Wat betekenen de lampjes op mijn modem?

Inhoudsopgave:

Wat betekenen de lampjes op mijn modem?
Wat betekenen de lampjes op mijn modem?
Anonim

Internetmodems hebben een grote verscheidenheid aan symbolen en LED-lampjes waarvan de betekenis kan veranderen afhankelijk van hun kleur en activiteit. Bijvoorbeeld, snel knipperende modemlampjes kunnen iets heel anders betekenen dan een lampje dat stabiel is of helemaal niet brandt.

Dit artikel legt uit wat de lichtkleuren van een modem betekenen, hoe de symbolen op een modem gelezen moeten worden en biedt extra links naar populaire modemhandleidingen en ondersteunende documenten van internetproviders.

De informatie in dit artikel is van toepassing op zowel modem als modem/router hybride apparaten.

Modem lichte kleuren uitgelegd

De LED-lampjes op modems communiceren de functionaliteit en activiteit op het internetapparaat. Specifieke kleuren kunnen laten zien welke aspecten van het apparaat of internetdienst werken, als er een fout is of als er iets kapot is of offline is.

De betekenis van de lichtkleuren van een modem varieert sterk, afhankelijk van het specifieke modemmodel en de gebruikte internetprovider. De onderstaande lijst is slechts een richtlijn voor basiskennis.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende moderne lichtkleuren en wat ze kunnen betekenen.

  • Groen: Een groen modemlampje geeft normaal gesproken een modemvoeding, een actieve internetverbinding, een bevestigde koppeling met een ander apparaat, een actieve telefoonlijn of een sterk internetsignaal aan.
  • Blauw: Blauwe modemlampjes kunnen aangeven dat er een firmware-update wordt uitgevoerd, dat de modem verbinding maakt met een ander apparaat om te koppelen, dat er een provider is gedetecteerd en dat het verbindingsproces is voltooid. begonnen, het verbindingsproces is voltooid en er wordt gebeld.
  • Oranje: een oranje modemlampje geeft soms een goede (maar niet geweldige) internetverbinding aan, de vroege stadia van het verbindingsproces na het inschakelen van een modem, wanneer de telefoondienst de verbinding is verbroken, maar noodoproepen zijn nog steeds mogelijk en het koppelingsproces is begonnen.
  • Rood: Rode modemlichtbetekenissen kunnen duiden op een oververhit modem, een servicefout, een zwakke internetverbinding, geen internetverbinding, PPP-authenticatie mislukt, installatiefout en telefoondienst wordt volledig losgekoppeld.
  • Wit: Een wit LED-lampje wordt meestal gebruikt op modems om stroom aan te geven, het koppelingsproces is begonnen, de modem probeert een serviceprovider te detecteren en verbinding te maken met internet, en er wordt een firmware-upgrade uitgevoerd.

Modemlichten Betekenis

Net als bij de LED-kleuren, kunnen modemlampjes die snel knipperen of een stabiel licht schijnen ook verschillende betekenissen hebben.

  • Stabiele modemlampjes: Gewoonlijk betekent een constant modemlampje dat niet knippert dat de bijbehorende functie correct werkt of is beëindigd. Een constant rood of oranje modemlampje, zoals hierboven vermeld, kan echter aangeven dat er iets mis is of gerepareerd moet worden.
  • Modemlampjes knipperen: Een knipperend of flikkerend modemlampje, afhankelijk van de kleur, kan duiden op een werkende internetactiviteit, een verbindings- of koppelingsactiviteit of een opgepakt of van de haak. Soms kan een matig knipperend modemlampje het begin van een proces betekenen, terwijl sneller knipperen de eindfase van een proces kan aangeven.
  • Uit/Geen licht: Als het LED-lampje van een modem volledig uit is, betekent dit meestal een gebrek aan stroom, volledige ontkoppeling van een provider of een van zijn diensten, of een functie is uitgeschakeld. Hoewel het contra-intuïtief klinkt, geven geen lampjes soms aan dat de modem correct werkt.

Een uit-modemlampje is echter niet altijd een slechte zaak. Als u bijvoorbeeld geen Ethernet-kabel hoeft te gebruiken en er geen hebt aangesloten, is het logisch dat het Ethernet-lampje uit is. Evenzo, als u geen vaste telefoondienst hebt via uw internetprovider, hoeft u zich geen zorgen te maken over het indicatielampje van de telefoonlijn.

Modem Symbool Betekenissen

Sommige modems en modem-router-hybriden hebben tekstlabels boven lampjes en pictogrammen om de betekenis ervan gemakkelijker te begrijpen. Velen echter niet, waardoor ze dubbelzinnig en verwarrend kunnen worden.

Image
Image

Modem- en routersymbolen verschillen van apparaat tot apparaat, hoewel ze meestal lijken op die in de bovenstaande afbeelding. Dit is wat elk modemsymbool van links naar rechts betekent.

  • Kracht. Dit symbool is vrij universeel en staat op de meeste modems en een groot aantal andere producten.
  • Wi-Fi en internet: de betekenis van het tweede en derde symbool kan variëren, afhankelijk van uw modemmodel. Als u slechts één van deze soorten symbolen heeft, is dit meestal voor uw internetsignaal of verbinding. Twee enigszins verschillende versies kunnen verwijzen naar uw internetsignaal en de Wi-Fi-verbinding met andere apparaten of aparte 2.5 en 5 GHz wifi-signalen.
  • Internet: het vierde symbool, dat eruitziet als een planeet met een ring eromheen, verwijst meestal naar internetconnectiviteit. Soms wordt dit symbool ook gebruikt om de WAN-verbinding aan te duiden. Het @-teken wordt hiervoor ook vaak gebruikt.
  • Ethernet: Dit vijfde symbool staat voor een bekabelde verbinding met de modem of router. Gewoonlijk verwijst een leeg vierkant naar een WAN-verbinding, terwijl een doos met een streep door de onderkant, zoals hierboven weergegeven, verwijst naar een LAN-verbinding. Een symbool van drie vierkanten verbonden door een lijn kan ook een LAN-verbinding voorstellen.
  • USB: Het zesde symbool, een drietandachtig pictogram waarvan de middelste lijn eindigt in een punt, staat voor een USB-verbinding. Er zijn verschillende versies van het USB-pictogram, maar ze lijken meestal op dit formaat.
  • WPS: Vaak vertegenwoordigen twee pijlen die een cirkel vormen WPS (Wi-Fi Protected Setup). WAP is een manier om snel apparaten met je wifi te verbinden door op een knop aan de achterkant van je router te drukken. Het LED-lampje gaat tijdens dit proces even aan.

Bronnen voor het ontcijferen van modemsymbolen

Modemmodellen variëren sterk en de meeste fabrikanten gebruiken hun eigen aangepaste pictogrammen en symbolen. Als je vastzit in het begrijpen van je Spectrum-modemlampjes of als je de betekenis van de Arris-modemlampjes niet begrijpt, is dit waarschijnlijk de reden.

Hier zijn de links naar de officiële modemlichtgidsen voor een aantal van de meest populaire internetproviders om u te helpen uw modemlichten beter te begrijpen.

  • CenturyLink
  • Spectrum
  • Arris
  • Xfinity
  • AT&T
  • Verizon
  • Cox Internet

FAQ

    Wat als al mijn modemlampjes groen zijn, maar ik heb geen internetverbinding?

    De eerste stap is om je modem uit te schakelen en los te koppelen. Wacht vervolgens 15 minuten voordat u alles weer aansluit. Als alle lampjes weer groen worden, los je de instellingen van je apparaat op.

    Welke lampjes moeten branden als mijn modem correct werkt?

    Modemindicatoren verschillen per fabrikant, maar meestal geeft een router met een goede internet- en wifi-verbinding ononderbroken groene of blauwe lampjes weer in de buurt van de stroom-, internet- en wifi-symbolen. Uw modem kan extra lampjes weergeven, afhankelijk van de verbindingen en functies.

Aanbevolen: