Hoe 'Zoek mijn' op een Mac uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe 'Zoek mijn' op een Mac uit te schakelen
Hoe 'Zoek mijn' op een Mac uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Apple Menu > Systeemvoorkeuren > Apple ID > Find Mijn Mac en klik op Options.
  • Klik in het optievenster op Turn Off waar Zoek mijn Mac: aan staat.

Dit artikel legt uit hoe je Zoek mijn op een Mac uitschakelt, zodat je je Mac niet kunt volgen.

Hoe 'Zoek mijn' op een Mac uit te schakelen

Find My is een functie waarmee je je Apple-producten, zoals je iPhone of je Mac, kunt lokaliseren als ze verloren of gestolen zijn. Het is gekoppeld aan uw Apple ID, waarmee u al uw verbonden apparaten kunt volgen vanaf al uw andere apparaten, of via de iCloud-website op vrijwel elk apparaat.

Als je je zorgen maakt dat je wordt gevolgd door Zoek mijn op je Mac, kun je dit uitschakelen via Systeemvoorkeuren. Deze functie kan op elk moment worden in- en uitgeschakeld zolang je toegang hebt tot je Mac, en als je deze functie uitschakelt, worden je gegevens niet verwijderd.

Zo schakel je Zoek mijn op een Mac uit:

  1. Klik op het Apple pictogram in de linkerbovenhoek van de menubalk.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Apple ID.

    Image
    Image
  4. Selecteer iCloud in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  5. Deselecteer Vind mijn Mac.
  6. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en klik op Doorgaan.

    Image
    Image

    Dit is uw Apple ID-wachtwoord, niet uw lokale Mac-wachtwoord.

  7. Voer nu uw lokale Mac-gebruikerswachtwoord in en klik op OK.

    Image
    Image
  8. Klik op Gereed.

    Image
    Image
  9. Find My is nu uitgeschakeld op je Mac.

    Om deze functie weer in te schakelen, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Apple ID, klikt u op het selectievakje naast Zoek mijn Mac, klik op Options en zorg ervoor dat er Find My Mac: On. staat

Hoe schakel je Zoek mijn Mac vanaf een ander apparaat uit?

Je kunt de functie Zoek mijn Mac niet uitschakelen vanaf een ander apparaat. Wat u echter wel kunt doen, is de Mac van dat andere apparaat wissen.

Hoewel hiermee Zoek mijn Mac technisch wordt uitgeschakeld, is dit een radicale manier om dit te doen. Hiermee wordt de hele Mac gewist en blijft deze in de staat waarin je hem voor het eerst hebt uitgepakt. Als je toegang hebt tot de Mac, gebruik dan de methode uit het vorige gedeelte. Als je doorgaat met het volgende, begrijp dan dat alle gegevens op de Mac worden gewist.

  1. Navigeer naar het iCloud-inlogscherm.
  2. Klik op Zoek iPhone.

    Image
    Image
  3. Voer uw Apple ID-e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

    Image
    Image
  4. Klik op Alle apparaten en selecteer de Mac die u wilt wissen.

    Image
    Image
  5. Klik Wissen Mac.

    Image
    Image
  6. Klik Wissen.

    Image
    Image

    Je kunt je Mac ook helemaal van je account verwijderen nadat je hem hebt gewist, maar als je de Mac wist, wordt deze niet gevolgd.

Waarom moet ik Zoek mijn Mac voor reparatie uitschakelen?

Voordat je een Mac opstuurt voor reparatie, moet je Zoek mijn Mac uitschakelen. Apple maakt niet precies bekend waarom deze vereiste bestaat, maar de meest waarschijnlijke redenen zijn dat ze u misschien een vervangend apparaat moeten aanbieden in plaats van het uwe te repareren, het dient om te bewijzen dat u de eigenaar van het apparaat bent en dat ze waarschijnlijk niet willen mensen om de locatie van hun reparatiefaciliteiten te kunnen volgen voor veiligheidsdoeleinden.

Als je een Apple-product opstuurt voor reparatie of garantiewerk, wordt het niet altijd naar een Apple-reparatiebedrijf gestuurd. In het geval dat reparaties te duur of te ingewikkeld zijn, kunnen ze u een vervangend apparaat aanbieden in plaats van het uwe te repareren. Uw apparaat kan later worden gerepareerd of gewoon worden weggegooid, maar in beide gevallen zou er geen reden zijn om uw Apple ID nog steeds aan het apparaat te koppelen of om Zoek mijn nog steeds te activeren.

Door van u te eisen dat u Zoek mijn uitschakelt, verifieert Apple ook effectief dat u de eigenaar van het apparaat bent. Aangezien deze functie alleen kan worden uitgeschakeld als u zowel het Apple ID-wachtwoord als het lokale wachtwoord kent dat aan het apparaat is gekoppeld, bewijst het feit dat u de functie kunt uitschakelen dat u de eigenaar bent.

FAQ

    Hoe schakel ik Zoek mijn iPhone op een Mac uit?

    Als je je iPhone verkoopt en Zoek mijn moet uitschakelen, maar de functie op je iPhone niet kunt uitschakelen, moet je naar iCloud gaan en het apparaat op afstand wissen. Log in bij iCloud vanuit een browser op uw Mac, selecteer Find My iPhone, selecteer All Devices en kies vervolgens uw iPhone. Klik op Wis dit apparaat Houd er rekening mee dat met deze actie alle gegevens van uw iPhone worden gewist

    Hoe schakel ik Zoek mijn Mac uit zonder wachtwoord?

    Als je Zoek mijn op je Mac moet uitschakelen maar je Apple ID-wachtwoord niet meer weet, probeer dan je Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen. Ga naar iforgot.apple.com, voer je gebruikersnaam in en kies een identiteitsverificatiemethode (beveiligingsvragen of herstel-e-mail). Nadat je je identiteit hebt geverifieerd, voer je je nieuwe Apple ID-wachtwoord in en klik je op Reset Password Zodra je een nieuw wachtwoord hebt ingesteld, schakel je Zoek mijn op je Mac uit door naarte gaan Systeemvoorkeuren > Apple ID > Find My > Options , en dan schakel Zoek mijn uit.

Aanbevolen: