden.

    Image
    Image
  7. Wacht tot de gegevens zijn geïmporteerd.

    Image
    Image
  8. De informatie uit het MDE-bestand zou nu in het Excel-spreadsheet moeten staan.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het MDE-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is of als u liever een ander geïnstalleerd programma MDE-bestanden opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat MDE-bestanden opent in Windows.

Een MDE-bestand converteren

Hoewel er wat oudere informatie is over het converteren van een MDE naar een MDB, ondersteunt Microsoft dit proces zelf niet. Er is ten minste één bedrijf dat de conversie tegen een vergoeding voor u zal doen.

Zodra de informatie in het MDE-bestand de MDB-indeling heeft, kunt u het MDB-bestand converteren naar ACCDB of ACCDE met Access.

U kunt ook het MDE-bestand openen in Access en de gegevens vervolgens handmatig naar een nieuw MDB-bestand kopiëren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als de bovenstaande programma's niet werken om je bestand te openen, is het mogelijk dat je de bestandsextensie verkeerd leest, wat betekent dat je niet echt een MDE-bestand hebt.

Een Amiga MED Sound-bestand en een RSView Development Project-bestand gebruiken bijvoorbeeld beide de MED-bestandsextensie, die erg op MDE lijkt, maar niet hetzelfde is. Ook al zien ze eruit alsof ze gerelateerd zijn aan Microsoft Access of ArchiCAD, ze openen in plaats daarvan met respectievelijk ModPlug Player en RSView.

Hetzelfde geldt voor andere bestandsextensies die kunnen klinken of eruit kunnen zien als "MDE", zoals NOMEDIA. Een andere is MME, dat behoort tot het Multi-Purpose Internet Mail-formaat, en MDD, dat een Point Oven Deformation Data-bestand of een MDict Resource-bestand kan zijn.

FAQ

    Hoe open ik een vergrendeld MDE-bestand?

    Er zijn pakketten van externe MDE-ontgrendelsoftware waarmee u het ontwerp van een formulier of rapport kunt wijzigen zonder de gecompileerde VBA-code van het bestand te beschadigen. Deze tools geven gebruikers geen toegang tot de VBA-code achter de schermen, alleen cosmetische wijzigingen aanbrengen.

    Hoe converteer ik een Access-bestand naar een MDE-bestand?

    Ga in oudere versies van Access naar Tools > Database Utilities > Make MDE en volg dan de aanwijzingen. In latere versies kunt u alleen converteren naar een ACCDE-bestand: Ga naar de lintbalk en selecteer Database Tools > ACCDE

Aanbevolen: